directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC acusa CiU d'haver pactat amb les 'majors' per descafeïnar la Llei de Cinema

La nova legislació, que vol acabar amb la discriminació del català, s'hauria de desplegar la legislatura vinent

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'ambiciosa Llei del Cinema, que ha de garantir la paritat entre castellà i català a les sales del país després de la discriminació heretada del franquisme, podria acabar en un no-res. Això és el que tem Esquerra Republicana, que acusa CiU d'haver pactat amb les majors nordamericanes diverses modificacions de la Llei per tal de descafeïnar-la, en cas que el partit d'Artur Mas tingui majoria al Parlament la propera legislatura. En aquest sentit, Joan Puigcercós va assegurar diumenge que 'li consta que CiU ha pactat amb les majors que si guanya no desenvoluparà la llei'. Cal recordar que, hores abans de la votació definitiva, la federació nacionalista ja va intentar eliminar la quota del 50% de cinema en català del redactat de la Llei.

Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa El País, un cop aprovada la Llei calia redactar el reglament que desenvoluparà l'aplicació de la Llei, però això s'haurà de fer la propera legislatura. És en aquest context que els republicans creuen que CiU podria acabar cedint a les pressions dels Exhibidors i ometre algunes de les parts més polèmiques, com la quota que estableix un mínim del 50% de còpies en català de les produccions que es veuran a més de 15 sales.

En aquest sentit, els republicans temen que el reglament de la Llei que, previsiblement, redactarà un Govern de la Generalitat manat per CiU, pugui acabar ometent alguns dels aspectes bàsics de la legislació, com les quotes per defensar el català, o senzillament que aquests reglaments no s'arribin mai a aplicar.

Ciutadans recorrerà la llei al Defensor del Pueblo
Per la seva banda el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que portarà la Llei del cinema aprovada pel Parlament de Catalunya davant del Defensor del Pueblo perquè, argumenta, 'amb la sentència del TC a la mà és inconstitucional imposar sancions lingüístiques en l'àmbit privat'.

En declaracions a TV3, Rivera afirma que 'la digitalització de les sales és la solució per adaptar l'oferta lingüística de les sales en funció de la demanda dels consumidors. 'La Generalitat no pot multar els exhibidors per adaptar la seva oferta a la demanda del públic. Aquestes sancions aconseguiran sales buides, pèrdues en els sector i que les 'majors' no distribueixin pel·lícules a Catalunya', ha afegit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
14 d'octubre de 2010, 09.41 h

#41 El que sí recordo, és quan CiU va pactar amb l'asnar, el qual mercès al seu suport o silenci còmplice, ens va fotre a la guerra de l'Iraq. També recordo quan CiU, amb connivència a l'asnar, o silenci còmplice, ens va fotre les màtricules als cotxes, amb les quals ara tots som espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Quim fletxa PPCC
14 d'octubre de 2010, 00.43 h

#40 No és que sigui dur d´enteniment és que és un fill de puta de l´alçada d´un campanar i no és l´únic que ve aquí a fer de torracollons. Més clar l´aigua . No et molestis més a raonar amb ell que de ben segur que encara se n´en fot de tu. Els fills de puta és el que tenen. Per a ells ni respecte ni res de res no és mereixen res més que els diguem això i molt més i si els tinguéssim al davant escopir-los a la cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 00.20 h

#41 Doncs posats a recordar, jo penso recordar que, gràcies a ERC, per primer cop els partidaris de la independència ja som més que els contraris. Per no dir que, gràcies a ERC, i si CiU no fa marxa enrera, podrem veure cine en català, tindrem la immersió blindada a les escoles, l'acollida dels immigrants serà en català, ens podrem treure de sobre la divisó provincial imposada per Espanya, tindrem una xarxa de "ambaixades" que faran la tasca imprescindible de projecció internacional, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
14 d'octubre de 2010, 00.05 h

Recordeu aquell día llunyà en que aquests d'ERC van issar la bandera espanyola a Governació? quina humiliació, oi? quina vergonya! ... recordeu aquell día que malgrat la confiança que en ells vam dipositar van decidir, pel seu compte, que preferíen poltrona a país?... és això el dret a decidir? han passat díes, oi? és d'aquelles coses d'inici de legislatura que tendeixen a passar mig inadvertides cap al final, però mira per on, ... no obliem, ... i ara s'acosta el moment de passar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 20.22 h

#38 Mira que ets dur d'enteniment, a sobre de no prou valent per defensar les idees convergents a cara descoberta! Com que a CiU li interessa carregar-se la llei del cine que ells no es van atrevir a fer, surts tu a fer-los la feina bruta. Però com que no pots dir que ataques la llei perquè afecta als negocis del Balañá que paga les campanyes de CiU, has de buscar altres maneres "sin que se note el cuidado". Per exemple, carregar-te els "doblatges" (que és el que mira la gent, mentre no hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Miquel fletxa Sabadell
13 d'octubre de 2010, 19.32 h

#32 El meu pasaport i el el meu DNI,posa EJJJPAÑA,pero per imperatiu legal,aviat canviaran les coses, i posara"CATALUNYA"
De moment fins que arrivi el canvi,mi posare"SERBIA" al DNI i al pasaport,es un nom mes adecuat,per un estat de"FEIXISTES"
com"EJJJPAÑA"
No m-he sentit mai "EJJJPAGNOL" ni m'en sentire mai,i amb el DNI i el pasaport"EJJJPAGNOL" mi netejo el cul cada dia,quan m'assento al trono
al mati per enviar-li la carta al"BORBO"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
13 d'octubre de 2010, 19.31 h

Doblar les pelis es prostituir l'obra original, enlloc del mon es dobla, només a España... La majoria de cinemes d'Europa son en versió original. I segons enquestes això no només ho pensa els que van al verdi, sino la majoria de catalans que no estem influenciats pel sistema garrulo españolista de futbol i toros i merdes d'aquestes


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Oscar F. fletxa La Pobla de Segur
13 d'octubre de 2010, 17.04 h

Només amb una majoria de diputats i diputades independentistes podrem evitar això i d'altres coses pitjors, si es que tornen els unionistes convergents a manar i sols. Per tan cal fer un vot ÚTIL i VALENT apostant clarament per ESQUERRA REPUBLICANA de CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Manel fletxa Barcelona
13 d'octubre de 2010, 15.31 h

#31 Bertran, ja veus que t'estàs posant en evidència un cop més! No en tenies prou amb respondre en castellà a un que entén el català perfectament, ara t'estàs fent un garbuix impressionant! Que no has vist que la llei vol afavorir el català TANT EN ELS DOBLATGES COM EN ELS SUBTÍTOLS? És una llei molt potent, que només els cagats dels convergents unionistes podeu fer que no es desenvolupi com cal, pressionats pels quatre empresaris del cine que us paguen les campanyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Josep fletxa Vic
13 d'octubre de 2010, 15.03 h

#34 aquest viu envoltat de merda convergent unionista i burgesa! és normal... allà la pudor d'imbècil no se sent perquè en tenen el nas prou ple


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.