directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zoido manté vives les clavegueres d'Interior: 14.000 euros mensuals al policia que va tapar la corrupció de Villarejo

José Ángel Fuentes Gago té un lloc de feina a l'ambaixada de Països Baixos

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| Quan Juan Ignacio Zoido va entrar a dirigir el ministeri de l'Interior espanyol, va mostrar-se disposat a trencar amb la mala praxis del seu antecessor, Jorge Fernández Díaz; un dels protagonistes de la trama de corrupció coneguda com 'les clavegueres d'Interior'. Res més lluny de la realitat: segons avança 'Público', Zoido manté en el seu lloc (i amb els seus lucratius sous) alguns dels membres més destacats del cas i ni tan sols ha retirat les medalles que alguns tenen concedides i que un jutge va ordenar-li revisar.  


 
Zoido, en una imatge d'arxiu
Zoido, en una imatge d'arxiu
© Tània Tàpia

Comparteix
   


Etiquetes
Destaca sobretot la història de José Ángel Fuentes Gago, excap de gabinet del director adjunt operatiu (Eugenio Pino), que manté el seu privilegiat lloc de feina a l'ambaixada de Països Baixos: amb més de 3.000 euros de salari, obté gairebé 11.000 euros mensuals més per estar agregat a l'Ambaixada a l'Haia. El mateix Pino va enviar-lo al nord d'Europa quan s'acostava la seva jubilació com a màxim càrrec operatiu de la Policia i alhora estava imputat per la seva relació amb el cas del 'Pequeño Nicolás'.

Apunta 'Público' que Fuentes Gago hauria mentit (en un informe encarregat per Fernández Díaz i Pino, però també al Congrés amb l'obligació de dir la veritat per l'article 502.3 del Codi Penal i sota amenaça de presó) per protegir el comissari Villarejo, un altre protagonista de la trama, avui empresonat i investigat per suborn, blanqueig de capitals i organització criminal. Les seves mentides estarien relacionades amb la compatibilitat de l'empori empresarial del comissari Villarejo -aleshores en actiu- i el fet que no duria a terme les tasques al DAO que deia tenir (i per les quals cobrava). 
 
Les empreses (detectius, advocats, etc.) de Villarejo amb les quals va fer negocis amb imputats en causes de corrupció són ara investigades per l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció. Però cal remontar-se al 2015, quan (en vista que les acusacions a Villarejo no paraven de créixer) Eugenio Pino va demanar a la Unitat d'Assumptes Interns un altre informe, que va ser enviat a la Fiscalia Anticorrupció -que al seu torn el va traslladar a la Fiscalia Superior de Madrid- i en el qual es destapava la xarxa corrupta de Villarejo. Una informació contra la qual Pino no va actuar i que -de fet- va romandre oculta durant deu mesos en un calaix de la Fiscalia de Madrid, sense que s'iniciés cap investigació fins que 'Público' va revelar el seu contingut en exclusiva. Mesos després, tant Pino com Gago van mentir a la comissió d'investigació del Congrés. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Franesc fletxa Barcelona
15 de febrer de 2018, 19.30 h

Unes notes économiques.

Observeu les dates, ha plogut oi?


• 341 pessetes pagava cada català com a tribut anyal a l'Estat, i cada no català unes 93 pessetes el 1925
D'acord amb Llord, el 1925 cada català paga unes 341 pessetes com a tribut anyal a l´Estat, i cada no català, solament unes 93 pessetes. Per a pavimentar Madrid, prop de 8 milions de pessetes, per a totes les carreteres de Catalunya, 6´5 milions de pessetes. A Catalunya, una escola pública per cada 1.000 habitants, quan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de febrer de 2018, 12.38 h

CREC, QUE ZOIDO I TOTA LA FEMTA DE CORRUPCIÓ, A MÉS DE PAGAR, SENT BENEFICIEN DIRECTAMENT DE TANTA TIRANIA DESFERMADA, AMB DINERS, FORTUNES I GLÒRIES PÀTRIES


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
un amic dels amics fletxa Cabra del riusec
8 de febrer de 2018, 17.10 h

Començant pel president i seguin per tota la colla de galifardeus, tots són uns gàngsters.i no passa res perquè ells són la justícia, ells són la investigació policial, ells són els governants de l'estat i nosaltres som les ovelles que ells esmunyen cada dia, és el que hi ha, i li diuen democràcia vigilada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Iamnotrobot fletxa cataloniaforever
8 de febrer de 2018, 15.43 h

ELS ATACS, MANIPULACIONS, MENTIDES, I CORRUPCIONS UNIONISTES ELS PASSARAN FACTURA MOLT AVIAT.
I EL BO ES QUE ELLS HO SABEN .......
EL DOLENT DE LA SITUACIÓ ES QUE QUI VOLS SUBSTITUIR-LOS NO ES PAS MILLOR QUE ELLS .........

ESPAÑA, A L´ACTUALITAT, ESTA PREDESTINADA A ENFONSAR-SE COM EL TITANIC. I AIXO TAMBÉ HO SABEN !!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.