directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ultradreta només aplega uns 150 seguidors davant la Diputació de Barcelona

El MSR es proclama hereu de Jaume I, llegeix versos de Joan Maragall i d'Àngel Guimerà i s'expressa en català, occità i castellà

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'acte organitzat pel partit ultradretà Moviment Social Republicà (MSR) al capdamunt de la Rambla de Catalunya de Barcelona, just al davant de l'edifici de la Diputació, només ha congregat uns 150 militants que s'han pronunciat a favor de la unitat d'Espanya i en contra de la classe política que governa el país. En un acte plurilingüe, en què els candidats a les eleccions al 28-N s'han expressat tant en català com en occità i, sobretot, en castellà, no hi ha faltat tampoc la recitació de versos de Joan Maragall i d'Àngel Guimerà, així com la retallada de l'estel d'una estelada (fotogaleria).
Hispanitat, 12-O, MSR, Jordi de la Fuente, estelada
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el cap de llista per Barcelona a les eleccions del 28-N, Jordi de la Fuente, l'acte pretenia ser una 'reivindicació de la identitat espanyola. No hem d'amagar-nos del que pensem', alhora que s'ha mostrat especialment il·lusionat perquè l'acte 'ha mirat cap al futur, no pas al passat'.

Al seu torn, el cap de llista per Lleida, Jordi Garriga, s'ha mostrat satisfet perquè avui 'el centre de Barcelona és ple de bons ciutadans i no pas de paràsits. Barcelona és avui la capital de la nació espanyola'.

Contra la immigració
'Ni immigració ni integració, que tornin als seus països i lluitin allí pels seus drets socials'. Aquesta premissa, formulada pel president estatal del MSR i cap de llista per Tarragona, Joan Antoni Llopart, ha estat la que ha predominat en la majoria de parlaments de l'acte.

'La immigració no produeix riquesa', ha sentenciat De la Fuente, mentre que Llopart -que havia estat rebut amb crits de 'president!'-, ha rebutjat qualsevol acusació de racisme que es pugui fer contra el MSR: 'El que sí que és racista és l'actitud dels polítics que donen més ajudes als de fora que els d'aquí!'.

Distanciant-se de la Plataforma per Catalunya (PxC), que centra el seu discurs en contra de la immigració musulmana, Garriga també ha carregat contra la immigració sud-americana: 'Els immigrants sud-americans no són com nosaltres. No tenen a Espanya com a pàtria mare, sinó que tenen els EUA!'

Així mateix, també ha negat que l'arribada de l'imperi espanyol a Sud-amèrica anés acompanyada de cap 'genocidi', com afirmà ahir el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente. 'A tot Sud-amèrica s'hi parlen milers de llengües. Si hi hagués hagut genocidi, estaríem parlant d'una repressió molt chapuzera, no?'

Contra l'independentisme
El MSR també s'ha mostrat especialment dur contra l'independentisme català, fins al punt que Llopart ha afirmant que 'els únics porcs que hi ha a Catalunya són els separatistes', i ha brandat un exemplar del setmanari El Triangle com a mostra de premsa independentista altament subvencionada per les institucions i les principals empreses, que tot seguit ha estripat enèrgicament. De la Fuente també ha brandat una estelada a la qual li ha retallat l'estel, quedant-se així amb una senyera a les mans que ha reivindicat com a bandera que integra la nació espanyola.

Garriga ha afirmat també que 'tot moviment secessionista és il·legal i antiespanyol', alhora que s'ha reivindicat com a 'fill de Jaume I' i, dirigint-se als assistents en occità, ha afirmat que l'aprovació de la Llei de l'Aranès fa 'una Espanya més gran i més rica', afirmació que no ha generat gaires aplaudiments.

'Els petits estats són dependents. Mireu Alemanya i Itàlia abans que s'unifiquessin! Eren tot de microestats dominats per Rússia, Espanya, França!', ha exposat.

Contra la classe política
L'acte també ha servit per carregar contra la classe política actual, l'imperialisme nord-americà, Israel i la banca, a qui De la Fuente ha acusat de 'xoriços i xupòpters'. El MSR proposa de rebaixar el sou als diputats al salari mínim interprofessional i exigeix, com a mesura d'estalvi, que les tropes espanyoles retornin a l'estat, 'perquè només participen en guerres defensant els interessos dels EUA'. 'Sense justícia social no hi ha pàtria que valgui', ha reblat Llopart.

