directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao: 'Els catalans no compartim la nostàlgia imperial d'alguns partits'

El secretari general d'ERC critica la presència de José Montilla a la desfilada militar espanyola · Per Joan Herrera es tracta d'una maniobra 'electoral'

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat aquest dimarts la presència del president de la Generalitat, José Montilla, a la desfilada militar que s'ha celebrat a Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat. Segons Ridao, Montilla ha actuat més com a primer secretari del PSC que no pas com a màxim responsable de la Generalitat en un intent de 'picar l'ullet' a una part del seu electorat tradicional. Amb aquest gest, segons Ridao, el president Montilla 'malbarata' el potencial de set anys de tripartit. A més, el secretari general d'ERC ha declarat que hauria estat més positiu que Montilla no hi hagués anat per enviar un missatge de 'disgust' des de Catalunya després de la retallada de l'Estatut. 'Els catalans tenim la nostra pròpia festa i no compartim la nostàlgia imperial de les institucions de l'Estat i alguns partits espanyols', ha reblat el republicà. Des d'ICV Joan Herrera també ha criticat el viatge de Montilla, que ha titllat d''electoral'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
 El polític ha comentat que Montilla ha volgut enviar un missatge afectuós a part del seu electorat i, segons ell, aquest és 'més transversal del que es pensa'. A més, considera que en els set anys de tripartit s'han ampliat les bases del catalanisme i, amb la seva presència a la desfilada, Montilla 'malbarata' aquest potencial.

Segons ha assegurat, hauria estat més positiu que el president del Govern no assistís a l'acte i, d'aquesta manera, enviés un missatge de 'disgust' i 'desafecció' a Madrid, després 'de tot el què ha passat amb l'Estatut'.

Respecte a l'escridassada a Zapatero i a Montilla quan han arribat a la desfilada, Ridao ha considerat 'lògic' que la gent expressi el seu disgust en un context de crisi econòmica i desafecció política.

Herrera, també crític

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també ha expressat la seva crítica a l'assistència del president i soci seu al tripartit José Montilla a la desfilada militar que se celebra a Madrid el Dia de la Hispanitat. 'Jo no crec que haguem d'anar ara a una desfilada, quan a més hi ha tanta distància, després de la sentència (sobre l'Estatut). Cal evidenciar precisament la distància', ha considerat Herrera. I ha vist 'una lògica electoral' darrera de l'actitud de Montilla, tot i que ha volgut treure ferro a l'assumpte. Herrera ho ha dit en un acte del seu partit amb ciutadans llatinaomericans, en el qual ha reivindicat 'la llibertat de molts països d'Amèrica Llatina respecte Espanya'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 16.00 h

#35 Ricard, el 2006 CiU va fer un gran muntatge amb la conya del notari, ara ni tan sols s'han pres la molèstia d'anar-hi. Una de dues, o aleshores era pur teatre, o ara no descarten fer-ho. Pel que fa a votacions puntuals, CiU i PP han coincidit en moltes, malgrat el notari.

És més, no ho dic jo, ho diu el mateix Mas: esperarà a parlar del "concert" al 2012, després de les eleccions espanyoles. Per què? Doncs no cal ser un geni per endevinar-ho: per fer com amb el Majestic, l'any 1996 i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ricard fletxa sabadell
13 d'octubre de 2010, 15.37 h

#34 aixo es fals, el MAS no ho ha dit com tu estas intentant que coli, les coses com son Manel , no tergiversis.

El que va dir es que podria pactar amb qualsevol partir de qualsevol cosa. Que pasa que ERC i PP no han coincidit mai en una votacio a Madrid? vol dir que per aixo jo sou uns botiflers?

Per l'amor de Deu senyors , siguem coherents amb el que diem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 14.20 h

#33 ERC NOMÉS pactarà amb qui accepti fer un referèndum per la INDEPENDÈNCIA. I de moment, els sociates ja han dit que NO categòricament.

Mentrestant, aquest cop el Mas ja ha dit que pactarà amb el PP, en lloc d'anar al notari.

