directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos, disposat a carregar-se el concert basc de la mà de Cs

Pacten a Astúries portar el sistema econòmic d'Euskal Herria al Tribunal Constitucional

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Podemos s'ha tret la careta del tot i acaba de pactar amb Izquierda Unida i Ciudadanos portar al Tribunal Constitucional el sistema econòmic foral basc. Serà possible després que el parlament asturià hagi obert avui la porta al fet que el Govern regional actuï en defensa d'un sistema de finançament autonòmic "just i solidari" i presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra els desequilibris i la forma en què s'ha calculat la quota basca per als pròxims cinc anys.
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta és la idea de la proposició no de llei (PNL) presentada per IU i esmenada per Podemos que avui ha vist llum verda al ple de la Junta General del Principado amb el suport de la formació morada i Ciudadanos i l'abstenció dels socialistes, mentre que Fòrum i PP han votat en contra. Aquesta iniciativa era similar a la que tres hores abans havia defensat Ciudadanos que va ser rebutjada perquè en aquest cas la formació lila es va abstenir i només va comptar amb el suport de IU.
 
La PNL aprovada posa en dubte el mètode seguit per aprovar la quota basca per al quinquenni 2017-2021 i precisa que la manca de transparència en el seu càlcul «i la lògica partidista que subjau en l'acord subscrit entre PNB i PP podrien tenir efectes contraproduents en el manteniment del bé comú, l'interès general i la no discriminació "entre persones i territoris".
 
Però encara va més enllà i obre la porta a abolir el sistema foral basc i navarrès: en un segon punt, insta el Govern asturià a adoptar "totes les mesures necessàries" perquè es garanteixi "el respecte dels principis constitucionals relatius a la igualtat i l'equitat entre els espanyols".
 
El portaveu d'IU, Gaspar Llamazares, ha assenyalat que ja són tretze les comunitats autònomes les que han denunciat l'existència d'una sobre finançament al País Basc. Des Podem, Enrique López s'ha mostrat convençut que és possible arribar a un "model just i transparent de finançament" en què el Principat compti amb un finançament també solidari. El diputat de Ciutadans, Armando Fernández, ha dit que cal abordar ja aquest tema perquè "els pobres estan pagant la ronda dels rics des de fa 40 anys" i està darrere del que està passant a Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
7 de febrer de 2018, 12.27 h

Aquest de la cua de la foto i el seu parent de la política a Catalunya, en Domènech, ja no saben quina paret toquen. L'únic de coherent que saben fer, almenys quan són als hemicicles, és petonejar-se. No cal negar que -fent ús d'una paraula del líder de Podemos-, ja han esdevingut en "casta". Avui diuen sí, i demà diuen no, el cas sigui mantenir la cadira i fruir de totes les prebendes miserables i immorals que tenen tots els polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
6 de febrer de 2018, 18.46 h

Araya "el morito"


Parlen de pobres.
A la gestaPPo hi ha algun pobre ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.