directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Àudio] Forn va denunciar davant Llarena que Pérez de Los Cobos va plantar els Mossos l'1-O

S'han filtrat els àudios de la seva declaració el passat 11 de gener

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| El conseller d'Interior empresonat, Joaquim Forn, va denunciar davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que el responsable espanyol de la coordinació dels cossos policials, Diego Pérez de los Cobos, va deixar plantats els Mossos en les reunions previstes -i convocades per ell mateix- per a l'1 d'octubre. Segons va relatar Forn en la seva declaració del passat 11 de gener, Pérez de los Cobos va agendar quatre trobades al llarg de la jornada, la primera de les quals a les nou del matí, segons consta a l'àudio de la declaració que publica aquest dijous 'La Vanguardia'. 
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
A l'hora prevista, però, Pérez de los Cobos no es va presentar i l'aleshores major dels Mossos Josep Lluís Trapero li va recordar al responsable de la coordinació policial les trobades que s'havien acordat. Aquest va assegurar que se n'havia oblidat i li va comunicar que quedaven suspeses totes les reunions, cosa que va doldre a Forn en considerar que eren reunions importants i que els Mossos haurien estat apartats.
 
En la seva declaració, Forn també va negar que els Mossos d'Esquadra no complissin els mandats judicials i que actuessin com a instrument per dur a terme la celebració del referèndum, tal com apunten alguns informes de la policia espanyola. "Ni se'm va demanar ni ho hagués acceptat. (...) En cap moment, ni he jugat a soldats ni he jugat a fer exèrcits ni res de res", va comentar Forn a Llarena. 
 
D'altra banda, en la línia de la declaració de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, va subratllar que no s'esperaven "cap tipus de violència". "Ni la preveia ni la podia acceptar", va afegir l'exconseller, que també va criticar el desplegament de la "manera mediàtica" com ho va fer la policia espanyola i la Guàrdia Civil i va corregir unes declaracions en les què afirmava que la DUI no va ser simbòlica. En aquest sentit, va explicar que va rebre una queixa del Govern perquè no havia fet la interpretació "correcta" dels fets.
 
Sobre les concentracions del 20 de setembre davant del Departament d'Economia, va comentar que li van traslladar que "no era recomanable carregar". "Es va buscar el moment oportú i la millor manera perquè sortís la comissió judicial. I crec que es va aconseguir", va dir.
















D'altra banda, tant el fiscal com l'acusació popular -representada pels ultradretans de VOX- van retreure-li que hagués votat en el referèndum; a la qual cosa va respondre que va anteposar "el mandat polític" al seu càrrec de conseller d'Interior però que mai va voler posar entre les cordes als Mossos. 



Així mateix, va negar els informes de la policia espanyola que diuen que hauria ordenat vigilar polítics no independentistes i va assegurar que hauria parlat amb Inés Arrimadas, Enric Millo, Xavier García Albiol o Miquel Iceta per avisar-los que els Mossos estarien amb ells per la seva pròpia seguretat. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
9 de febrer de 2018, 18.37 h

A la presó dels ocupants tindreu temps de llegir llibres sobre homes valents que van lluitar i donar la vida per la llibertat dels seus països, precisament podeu començar per tots els països que s'han alliberat del colonialisme i la rapinya castellana, tindreu temps de llegir tota la biblioteca, perquè coneixent la classe de màfia que teniu davant, encara que entreu a la sala amb els pantalons als turmells, us fotran una condemna típica dels que volen escarmentar als pobles sotmesos, lle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de febrer de 2018, 18.20 h

Forn tranquil home, ja tenen clar que no ho faràs mai més, que estàs penedit i que seràs bo, després de portar Catalunya a l'escorxador amb la proclamació de la república "sense estar preparats".
Sou els pitjors líders que mai ha tingut una nació que vol la independència, amb diferència i una deshonra a la memòria dels màrtirs catalans. No sé si mai heu entès que aquí estem jugant amb el futur de generacions de catalans i la supervivència de la nostra nació, no hi ha lloc per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
bejota fletxa bcn
8 de febrer de 2018, 16.12 h

Moody's advierte de que la deuda de la Generalitat sería "insostenible" sin el apoyo del Estado

La aplicación del artículo 155 en Cataluña representa un refuerzo del apoyo estatal a la comunidad autónoma, según la agencia de calificación crediticia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
8 de febrer de 2018, 14.21 h

bejota > bcn

Este jueves 8 de febrero deja 22 altas, en el censo productivo, segun publica
el Boletin Oficial del Registro Mercantil.
La mas relevante es Iber Conseil España, una de las principales distribuidoras
de quesos de Europa, con ventas anuales de 12.000 toneladas. Sus activos
ascienden a 22 millones y los recursos propios a 10 millones.
Iber Conseil España seguira en Catalunya, donde tiene gran parte de sus ventas.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
8 de febrer de 2018, 13.18 h

Este jueves 8 de febrero deja 22 bajas en el censo productivo de Cataluña, según publica el Boletín Oficial del Registro Mercantil.
La más relevante es Iber Conseil España, una de las principales distribuidoras de quesos de Europa, con ventas anuales de 12.000 toneladas. En 2016 facturó un total de 55 millones de euros. Sus activos ascienden a 22 millones y los recursos propios, a 10 millones y se reubica en la calle Puerto Rico número 3 de Majadahonda (Madrid).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.