NO sé què us passa als de la franquícia "exvotant", que quan la majoria de persones adultes ho entenen a la primera, a vosaltres ni amb desenes de vegades que us ho repeteixin, no hi ha manera.

Ja sé que els convergents unionistes no teniu més argument a f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 d'octubre de 2010, 13.54 h

Els d'ERC us moriu de ganes de que el tripartit sumi i tornar a fer "president" a n Montilla, aixó cada dia esta més clar.

De fet, tot el que feu ho feu en aquesta direcció, i encara no he sentit a ningú d'ERC desmentir-ho i afirmar categòricament , sense embuts ni giragonces que no el repetirán.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 12.50 h

#30 Miquel, ERC no només no ha deixat de ser explícitament independentista, sinó que, a diferència d'altres, aconsegueix RESULTATS, com ara que els partidaris de la independència siguem més que no pas els contraris.

Pel que veig, tu fas com els convergents unionistes que corren per aquí: molt atacar ERC, moltes paraules altisonants ("estafa" i no sé què més), però ets incapaç de demostrar res, incapaç de donar una sola prova. Una de dues, o estàs molt equivocat, o ataques ERC pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Quim fletxa PPCC
13 d'octubre de 2010, 12.12 h

#30 Mira qui parla de retratar-se, Però si vosaltres sou més de siutadanos i del pp qua altra cosa. Per què deu ser que els feixistes del PP i siutanitos coincidiu amb molts suposats nacionalistes catalans disfressats d´independentistes en la seva animadversió cap ERC, per què deu ser? com a mínim els que votarem ERC tenim la certesa de mai pactaran amb el PP ni amb siutanitos i en la propera legislatura amb qui no vulgui tirar endavant el referèndum. Em pregunto a on anireu a amagar-vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Miquel fletxa Sabadell
13 d'octubre de 2010, 11.30 h

#18 Estic completament d'acord amb tu Bertran,aquest noi el Quimet,es retrata ell solet.
Despres de creure en ERC,durant 25 anys i votar-los,perque eren els unics que duien com a bandera l'independencia
ara no tinc dret a sentir-me estafat,i denunciar l'estafa que ens han fotut,cuan han entrat al govern,i no n-han parlat
mai mes.
Ens hi juguem molt,jo votare un partit indepe,pero als"VASALLS d'ERC" MAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Han practicat al govern,el"ARA NO TOCA"tan desgraciadament famos d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
13 d'octubre de 2010, 11.26 h

Anit vaig escoltar la tertúlia de Punto Radio (madrit). Inversemblantment treballaven. La tertúlia com no podia ser d'altra manera, tractava sobre els fets de la desfilada que jo n'hi dic de "l'holocaust americà". Van fer una entrevista al Rivera dea "ciudadanitos". Quina vergonya. Van ser més prudents els tertulians que l'entrevistaven, que el propi Rivera. Va gosar retreure o mal dir que ERC havia donat suport en un temps passat(mentida punyetera), a Terra Lliure. I aquest fatxa, perilló... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
13 d'octubre de 2010, 11.15 h

#26 En això us he de donar la raó: Recordo quan Pujol l'expresident deia: "És català qui viu i treballa a Catalunya". Apa aquí, la va deixar anar com les vaques les tifes. Hipòcrita que és un !!!. Tot sigui per marketing electoral. És veritat, el catalanisme és molt més complex que el que ens volen fer veure els (moltíssims) polítics pels seus interessos personals i partidistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 10.29 h

#26 Roger, no cal que diguis explícitament que ets espanyolista, i per tant antiindependentista: els teus escrits et delaten. El Ridao només ha dit en veu alta el que pensem una majoria molt gran de catalans, t'ho miris com t'ho miris. És com afirmar que "els catalans no compartim que un 10% dels nostres impostos se'n vagin de Catalunya i no tornin". No serà el 100%, però sí una majoria, per molt que a tu no t'agradi, com demostres amb els teus comentaris.

I per cert, entenc que estigui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.