directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Sindicats i estudiants es manifesten a Barcelona contra la retallada del batxillerat nocturn

No s'ha comptat amb l'opinió dels centres i dels estudiants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Desenes de professors i estudiants s'han manifestat aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la retallada de l'oferta de batxillerat nocturn que ha anunciat el Departament d'Educació de cara al curs que ve. Els portaveus dels sindicats que han participat en la protesta, convocats pels sindicats Ustec, Aspepc-SPS i CGT, han coincidit a valorar aquesta retallada com una mesura que implicarà la supressió progressiva d'aquesta modalitat d'estudis. Es queixen, també, del fet que Educació hagi anunciat tant la supressió inicial com la rectificació que contempla la continuïtat d'aquests estudis sense haver comptat amb l'opinió dels centres i dels estudiants.
manifestació estudiants
Comparteix
   

El portaveu del sindicat de professors Ustec, Narcís López, ha afirmat en referència a l'anunci que aquest dimarts han fet els Serveis Territorials del Vallès de passar de sis a dos centres que ofereixen batxillerat nocturn, que si aquesta mesura es fa extensible a tot Catalunya, amb només un sol curs es perdran dos terços de l'oferta que hi ha actualment en una quarantena de centres arreu del territori. Segons ell, això implicaria una supressió 'amb terminis' d'aquesta modalitat d'estudis.

Els estudiants que han participat en la protesta clamaven frases com 'a l'hora de sopar, fem català' o 'que no ens canviïn un professor per ordinador' per reclamar la continuïtat d'aquests estudis. En aquest últim cas, fent referència a la modalitat de batxillerat a distància que ofereix l'Institut Obert de Catalunya. Els portaveus dels estudiants que han parlat durant la manifestació han coincidit amb els portaveus d'Ustec en afirmar que la mesura de la retallada portarà cap un desmantellament progressiu del batxillerat en horari nocturn.

El sindicat Ustec participarà aquest dimecres en una reunió amb el Departament d'Educació per tal d'intentar arribar a un acord i de moment no preveu desconvocar la vaga de professors que hi ha convocada pel proper 14 de maig.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.