Allau de crítiques contra el nou intent ''d'espanyolitzar els alumnes catalans''
Reaccions a la intenció de Rajoy de fer vehicular el castellà a l'escola catalana
Redacció | Les reaccions no s'han fet esperar davant l'amenaça de Rajoy de fer vehicular el castellà a l'escola catalana aprofitant l'aplicació de l'article el 155. La Plataforma per la llengua avisa que això "trencaria un consens" de més de tres dècades "àmpliament avalat" pels agents educatius i socials en què el català ha actuat com a "llengua comuna" a l'escola i ha permès que la llengua fos una "eina de cohesió social". Tanmateix, alerta que la intenció del gobierno dividiria les aules de Catalunya.
Somescola rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya. El model educatiu català és exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a l'alumnat. Rebutgem l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic #SomEscola pic.twitter.com/zQ9wfL7kRL
— Somescola.cat (@somescola) 15 de febrer de 2018
El sol fet de l’existència d’una amenaça tan evident a la immersió lingüística hauria de comportar que demà hi hagués Govern repúblicà. Prou q ens fan patir el qui ens volen veure anorreats. Govern ja!
— Joan Tardà i Coma (@JoanTarda) 15 de febrer de 2018
En el mateix sentit s'ha manifestat el portaveu adjunt del PDeCAT, Jordi Xuclà, que ha recalcat “la importància de conformar un Govern en les pròximes setmanes". D'altra banda, ha recordat al PP que amb només 4 diputats al Parlament i menys d’un 5% dels vots “no té legitimitat” per impulsar un canvi de model educatiu que implicaria una “violació” de les competències de la Generalitat.
Per la seva banda, el diputat d'En Comú Podem, Joan Mena, ha qualificat d'"atac sense precedents" contra el model d'escola pública catalana. I també ha lamentat "que encara no hi hagi un Govern a Catalunya que pugui fer front a aquesta envestida del govern del PP". El líder del partit a Catalunya, Xavier Domènech, ha destacat que la prioritat és defensar l'autogovern
Amb 4 diputats a Catalunya i comença la intervenció en el model educatiu. La prioritat ha de ser defensar l'autogovern no qui el presideixi. https://t.co/Ef5j7bN4Gu
— Xavier Domènech (@XavierDomenechs) 15 de febrer de 2018
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha volgut mostrar el seu suport a l'escola catalana i ha reivindicat el "consens social" del qual ha nascut l'ensenyament en català. Per la seva banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha reivindicat la defensa "sense descans del model d’èxit i garantia de cohesió que és la immersió".
L' ensenyament en català és fruit d'un consens social que ens ha cohesionat com a País i ha donat l'oportunitat a tots els nois i noies de poder decidir la llengua en què volen expressar-se. Tot el nostre suport a l'escola catalana i als i les professionals que la fan possible.
— Carme Forcadell (@ForcadellCarme) 15 de febrer de 2018
El que MAI han guanyat a les urnes, ho volen imposar per la força. El seu objectiu és la divisió social de Catalunya. La nostra força, seguir units per avançar com un sol poble. Defensarem sense descans el model d’èxit i garantia de cohesió que és la immersió. https://t.co/CbFzd0aQQl
— Marcel Mauri (@marcelmauri) 15 de febrer de 2018
Notícies relacionades
- Ricard Ustrell acomiada a través de les xarxes un col·laborador per homòfob 15.02.2018.
- Rajoy al servei de SCC: estudia incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana 15.02.2018.
- Picabaralla a Twitter entre Mireia Boya i Enric Millo per les declaracions de la 'cupaire' al Suprem 15.02.2018.
- [Vídeo] Els socis conservadors de Merkel recorden els exiliats i presos polítics en un acte a Baviera 15.02.2018.
- Boya: ''Hem d'acatar allò que ens diu el govern espanyol? No'' 15.02.2018.