directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

5.229.651 catalans amb dret a vot el 28-N

S'inicia el procés d'exposició pública del cens i rectificació de dades per a les eleccions

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Avui dilluns s'inicia el procés d'exposició pública del cens i de rectificació de les dades per a les eleccions al Parlament del 28-N. Les dades estaran exposades a les seus dels ajuntaments i consolats fins al proper 18 d'octubre. També, a partir d'avui, es poden presentar les reclamacions per modificar les dades i sobre inclusió o exclusió del cens. L'Oficina del Cens Electoral farà públiques les rectificacions i notificarà als reclamants, ajuntaments i consolats la resolució de les peticions a partir del 22 d'octubre. Per a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, hi ha un cens electoral provisional de 5.229.651 persones, 17.865 persones més que a les eleccions del 2006.

Comparteix
   

Del total de persones cridades a les urnes, 3.900.952 persones són de la circumscripció de Barcelona; 486.679 persones, de la circumscripció de Girona; 301.186 persones, de la circumscripció de Lleida; i 540.834 persones, de la circumscripció de Tarragona. Coincidint amb aquest inici d'exposició pública del cens, el Govern comença la campanya informativa sobre la comprovació del cens en període electoral. Aquesta campanya està adreçada a tota la ciutadania, es podrà seguir des del web d'eleccions (www.parlament2010.cat) i es difondrà a través dels mitjans de comunicació.

133.437 electors catalans a l'estranger
Els catalans que viuen o treballen a l'estranger podran votar des del seu lloc de residència a les eleccions al Parlament del proper 28 de novembre. Per fer-ho, cal que estiguin inscrits en el Cens d'Electors Residents Absents (CERA) i adscrits a algun municipi català. Entre els dies 11 i 18 d'octubre, els electors del CERA poden comprovar les seves dades censals a les respectives oficines consulars. Actualment, hi ha 133.437 electors catalans inscrits al CERA, dels quals 102.363 corresponen a la demarcació de Barcelona; 9.710, a la de Girona; 11.407, a la de Lleida, i 9.957, a la de Tarragona. El nombre d'electors catalans del CERA ha augmentat sensiblement des de les eleccions al Parlament del 2006, en què la xifra total d'inscrits era de 108.851.

Des de l'Oficina del Cens Electoral s'enviarà la documentació necessària perquè els electors catalans del CERA puguin exercir el seu dret a vot. A les eleccions al Parlament del 2006 van votar 22.658 electors del CERA, la qual cosa representava un 20,8% del total del cens d'absents en aquell moment.

D'altra banda, i per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya, també podran votar des de l'exterior els electors catalans que es trobin temporalment a l'estranger. Per fer-ho, cal que sol·licitin personalment la documentació electoral en una oficina consular abans del 30 d'octubre. L'imprès de sol·licitud està disponible a les oficines consulars i es pot descarregar, a més, des del web de Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació (www.maec.es). Es tracta d'una modalitat més de vot per correu, però des de l'estranger, que es comptabilitza en el municipi on estan censats els electors.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
12 d'octubre de 2010, 17.38 h

#5 Mireu unionistes i masoquistes d'ecspanya: M'agradaria moltíssim, i això que no és ni de lluny la meva opció, que tant vos, com l'ex-votant i altres com vosaltres dos que pul·lulen per aquests fòrums, que ERC fes coalició amb CiU. Què faríeu llavors, anar fent campanya contra aquest nou bi-partit, una vegada us hàgiu canviat la camisa de color, per exemple la del PP ???. Ja, ja, ja, ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 d'octubre de 2010, 17.33 h

#1 No m'agrada el titular, si bé també discrepo de la seva puntualització. M'explico: No trobeu que això de "catalans", sona un xic a farsa ???. No trobeu que allò que deia en Pujol per atraure vots de "és català qui viu i treballa a Catalunya", era només un lema de pur marketing ??? El meu titular seria: 5.229.651 ciutadans amb dret a vot el 28-N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
12 d'octubre de 2010, 13.56 h

Caram Bertran veig que no contestes, si més no aquest post altres si que ho fas però aquest com no tens resposta veig que calles, bé ja et farem callar en l'altre també


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ARA, ERC fletxa Badalona
12 d'octubre de 2010, 13.33 h

Amb 1.925.525. VOTS a formacions independentistes NI HA PROU...!! el meu serà per a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC
12 d'octubre de 2010, 10.03 h

http://www.videoclips.cat/videoclips/titot-i-david-rosell/
Salut i independència i Visca ERC i visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC
12 d'octubre de 2010, 10.00 h

Bertran, rogerdeflordemerda i ex-lllepa de l´estartot.
Avui fan festa grossa car són uns fills de puta No són catalans igual com tots els trolls de la seva corda i que fins i tot estant per un cop d´estat per tal de tornar a mamar-la al preu que sigui. El que us dic, són uns fills de puta No són catalans!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
12 d'octubre de 2010, 09.45 h

Bertran beure en excès provoca que diguis tonteries, com pots dir que en Puigcercós és espanyolista, t'agrairia que ens donessis alguna raó que ens fes veure la llum a molts i moltes , ( de fet esquerra és l'única força independentista present al Parlament), també sento dir-te que votar Solidaritat és votar un partit que aspira a quedar per darrera d'esquerra i ser la segona força política independentista amb vots al Parlament.
Ara el que més m'agrada de les teves disertacions és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 d'octubre de 2010, 03.26 h

Puigcercós es un españolista que només vol fer Tripartits i Tripartits amb els $ocialistes o potser amb CyU i tot... ERC ja no val res podent votar Laporta


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'octubre de 2010, 03.23 h

ERC es ex-formació independenista... Ho diu el mateix Carod Rovira, el Cruyff d'ERC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARA, ERC fletxa Badalona
11 d'octubre de 2010, 19.38 h

Amb 1.925.525. VOTS a formacions independentistes NI HA PROU...!! el meu serà per a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.