directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Guàrdia Civil rebutja l'eliminació de les cabines frontereres a la Jonquera

Argumenten que sense el punt de control els serà més difícils muntar escorcolls

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'esperada supressió de les antigues cabines fronteres al Pertús no agrada a la Guàrdia Civil espanyola. Així ho ha evidenciat aquest dimarts el tinent coronel de la comandància de Girona, José Luís Tovar, que ha explicat que l'eliminació de les cabines convertirà el tram en una via per on els vehicles circularan 90 km/h, una velocitat que farà més difícil l'acció d'aturar-los per fer els controls i escorcolls policials. Tovar ha defensat, però, la seguretat ciutadana no quedarà tocada per aquesta mesura. 'Augmentarem la coordinació amb altres cossos i buscarem altres punts de control', ha assegurat. Cal recordar que la retirada de les cabines, establerta al tractat de Schengen de 1997, ha estat exigida en reiterades ocasions pels observadors de passos fronterers de la UE.
frontera pertús
Comparteix
   


Etiquetes
L'inici de les obres per desmuntar les antigues cabines del pas fronterer al Pertús començaran el proper 15 d'octubre. Es tracta d'una mesura obligada arran del tractat de Schengen que proposa l'eliminació les fronteres interiors de la Unió Europea. 

La Guàrdia Civil espanyola alerta que la supressió de les cabines dificultarà els controls policials que fins ara es feien a la frontera. 'Els turismes passaran per aquesta zona a noranta quilòmetres per hora i no podrem aturar-los amb la mateixa facilitat com fins ara', ha explicat Tovar. El tinent coronel ha dit que el fet que deixin d'haver-hi també edificis farà que els escorcolls es facin amb un grau menor d'intimitat.

Tovar ha assegurat, però, que malgrat les dificultats aquesta mesura potenciarà la coordinació entre els diferents cossos. 'Ens haurem de coordinar amb la policia francesa i també amb els duaners', ha explicat. El tinent coronel ha afegit que per tal de mantenir el nombre d'actuacions potenciaran també altres punts de controls. 'Farem controls en àrees de servei o a la mateixa carretera nacional', ha afegit Tovar.

El tinent coronel ha fet aquestes declaracions el dia en què el cos militar espanyol ha celebrat a Girona la festa de la seva patrona. L'acte ha comptat amb diferents personalitats polítiques de la demarcació, com ara l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el delegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 d'octubre de 2010, 20.35 h

El Portús. No 'pertús'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.