directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Boya: ''Hem d'acatar allò que ens diu el govern espanyol? No''

L'exdiputada 'cupaire' assegura que en les eleccions del 21-D "hem presentat un mandat molt clar: fer República"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

A.S. | Mireia Boya ho té clar. Després de sortir del Tribunal Suprem en llibertat i sense mesures cautelars, l'exdiputada cupaire no s'arronsa. "Hem d'acatar allò que ens diu el govern espanyol? No", ha exposat en una entrevista a Catalunya Ràdio
Primer pla de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya a la seva arribada al Tribunal Suprem
Primer pla de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya a la seva arribada al Tribunal Suprem
© Javier Barbancho

Comparteix
   


Etiquetes
"Els partits no poden renunciar als seus programes per la repressió", ha comentat. I en relació a l'entrevista d'aquest dijous de Marta Pascal a La Vanguardia, Boya ha concretat que "a les eleccions del 21-D hem presentat un mandat molt clar: fer República" però també ha remarcat que "no es pot fer República en el marc de l'estat espanyol". "A les eleccions hem presentat un mandat molt clar: fer República".
 
La 'cupaire' ha exposat que "el govern espanyol s'ha tancat al diàleg". Durant l'entrevista també ha recordat el 27 d'octubre, quan es va proclamar la República: "en el moment que vaig votar la declaració d'independència pensava que podia ser efectiva, però després es va desmuntar".
 
Boya ja va assegurar en una entrevista a Revista Mirall que les estructures d'Estat no estaven preparades o s'havien destruït i va criticar la manca de feina en aquest sentit. Aquest dijous ha recordat també que el Govern no estava preparat per la independència efectiva.
 
El cara a cara amb Llarena 
 
L'expresidenta del grup parlamentari de la CUP ha explicat com va anar la declaració d'aquest dimecres. "Li vaig dir a Llarena que la Constitució era un mur". "Les lleis no poden ser un mur perquè si són un mur, no avancem".
 
"Li vaig dir que podia engarjolar a tots els que estem a primera fila de la CUP però que després vindrien uns altres", ha detallat. Boya també ha volgut deixar clar que amb la seva declaració d'ahir no ha perjudicat ningú: "No he perjudicat els meus companys. Es pot mantenir l'altra via de defensa". "La meva declaració forma part de l'estratègia de la CUP", ha aclarit.
 
Amb Llarena, Boya també va parlar del "19 i del 20 de setembre i vaig parlar de la no violència" i ha subratllat que "li vaig dir que si hi havia alguna estratègia comuna en l'independentisme, era la no violència".
 
També van comentar l'1-O. "Li vaig explicar la meva experiència al col·legi de Les, que es va tancar pels Mossos i sense ferits". Però la 'cupaire' sabia del cert una cosa: "Tenia clar que no li contestaria sobre els plans del futur Govern".

La motxilla
 
En l'entrevista, que ha durat més de 40 minuts, Boya ha volgut deixar constància que "els partits no poden renunciar als seus programes per la repressió". I ha posat deures per a l'ANC, Òmnium i els CDR perquè contribueixin a "construir República".
 
Durant la declaració, Boya tenia molt clar que no respondria a les preguntes de Vox. "Als de Vox els vaig dir: 'Jo no contesto a l'extrema dreta'".
 
Boya també ha comentat les hores prèvies a la declaració davant del jutge: "vaig agafar l'AVE amb dues mudes. Tenia molt assumit i acceptat que podia anar a la presó"
 
La investidura de Puigdemont
 
L'exdiputada no es planteja un escenari en què Puigdemont renunciï a la presidència i remarca que sobre la investidura "podem tenir molta imaginació" i espera que "arribin a un acord ràpid i que s'investeixi Puigdemont".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
gintonic fletxa gintonic
15 de febrer de 2018, 15.43 h

#2 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
15 de febrer de 2018, 14.15 h

esta boyera ha acudido sumisa delante del juez como no han hecho otros cuperos antes porque sabe que si no acude iba a estremera directamente.

ella y los suyos no tuvieron participacion ni en la mesa ni en el govern, por tnto no son acusados de delitos graves y se pueden permitir figuras retoricas como las que hicieron,.

la forcadell y los otros estan metidos hasta el corvejon y tienen que hacerse caquita delante del juez como ha hecho hoy la clowen de la marta pascal aun antes de ir al juzga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claravalls fletxa Claravalls
15 de febrer de 2018, 11.40 h

Molt bé Boya.No som españoles ni ho hem segut mai.Fora les rates franquistes de Catalunya.Fora els inadaptats de Catalunya..si no estimeu Catalunya no us necessitem per a res miserables inadaptats, aneu-vos marxeu a la vostra estimada España primitiva i inquisidora.Fora de Catalunya.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//
Som República.//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.