directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV lamenten que Montilla participi en la commemoració d'un 'genocidi'

ICV ho veu com una decisió electoralista del PSC

Comentaris 100  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els dos socis del PSC al Govern de la Generalitat, ERC i ICV, desaproven rotundament que José Montilla assisteixi aquest dimarts a Madrid a la desfilada militar per commemorar el Dia de la Hispanitat. Pel portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, el Dotze d'Octubre no hi ha 'res a celebrar'. 'Celebrar el record d'un genocidi no és una cosa de la que s'hagi de sentir orgullós cap país', ha asseverat el portaveu d'ERC, que ha afegit que els republicans estan en contra que el president de la Generalitat hi prengui part. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, també ho ha lamentat i ho ha atribuït a interessos electorals del PSC. Aquesta serà la segona vegada que Montilla serà, en qualitat de president de la Generalitat, a la desfilada militar de Madrid per commemorar la festa nacional espanyola. El 2008 i el 2009 no hi va assistir.
Hispanitat, 12-O, desfilada, militar
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als periodistes després de presentar juntament amb la resta de membres del comitè de campanya part del material de precampanya d'ERC, Llorente ha considerat que la celebració del Dotze d'Octubre ha quedat 'absolutament antiquada'.

Després de recordar que ERC 'mai' ha participat ni participarà dels actes de commemoració de la festa nacional espanyola, ha mostrat el seu desacord amb la decisió de Montilla: 'No hi estem a favor'. 'No estem d'acord amb la celebració del Dia de la Hispanitat ni en la desfilada militar', ha afegit.

De fet, el cap de llista republicà a les eleccions del 28-N, Joan Puigcercós, participarà aquest mateix dimarts en una botifarrada popular contra la Hispanitat a Igualada.

Així mateix, Herrera no entén aquesta decisió després de les 'males notícies' del Tribunal Constitucional, en referència a la sentència sobre l'Estatut, i tenint en compte que fa dos anys que el cap de l'Executiu no hi assistia. Herrera creu que els motius poden ser electorals, i opina que Catalunya hauria de dir de forma 'transversal' a l'estat espanyol que està 'disconforme' i que no se sent 'a gust amb les seves lògiques'. 'No crec que sigui una bona notícia', ha afegit, tot i que ha remarcat que es tracta d'una decisió personal del president.

Dos anys sense assistir-hi
Montilla va assistir a la desfilada militar de la festa nacional espanyola en qualitat de president de la Generalitat només el primer any al càrrec, el 2007. El 2008 i el 2009 no hi va participar, i enguany ha decidit tornar-hi.

La presència de Montilla als actes d'exaltació de l'exèrcit espanyol ha coincidit amb les paraules del número 3 del PSC, Celestino Corbacho, que aquesta setmana amenaçava amb una independència violenta en assegurar que el procés cap a l'Estat propi 'no serà pacífic'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
12 d'octubre de 2010, 21.57 h

Definitivament veig que en Bertran no té cap credibilitat, és com un lloro repeteix les consignes que li arriben i prou, però quan li preguntes que raoni el que ha dit ... no sap fer-ho una llàstima no m'agrada dialogar amb gent sense criteri, bé quan tinguis alguna política espanyolista del actual govern de la Generalitat ens la fas saber, sinò continuarem pensant que parles per parlar ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
12 d'octubre de 2010, 18.50 h

#92 Sembla que ja veig els grans titulars dels diaris, LA VANGUARDIA, EL PERIODICA, LA RAZON, EL PAIS, com si fos ara: LAPORTA, EL HOMBRE QUE NACIÓ PARA SER PRESIDENTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#98
12 d'octubre de 2010, 18.45 h

#95 Em permet un suggeriment ???. Perquè no anomena aquest trio com el TRIO CLAVEGUERA, en comptes del Trio Calavera ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#97
12 d'octubre de 2010, 18.39 h

Amb resposta al comentari 88, Sebastià de Barcelona. Òndia, sabia que els ecspanyols a les "Índies", havien comès tota mena de sagnants barrabassades fins arribar al genocidi de pobles i races sencers. Però el què ignorava, és la crueltat amb detall que explica fra Bartolomé de las Casas. Això mostra amb quina ferocitat, crueltat, barbàrie, sadisme, sevícia i sadisme manifestos actuaven aquells "ecspaynolets". I ja ho veu doncs, aquells que ara són fills i descendents d'aquells carn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#96
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
12 d'octubre de 2010, 16.11 h

Vigila amb els insults Quim, que et poden costar cars.

Quin temps feia pel defile? us ha agradat el vestit de la Sofia?
Vaaa informeu-me que me'n moro de ganes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#95
Quim fletxa PPCC
12 d'octubre de 2010, 15.50 h

El trio calavera= bertran-rogerdeflordemerda-ex-llepa de l´estartort. SÓN UNS FILLS DE PUTA NO SÓN CATALANS , SÓN UNS FILLS DE PUTA NO SÓN CATALANS!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#94
12 d'octubre de 2010, 15.44 h

#93 No crec que treiem majoria absoluta en aquestes eleccions, ni que CiU vulgui declarar la independència.. Però pel 2018 serem majoria independentista i unida, no dividida amb pactes Tripartits o Majèstics, i aleshores si que serem independents, només quan s'hagi demostrat que la unió fa la força, i que no es pot pactar mai amb l'enemic español


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#93
Josep fletxa Vic
12 d'octubre de 2010, 15.41 h

#92 hahahaahah! però no era al gener del 2011 que ens declararia independents l'amic Lapo??? vaja, sembla que ja estem incomplint promeses eh? i ni tan sols s'ha presentat a les eleccions!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#92
12 d'octubre de 2010, 15.39 h

Laporta President de la Catalunya independent 2014-2018!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
Josep fletxa Vic
12 d'octubre de 2010, 15.33 h

#90 hahahah ok ok! val, ERC al carrer per posarhi a qui?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.