directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La #ViaBoya empeny el republicanisme a no fer un pas enrere

La declaració de la cupaire davant del Suprem qüestiona encara més l'estratègia

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | El republicanisme es troba en una situació d'impàs, sense concretar absolutament res. És normal, els processos judicials malauradament estan marcant l'agenda d'Esquerra Republicana, i això és determinant per entendre els moviments que està fent el president del Parlament, Roger Torrent.
Mireia Boya
Mireia Boya, amb el puny alçat, a la seva sortida del Suprem
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El desacomplexament amb el qual l'exdiputada cupaire va afirmar en la roda de premsa prèvia a la declaració que admetria que els fets de l'1-O i el 27-O van més enllà del simbolisme, i així ha estat davant del jutge del Tribunal Suprem, és l'actitud que cal per defensar la causa republicana sense seguir alimentant els dubtes.
 
Apunten diferents veus de la capital espanyola que aquesta nova desfilada de republicans catalans davant de la justícia -Mireia Boya, Marta Pascal, Marta Rovira, Anna Gabriel, Neus Lloveras, Artur Mas, Santiago Vidal i Carles Viver- té una intenció molt concreta, la de contradir les versions que han exposat els presos polítics i els membres de la Mesa del Parlament, així com la de la presidenta Forcadell. Una jugada que amb la declaració de Boya ja ha tingut la seva efectivitat, però que també demostra fins a quin punt l'estratègia republicana de reduir-ho al simbolisme pot ser equivocada.
 
L'Estat si et vol tancar a la presó per motius polítics, ho fa. Si et vol sancionar econòmicament per motius ideològics, ho fa. El caràcter arbitrari és permanent, i davant una fera que només et vol menjar has de reafirmar-te en la teva condició i no entrar en el seu joc. Participar en les seves regles sovint es tradueix en el fet que et pugui humiliar mediàticament i personalment.
 
La #ViaBoya és bona, no només perquè reafirmes els teus actes, sinó perquè proposes un marge d'acció que és molt incòmode per a l'Estat, i és el de demostrar que has actuat desinteressadament per la causa. M'explico amb un exemple molt clar, el de la publicitat del referèndum de l'1 d'octubre. Hisenda fa setmanes que busca la manera d'acreditar l'únic delicte que ara mateix podria defensar a Europa per justificar l'empresonament, i és el de malversació de fons públics. Resten desesperats per localitzar una factura, un document que certifiqui que la Generalitat va pagar per promocionar la votació. No n'hi ha cap, la disposició de qui va promocionar el referèndum fou desinteressada i per la causa.
 
No hi ha cap document al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ni al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya que acrediti que el 27 d'octubre es va proclamar la independència. No oficialitzar la República era la carta que tenia el Govern per evitar la presó, jugada que no ha servit. Motiu més que suficient per apostar per la #ViaBoya, tot i que potser ja és massa tard.
 
No es pot argumentar el delicte de rebel·lió perquè no hi ha cap escena de violència. No hi ha delicte de sedició perquè no hi ha cap document oficial que certifiqui la Declaració d'Independència. No hi ha delicte de malversació perquè no hi ha factures. Vostès ens tanquen a la presó per la nostra ideologia.
 
Entenent aquesta dinàmica de l'Estat, que tan encertadament ha detectat i ha denunciat la cupaire, no té cap sentit intentar minimitzar el que va passar el mes d'octubre amb l'esperança, o l'estratègia, d'evitar la presó. Sobretot quan tens la certesa que no hi ha cap document que sostingui la tesi del jutge del Suprem i l'única raó per la qual et poden empresonar és per ideologia. Molts juristes apunten que la causa no s'aguantarà quan arribi a Europa, motiu més per fer front a la politització de la justícia des de la determinació que ha mostrat Mireia Boya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Marta fletxa Sabadell
15 de febrer de 2018, 15.30 h

MOlt bé !!! Tant per tant plantar cara !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de febrer de 2018, 12.56 h

-no fer cap passa enrere. No "un" ni "pas"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Fd'A. fletxa Calders
15 de febrer de 2018, 12.47 h

La única raó que hi ha per entendre perquè la Mireia ha estat deixada anar sense càrrecs és que amb la seva declaració ha donat la raó al jutge pels empresonaments. Això no vol dir que aquesta raó sigui vàlida ja que el jutge fa senzillament el que vol. Pel jutge no hi ha més llei que la seva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Bonsai fletxa Parets
15 de febrer de 2018, 12.40 h

Molt beeee per la Mireia, que n'aprenguin els altres, si hem de tornar a votar, la CUP tindra el meu vot, sense cap mena de dubte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de febrer de 2018, 09.21 h



Perquè en aquest cas Vox es va abstenir....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
15 de febrer de 2018, 08.14 h





Catalunya segueix patint l'AGRESSIÓ del feixisme esPPanyol , ara exacerbada a tots nivells amb la típica ràbia
acomplexada carpetovetònica.

Triomfarà la raó? Pot triomfar la raó sense la força?

Si volem que la raó sense exèrcit que la defensi arribi finalment a triomfar, cal acomplir algunes condicions:

A més d'un poble disposat a patir per defensar els seus drets, tal com ha fet el poble català, que ha vessat generosament la seva sang resistint l'escomesa covarda dels sica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.