directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Escriptors internacionals situen les seves darreres novel·les a Catalunya

Tant el nord-americà Noah Gordon com l'irlandès Colm Tóibín situen les seves últimes novel·les al nostre país

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conegut escriptor nordamericà Noah Gordon ha situat la seva darrera novel·la, de títol provisional La bodega, a la Catalunya vinícola del segle XIX, mentre que l'irlandès Colm Tóibín acaba de publicar Un llarg hivern (La Campana), una història que retrata la història d'una família del Pallars que viu commocionada per la desaparició de la mare.
colm toibin novel·la campana llarg hivern
La novel·la de Colm Tóibín situa els fets al Pallars

Comparteix
   


Etiquetes
Noah Gordon, el veterà i conegut escriptor nordamericà, autor d'El Metge, El Rabí o L'últim jueu, ha situat la seva última novel·la al món vinícola català del segle XIX, concretament a una família de Sitges dedicada al món dels vins. La novel·la es titula provisionalment La bodega i sortirà a la venda durant la tardor.

Gordon està molt unit al nostre territori, ja que hi viu un fill seu que va enamorar-se de la nostra terra arran de visitar-la acompanyant el seu pare, l'escriptor, durant una Diada de Sant Jordi. De fet, la documentació del llibre és rigorosa, i explica, per exemple, el fet casteller als milions de lectors que té Gordon arreu del planeta.

Del Garraf al Pallars

Per la seva banda, l'escriptor irlandès Colm Tóibín ha publicat la seva última novel·la, Un llarg hivern (La Campana), que retrata la història d'una família del Pallars, un poble del Pirineu, on dos germans i el seu pare viuen commocionats per la desaparició de la seva mare a la muntanya.

Tóibín ha explicat, durant la presentació del llibre a Barcelona, que la novel·la relata els fets que va viure dia a dia durant l'hivern de fa tres anys al Pallars, on té una residència des de fa un parell d'anys.

Tóibín ha destacat els paral·lelismes que hi ha entre Irlanda i Catalunya, i en concret entre Dublín i Barcelona, que són grans ciutats, capitals de nació però no d'estat. "Són societats bilingües, nacionalistes i que busquen la seva pròpia identitat", ha afegit.

L'irlandès ha assegurat que Un llarg hivern "no és un conte autobiogràfic, però és el que ha passat durant l'hivern de fa tres anys en el Pallars". Tot i això, ha reconegut que "quan escrius sempre busques inconscientment una metàfora" i el llibre "pot semblar un conte moral".

Dues bones notícies per al país, ja que lectors d'arreu del món viatjaran a Catalunya, ni que sigui metafòricament parlant, i coneixeran una mica més el nostre país i les nostres tradicions.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.