directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els primers guàrdies civils que declaren per l'1-O admeten que els veïns que van estomacar feien resistència ''pacífica''

Han declarat sobre l'operatiu de l'1-O a Fonollosa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció/ACN| Dos agents de la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu de l'1-O a Fonollosa han declarat aquest dilluns al matí a Manresa davant la jutgessa que investiga les càrregues policials que hi va haver l'1-O a cinc punts de votació del Bages. Es tracta dels dos primers agents a tot Catalunya que han donat explicacions per la violència de l'1-O i són els dos que van endur-se l'urna del col·legi electoral on van intervenir. 

Comparteix
   


Etiquetes
Un dels advocats de l'acusació, David Casellas, s'ha mostrat satisfet a la sortida, perquè gràcies a la declaració dels agents com a testimonis "s'han pogut aclarir alguns extrems". Per exemple, els agents han identificat la persona que va actuar com a màxim responsable de l'operatiu a Fonollosa (un tinent coronel de la comandància de Sant Andreu de la Barca), i també han confirmat que els dies previs es van fer reunions "al màxim nivell" per preparar les actuacions amb la presència d'un tinent coronel. D'altra banda, l'advocat també ha explicat que, sobre l'ús de la força, els agents no han aclarit què van veure exactament ni tampoc si van sentir quines ordres es donaven al respecte; però han admès que els veïns feien resistència "pacífica", però tot i això els antiavalots van carrer contra ells i van provocar diversos ferits.

Segons les explicacions que ha donat l'advocat de l'acusació, David Casellas, a la sortida dels jutjats, els guàrdies civils han explicat que l'1-O van anar a Fonollosa perquè van rebre l'ordre d'interceptar el material electoral del referèndum que hi havia en aquest municipi del Bages. L'urna no es trobava dins el punt de votació, sinó que els agents han relatat que gràcies a la informació d'un altre agent la van poder trobar amagada en un camp proper. Un cop van haver confiscat l'urna, van entrar dins el consistori (el punt de votació) per recollir la resta de material electoral com portàtils, "que fins i tot estaven apagats i dins de fundes", paperetes o fulls de constitució de mesa, ha afegit l'advocat. 
 
Tot i que l'advocat s'ha mostrat satisfet de les declaracions, ha retret que els agents hagin fet servir "una memòria selectiva en algunes situacions". Per exemple, hauria de ser "raonable" que des del punt on eren haguessin pogut escoltar quines eren les actuacions que donava el cap del dispositiu, "però han dit que no ho recordaven". Els agents que han declarat són de la Unitat de Recollida de Material, un fet que David Casellas ha lamentat perquè els ha eximit de no ser més concisos sobre les càrregues.
 
Casellas ha assenyalat que el fet que no hi va haver coordinació sobre el terreny entre els diferents cossos policials també ha quedat acreditat durant el testimoni dels dos agents. Segons el relat, quan la Guàrdia Civil va arribar a Fonollosa, "en cap moment es van dirigir cap a la parella de mossos que hi havia prèviament". "Semblaria lògic que si ja hi havia policia, els haguessin demanat quina era la situació i si requerien ajut", ha assenyalat. 
 
 
La citació dels dos guàrdies civils ha estat arran de les denúncies que van presentar, a finals del mes d'octubre, una seixantena d'advocats voluntaris del Col·legi d'Advocats de Manresa per la cinquantena de ferits que hi va haver en cinc punts de votació de la comarca; Fonollosa, Castellgalí, Callús, l'Institut Quercus i l'Institut Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. En aquestes denúncies presentades, el Col·legi d'Advocats de Manresa instava a la magistrada que demanés a la delegació del govern espanyol que identifiqués els guàrdies civils que havien participat en aquests fets. En total està previst que declarin en les properes setmanes una desena d'agents. Si així s'estima, els advocats també podrien demanar la declaració del responsable màxim de l'actuació a Fonollosa, ara que ja s'ha pogut identificar. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
5 de febrer de 2018, 20.11 h



Ben protegidets,, amb armilles anti-bales, cascos i escuts antiavalots, porres i instrucció militar . . .. que valents !!!! varen tenir prou "ardor guerrero vibrando en sus pechos" com per ser capaços d'estomacar velletes , jovenetes i homes desarmats !!!! I SENSE CAGAR-SE DE POR A LES CALCES DE L'UNIFORME !!!


GLORIA Y LOOR A LA VALENTIA Y AL HEROIHMO DE VUEHTRAH FUERSAH ARMADAH, feixistets hispànics!!!


(no m'estranya que no hagin sigut capaços de guanyar ni una sola guerra exte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.