directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno diu ''no'' a una investidura simbòlica de Puigdemont

Llarena reactivarà a l'abril l'euroordre contra el president legítim

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El govern espanyol “no consentirà de cap manera” una investidura simbòlica de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, segons ha afirmat aquest dilluns el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en una entrevista a RNE. “Això de simbòlic no existeix i deu ser per donar algun sou a aquesta persona que està acusada de delictes molt greus i que ha fugit de la justícia”, ha afirmat abans d’assegurar que “cal no tenir cap contemplació amb ell”. 
A l'esquerra, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
A l'esquerra, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
© Tània Tàpia

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el ministre, l’executiu espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional una hipotètica exprés de la Llei de presidència de la Generalitat. “Crec que aquesta reforma exprés té poc recorregut perquè és il·legal, i aprovar-la seria un error”. Méndez de Vigo també ha afirmat que l’aplicació del 155 continuarà “fins que faci falta”. “El 155 és el que ha portat estabilitat a Catalunya, respecte a l’ordre constitucional i autonòmic, i per tant mentre no hi hagi un govern a Catalunya que es constitueixi d’acord a la llei i es mantingui dins del marc de l’ordre constitucional i de l’Estatut, continuarà”.
 
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, també ha afirmat en una entrevista a Telecinco que una investidura simbòlica de Puigdemont és “absolutament impossible” i ha emplaçat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, a presentar la seva candidatura malgrat nio tenir els suports suficients per fer córrer el rellotge. “Crec que la senyora Arrimadas, que ha guanyat les eleccions, podria ser la manera de desbloquejar la situació”, ha afirmat en una entrevista al programa ‘Ana Rosa’ de Telecinco.

Filtracions i ascens de Cs
 
També ha responsabilitzat el conseller destituït Toni Comín de la filtració dels missatges del seu mòbil. Segons el ministre de Justícia, “al món actual hi ha equilibri entre dret a la informació i el dret a la intimitat” i “quan algú en un acte públic esta llegint un text amb una certa notorietat que no impedeix que el del costat li faci un cop d’ull, hi ha una certa socialització de la informació”. 
 
Respecte a l’ascens de Ciutadans que pronostiquen les enquestes, Catalá ha afirmat que són una “foto” del moment, tot i que també llancen un missatge al PP, que haurà d”analitzar” les causes del transvasament de vot. En aquest sentit, ha afirmat que hi ha temps encara per parlar d’un hipotètic relleu de Mariano Rajoy com a candidat. 

Amenaça amb una (nova) euroordre

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té previst acabar la primera fase de la instrucció contra els líders sobiranistes a finals de març i reactivar, a l'abril, l'euroordre de detenció contra Carles Puigdemont i els consellers a Brussel·les. Així ho han exposat La Vanguardia i Público.

Llarena detallarà les imputacions que imposa a cada un i podria ser que alguns dels investigats quedés fora del procés. Però si a Puigdemont li imputa algun delicte, el jutge del Suprem reactivarà l'euroordre.

El judici, a més, seria a l'octubre, quan es complís el primer any després del referèndum, i la sentència seria al desembre.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
gintonic fletxa gintonic
13 de febrer de 2018, 21.28 h

#10 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
13 de febrer de 2018, 16.52 h

#7 QUERIDOS NAZIS

AYER ESTABA EN MI CASA TRANQUILAMENTE, CUANDO DE REPENTE VINO MI VECINO SE LLAMA MANDINGA, Y ES UN GUAPISIMO SENEGALÉS TRABAJA EN LA CONSTRUCCIÓN Y TIENE UN CUERPO QUE UFFFF!!!! LE INVITE A PASAR, DE LO GUAPO QUE E SE ME LEVANTÓ MI MINIATURA Y ME EMPECE A TOCAR MIENTRAS MIRABA SU CUERPO Y VIO QUE ME TOCABA Y SONRIÓ Y ME DIJO: TE PONGO? Y LE DIJE SI CARIÑO Y SE QUITÓ LA CAMISETA Y LE ECHE EN SU CUERPO MI....BUENO A SABEIS ESA COSA BLANCA QUE SALE, ME ASUSTE UN POCO CREIA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
gintonic fletxa gintonic
12 de febrer de 2018, 16.41 h

#7 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
12 de febrer de 2018, 14.45 h



SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS

JUAJUA


LOS GOLPÌSTAS ESTAN DIVIDIDOS ENTRE LOS DE ERC, LOS DE PDCAT Y LOS FANS DE pUCHI.



JUA JUA JUA JUA
Oriol Junqueras lesiona de una patada a un atracador de bancos en la cárcel

ESTA ACCION VIOLENTA DEL JUNQUI SERA ANEXADA A SU CAUSA POR REBELDIA Y DEMOSTRARA LA VIOLENCIA DE LOS GOLPISTAS

http://www.marca.com/buzz/2018/02/12/5a814b89ca4741f7538b457b.html

JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de febrer de 2018, 14.19 h

Junqueras proposa la investidura de la por, personalitzada amb la Rovira.
Em dol veure'l sota la sìndrome d'estocolm, em dol massa, però així NO, imposant per a fer callar els governants de l'155, NO.
I escolta,3#, SÓC DONA i si et satifà faltar-me al respecte perquè no estas d'acord amb mi, tu ves fent, a veure el lluny que arribes a la vida (espero que no gaire, així NO).
Ni convergent, però respecto els resultats del 21D.
Tinc clar que a Catalunya l'únic president és en Puigdemont... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
el rei del mambo fletxa Catalunya indepedent
12 de febrer de 2018, 12.58 h

Que és el que cal esperar dels ocupants? Nosaltres anem per feina, endavant amb el suport dels catalans cansats d'aquesta mena d'opressors repressors, edemes de corruptes i malfactors, que aprofiten la situació política de Catalunya, per mantenir a l'ombra els seus crims i robatoris a tots els ciutadans d'espanya, mentre comenten tota mena de crims contra els drets humans, ells de manera eficaç van buidant les arques de l'estat i repartint-se les prebendes i els milers de milions amb els se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de febrer de 2018, 12.56 h


#2 Lluny de la meva intenció buscar burina com solen fer els convergents com #2 , i lluny també contestar les paraules impertinents de #2 amb expressions descarades com les del #3, tot i que reconec que hi ha motius d'enfadar-se.

Però la veritat, cap partit catalanista ha fet tant de mal al procés com CiU-CDC-PDeCAT-JxC. I no ho dic per les ximpleries de #2, sinó per motius molt més seriosos que no exposaria si #2 no hagués començat provocant.

Comencem per recordar el mal que ha fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de febrer de 2018, 12.36 h


#2 Nen subnormal CONVERGENT, veig que se t'han tornat a acabar els PÈLS DE CUL DE L'A.MAS i tornes a tenir el mono .
Au, ves a pelar-te-la altra vegada davant dels posters d'en Mas i d'en Pujol, a veure si et tranquil.litzes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de febrer de 2018, 12.29 h

No patiu, gobierno, ja hi ha en Junqueras i la Rovira que us estan abonant el terreny per a que els vostres desitjos siguin realitat.
Es pot caure més baix, ERC?
QUI US RESPECTARÀ SI NO US RESPECTEU VOSALTRES?, A on voleu arribar?, tant costa interpretar a tothom el resultats de les eleccions del 21D?
És possible? i a sobre, les declaracions, el Junqueras les fa a l'Ana Rosa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.