directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Àudio] Sànchez assegura tenir missatges del Gobierno hores abans de l'1-O que no feien preveure la violència

Es filtra la seva declaració davant Llarena del passat 11 de gener

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció| L'expresident de l'Asssemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez va assegurar el passat 11 de gener davant del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que disposa de missatges privats amb representants del govern espanyol que no feien preveure la violència policial del referèndum del passat 1 d'octubre, segons els àudios de la declaració que publica aquest dimecres 'La Vanguardia'. Diu Sànchez que va mantenir contacte amb l'executiu de Rajoy fins hores abans de l'1-O, el 30 de setembre. 
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
© ANC

Comparteix
   


Etiquetes
En aquestes comunicacions, que Sànchez va oferir al jutge, es preveia en tot cas que hi hagués algun "altercat" o "alguna tensió" però "no el que va passar l'1-O" i que va definir "com el pitjor que ha passat a Catalunya en els darrers anys". "La pròpia interlocutòria de la jutgessa parlava del principi d'oportunitat, proporcionalitat, que és el principi que regeix d'acord amb la Llei de forces de seguretat de l'Estat qualsevol actuació policial", va declarar l'expresident de l'ANC.
 
D'altra banda, Sànchez assenyalava que el seu error "va ser pensar que com ja va passar en la consulta del 9-N hi havia una prohibició que faria que aquest acte definit com a referèndum no tindria unes conseqüències legals i hi hauria una acció proporcionada, una acció d'oportunitat dels cossos i forces de seguretat que l'únic que garantirien és que no hi hauria incidents".
 
D'altra banda, Jordi Sànchez també va voler deixar clar que no és partidari de la DUI, una opinió que, insisteix, manté des que es va fer càrrec de l'entitat i no des que està ingressat a Soto del Real. Sobre els fets del 20 de setembre davant del Departament d'Economia, Sànchez va insistir que la mobilització era pacífica i que els cotxes els van començar a malmetre els periodistes, que s'hi van enfilar per captar imatges de la concentració, i que tant ell com Cuixart hi van pujar al voltant de la mitjanit per demanar als manifestants que marxessin. Sànchez demana així sortir de la presó i culpa el Gobierno de la situació política actual.











El Gobierno ho nega

El ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat als periodistes que li han preguntat als passadissos del Congrés que no ha parlat "mai de la vida" amb Jordi Sànchez. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en canvi, s'ha limitat a dir a Onda Cero que desconeix si membres del govern espanyol van mantenir o no converses amb l'expresident de l'ANC. 

[AMPLIACIÓ] Millo admet haver-se comunicat amb Sánchez abans de l'1-O per demanar-li "prudència"

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha admès haver mantingut contactes "per escrit" amb Jordi Sànchez abans de l'1-O. Millo ha dit que els contactes que ell va mantenir-hi van ser en "sentit positiu" i recomanant que no "cometessin il·legalitats". "Sempre demanant prudència en les actuacions", ha insistit. El delegat del govern ha assegurat que desconeixia amb qui més s'havia comunicat el líder de l'ANC però ho ha emmarcat en la "normalitat" de les tasques dels membres de l'executiu espanyol. "És gairebé una obligació tenir interlocució amb la societat catalana", ha dit Millo.
 

 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
bejota fletxa bcn
7 de febrer de 2018, 16.16 h

El coste del 'procés': Cataluña perderá 4.500 millones de euros y 80.000 empleos hasta 2019.
Cataluña pasará de liderar el crecimiento a nivel regional de España a situarse en la cola debido a la incertidumbre política, según BBVA Research.

ISS, con 36.000 empleados, se marcha de Cataluña

También Residencias de Estudiantes, Servihabitat y otras 24 compañías cruzan hoy el Ebro en busca de estabilidad jurídica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
7 de febrer de 2018, 15.15 h

#1






DIME, CULO DE SANDUA, CUANDO TE PETAN EL CULO


"CARA AL SOL", SE TE PONE CARA DE ESTANQUERA ?




JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS












Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de febrer de 2018, 14.08 h

QUERIDOS NAZIS

¿SI E POSIBLE GOBERNAR DESDE BRUSELAS PORQUE NO COGE LAS 5 LLAMADAS DE TORRENT, EL BRAZO TONTO DEL PARLAMENTO REGIONAL? ¿POR QUE TIENEN QUE IR PERSONALMENTE A RENDIRLE PLEITESIA LOS DIPÙTADOS DE Jx3%? ¿NO SABEN LO QUE ES EL SKYPE O INTERNET?


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.