directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'absentisme al Congrés espanyol, un problema greu: només un diputat del PP arriba a l'hora al darrer ple

Dels 341 que van votar, 67 no van assistir ni a un sol minut de la sessió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció| "Els diputats tindran el deure d'assistir a les sessions del ple del Congrés i de les comissions de què formen part". Tot i la norma que imposa l'article 15 del reglament del Congrés, l'absentisme a la cambra espanyola comença a ser un problema greu: segons apunta 'El Español', només 50 de 350 parlamentaris van presentar-se a l'hora indicada (les 15h) a la sessió d'aquest dimarts. I això que, des de principis de 2017, s'han avançat els plens per poder sortir-ne abans i conciliar l'horari laboral i el familiar. 
 
Una imatge d'arxiu del Congrés espanyol
Una imatge d'arxiu del Congrés espanyol

Comparteix
   


Etiquetes
El d'aquesta setmana ha estat el segon ple de 2018, després de quasi dos mesos de vacances de Nadal, i ja comencen a preocupar les baixes. Del Partit Popular, només el ministre de Justícia, Rafael Català, era allà al principi de la sessió -en representació dels 137 diputats del Gobierno (i només durant la primera hora)- i no va arribar un sol membre més del gabinet de Mariano Rajoy fins la hora de la votació, quatre hores i mitja més tard que arranqués el ple. El màxim nombre de populars que van ser al ple al mateix temps van ser 40, durant la primera meitat de la sessió. Rajoy va ser un dels vuit diputats que ni tan sols es va presentar per votar. 
 
Tot i que els parlamentaris van anar arribant de manera escalonada, un cop eren allà es dedicaven a tot menys a escoltar el company que parlava des del faristol: miraven el mòbil, parlaven entre ells o directament tornaven a sortir de l'hemicicle. Ni tan sols respectaven el silenci que s'espera en aquesta mena de sessions.  Per no ser-hi, no hi havia ni els líders de l'oposició espanyola (Ciudadanos i Podemos), gurús de l'anomenada nova política: Albert Rivera i Pablo Iglesias van arribar una hora tard i cap dels dos va aguantar al seu lloc fins al final del ple. 

El moment de més intensitat del ple va ser la votació: van votar 341 diputats presents i un de manera telemàtica; dels quals 67 no van assistir ni a un sol minut de la sessió i van arribar únicament per prémer el botó. 

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
David, antitabarnopolis fletxa Tabarnopolis, països marranils espanyolats de taverna
15 de febrer de 2018, 17.04 h

Bé, que es pot esperar d'una cultura nefasta com l'espanyola a on tot és a can pixa, a on predominen les migidades, el tapeo, la gandulería i sobretot ser impuntuals, no tenir paraula, a no ser seriosos......llavors ploren perquè la resta del món les veu un país de migdiades i de zero treball i que s'hi viu molt bé, clar, si et passes el dia no cardant ni brot normal que algú pensi que es viu bé.

Putos gandúls, us hauría de fer vergonya, per sort els catalans no som com vosaltres


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.