Presència internacional
Al míting també hi han fet acte de presència el líder del partit neofeixista italià Fiamma Tricolore, Luca Romagnoli, i l'eurodiputat de l'ultraconservador Moviment per a una Hongria Millor (Jobbik) Béla Kovács. Preguntat sobre si ambdós partits, amb una notable implantació als seus països, demanen algun tipus d'èxit electoral al MSR de cara el 28-N, De la Fuente respon: 'No tenim cap pressió pels vots que aconseguirem. De moment, volem donar-nos a conèixer, arribar a cada casa. Els nostres socis internacionals desitgen que aquí es faci bona feina, difonent unes idees clares i no pas venudes al neoliberalisme.'

L'acte ha finalitzat amb la interpretació de l'himne espanyol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
13 d'octubre de 2010, 17.04 h

#18 Com a minim Laporta encara ens ha de fotre, de la resta esta clar que ja ens ha fotut. De moment diu que no pactara amb cap formacio que no tingui l'independencia en primer pla. Per mi, de moment es la meva darrera esperança real En quant als resultats, no dependen dels partits, depenen de que la gent hi vagi a votar amb seny i per l'independencia per qualsevol formacio independentista. Tots els vots independents son bons i necesaris. La questio es tenir majoria al parlament, si entre la g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
13 d'octubre de 2010, 16.56 h

#13 Es un fet la vostra ignorancia vers a les lletres, l'historia, cultura, ara tambe es un fet la vostra ignorancia vers als numeros. Iai, quina pena que feu!
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 d'octubre de 2010, 11.48 h

#12 Us admeto el Catalunya Lliure i per això us he votat en positiu, però si podés tornar a votar, ho faria en negatiu, perquè està per a veure si el vostre Laporta ens portarà la tan cobejada Catalunya Lliure, o també ens sorprendrà amb un d'aquells pactes anti natura que tant soleu criticar. Us prego que sigueu més humils, perquè no hi haurà cap partit en solitari que ens porti a una Catalunya independent. Només cap la possibilitat d'això, quan no sigui que després de les elecci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 d'octubre de 2010, 11.34 h

#2 És que aquests que esmenta Vostè, per cert traïdors i contraris als interessos catalans, ho van aprendre del seu estimat i benvolgut soci l'Aznar. No poden negar aquests mal anomenats "nacionalistes", que aquell "francu en petit que per això també porta bigoti", els va deixar una emprempta inesborrable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
XAVIERBCN fletxa BCN ESPAÑA
13 d'octubre de 2010, 10.52 h

#1 TE HAS VOTADO 20 VECES ? JAJAJAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Quim fletxa PPCC
13 d'octubre de 2010, 10.43 h

Pels moderadors del directe.cat. Que us passa que potser esteu dormint? podrien explicar quin criteri segueixen per anular missatges? Quan en aquesta pàgina venen uns quants torracollons que ja sabem qui són i uns quants feixistes que es dediquen només a insultar a Catalunya i els Catalans i vostès ho permeten quan en qualsevol lloc no se´ls permetria ni escriure, a que esperen? a que aquesta pàgina és converteixi en una guerra entre provocadors i provocats? Com a minin podien donar algu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 09.56 h

Abans del 13-S a Arenys de Munt, encara hi havia gent que tenia por de la versió nostàlgica de l'espanyolisme. La realitat és que no van omplir ni dos autocars.

Un dels èxits d'ERC ha estat, precisament, desactivar l'espanyolisme més bel·ligerant contra la idea d'independència. Ara només queden els quatre fatxes de sempre per sortir amb les mateixes consignes de sempre. I amb això, és clar, no pararan el milió i mig del 10-J.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
viva españa fletxa ARRIBA ESPAÑA
13 d'octubre de 2010, 09.06 h

habia mas gente que en el butifarrendum de los fascista independentistas catalufos


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Marc Sabatés i Laporta fletxa Barcelona Catalunya //*//
13 d'octubre de 2010, 09.05 h

espanya fora de Catalunya ! ! Torni al seu pais de colonizadors espanyols de madrit.
Visca Catalunya lliure amb Joan Laporta i Estruch.
MARC-SABATES.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 d'octubre de 2010, 00.00 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.