directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les llengües minoritàries demanen protecció a Europa

Neix un projecte per recollir signatures i presentar una iniciativa legislativa europea

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| La Federal Union of European Nationalities, que representa minories ètniques, lingüístiques i nacionals a Europa, apel·larà a la Comissió Europea -a través d'una iniciativa legislativa europea- per la promoció dels seus drets dins els Estats europeus. La idea és recollir un milió de signatures per protegir i promoure "la diversitat cultural i lingüística d'Europa" i, sota el nom de Minority Safepack Iniatitive, es vol transmetre el missatge que les minories "no estan soles".  A Catalunya, la iniciativa compta amb el suport de la Plataforma per la Llengua, l'Assemblea Nacional Catalana, el Grup d'Estudis de les Llengües Amenaçades (GELA) i Vilaweb.
 
Imatge de promoció de la campanya
Imatge de promoció de la campanya

Comparteix
   


Etiquetes
Si s'aconsegueix reunir les signatures, que han de provenir com a mínim de set Estats diferents, la Comissió Europea estarà obligada a tenir en compte la petició. De moment, quasi 259.000 persones han signat i la Federal Union of European Nationalities té esperances d'arribar a l'objectiu. 

Cal recordar que la Unió Europea ha fet algun mèrit en qüestions lingüístiques, com l'aprovació de la Carta Europea de les Llengües (que, amb tot, no ha estat ratificada ni aplicada per tots els estats); però també que les competències per gestionar els drets de les minories són una qüestió estatal i -de moment- n'hi ha pocs que s'hagin mostrat respectuosos. A quasi tota Europa hi ha comunitats diferenciades lingüística i culturalment de l'Estat que les acull i- fins i tot- n'hi ha que superen les fronteres estatals. En concret, segons la FUEN, 50 milions de persones a la UE formen part de minories nacionals o lingüístiques.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de febrer de 2018, 11.32 h

Que quedi ben clar que el català no és un llengua minoritària ( està en el grup del suec, el finès, el danès...). El català és una llengua MINORITZADA, és a dir, desplaçada per una altra que no és la del territori. El maltès, per exemple i present a Europa, és una llengua parlada per 200.000 persones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.