directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont exigeix explicacions a l'Estat sobre l'imam de Ripoll

"Exigiríem que els serveis secrets, que dediquen tants esforços a mirar que jo no entri per la frontera en un maleter de cotxes particulars, dediquessin més esforços a compartir informació que pot salvar vides"

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | El candidat de JxCAT, Carles Puigdemont, cessat de la presidència en aplicació de l'article 155, ha assegurat que "hi ha motius per preocupar-se i per demanar explicacions" a l'Estat sobre "què va fer" l'imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, considerat el presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost del 2017. 
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
 "Hi ha alguna cosa que hagi d'explicar? Està ocultant algun tipus d'informació? Què va fer el CNI amb l'imam de Ripoll tots aquests anys precedents?", s'ha preguntat Puigdemont en una entrevista telefònica al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio aquest dissabte.

Puigdemont considera que la ciutadania té dret a rebre respostes "sense evasives" i a saber si els recursos en seguretat "estan ben destinats". I en aquest sentit ha afegit: "Exigiríem que els serveis secrets espanyols, que dediquen tants esforços a mirar que jo no entri per la frontera en un maleter de cotxes particulars, dediquessin més esforços a compartir informació que pot salvar vides".

Les preguntes de Puigdemont
 
"En mans de qui estem? En mans de qui hem posat la seguretat?", s'ha preguntat també Puigdemont sis mesos després dels atacs terroristes que van colpejar Catalunya. "Potser si s'hagués compartit informació amb la policia catalana"- ha dit en referència a la relació entre Es Satty i el CNI- "probablement hauríem pogut ser molt més eficaços en la resposta contra aquesta amenaça", ha apuntat l'ara candidat de JxCat. . 
 
Així, Puigdemont, que ha assegurat que no tenien constància d'una "amenaça fefaent", ha reiterat que l'Estat haurà de donar explicacions "durant molt de temps" si es demostrés que "va negligir en alguns aspectes". Ara bé, en ser preguntat sobre si el desacord entre governs va interferir en l'acció policial preventiva ha resolt: "No hem pensat mai que amb la lluita antiterrorista s'hagi de fer política; no té fronteres i no n'ha de tenir i encara menys d'ideològiques". 
 
En aquest sentit, ha aplaudit que s'actués de forma coordinada les primeres hores després dels atemptats: "No tinc retrets" d'aquell moment, ha assegurat Puigdemont. "Després, el que s'ha anat sabent ens ha de generar preocupació a tots", ha insistit. 

L'Estat incomplia la llei europea de control d'explosius

L'estat espanyol estava incomplint el reglament de precursors d'explosius quan es van produir els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, segons una informació publicada aquest dissabte pel diari Ara. La normativa europea, en vigor des del 2014, obliga tots els estats membres a disposar d'un organisme encarregat de supervisar les transaccions de les substàncies per fer explosius que puguin resultar sospitoses.

En el cas de l'Estat, encara no s'ha desenvolupat el reglament ni anomenat un cos específic per fer les tasques d'inspecció i de sanció, segons apunten les fonts del diari. Per aquest motiu, el setembre del 2016 la Comissió Europea va obrir un procediment d'infracció a l'estat espanyol, entre d'altres països, que no es van tancar fins aquest gener.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
20 de febrer de 2018, 13.37 h

8# Erenest,Et convindria mirar a una mica més endarrere, per veure l'origen de totes les desgracies nostres, per una part Pujol I Mas són els artífexs del govern ple d'Unionistes com Vila, la llista de consellers botiflers sota el seu mandat independentista feia plorar d'impotència i fàstic, i els resultats exactament igual, veien la seva habilitat per marejar la perdiu, mentre assegurava fer les coses BÉ, ens porta de nou al pacte fiscal actual sense futur, cal recordar que ERC va govern... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de febrer de 2018, 16.30 h

PUIGDEMONT DENUNCIA EL QUE CAL FER, LA OPERACIONS CATALUÑA, AMB MOLTES BRANQUES, AMB DINER PÚBLIC, SENSE DESTINAR-LO A LA SOCIETAT, LA WEYLER, PARTICIPANT-T'HO FELIPE VI, JUNKERS,RAYO, LES PRIMERES DE DEU ANYS, I LAS CONTINUACIÓ DE LA GUERRA ESPANYOLA (SEMPRE CONTRA CATALUNYA, AL REVÉS NO 'N'HI 0HA CAP) EN TOTS ELS SEGLES QUE HAN VERTEBRAT LA FICA ESPANYA, ES CONTINUAR-LA FINANÇANT I DONANT SUPORT ALS GIAHIDISTES QUE A EXECUTORS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
19 de febrer de 2018, 13.02 h

#12



Tindras mes exit si et canvies el nom,per tu va millor "TALLATITES"




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
19 de febrer de 2018, 12.39 h

#9 Tallaferro, deixa't d'arbres i de boscos i de dir que tothom és idiota menys tu, i dona algun ARGUMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de febrer de 2018, 11.28 h


#13 Tu, Tallaferro, desgraciat, això d' estem a qui et refereixes? a tu i als teus LLADRES companys convergents?Amb mi no hi comptis per dir elogis afeminats com els que dius tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Qui diu les veritats fletxa perd les males amistats
19 de febrer de 2018, 10.27 h

#12 En comptes d'insultar els d'ERC, hauries de dedicar-te a respectar la llengua catalana i no escriure com un analfabet CONVERGENT, coses com "TANT I TANS que son savis" demostrant que ets un ignorant que no saps que s'escriu "tanTs i tanTs" que sÓn (amb accent) savis...
Estic convençut que tu sempre escrius borratxo, noi, amb les bestieses que dius, només insultant els d'esquerres i sense aportar NI UN SOL ARGUMENT.
FAS VERGONYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Qui diu les veritats fletxa perd les males amistats
19 de febrer de 2018, 10.20 h

#13 Què t'expliques tu, CONVERGENT subnormal, que et passes la vida insultant ERC o qui digui la veritat sobre vosaltres, els de dretes, els corruptes,els lladres, els mentiders, els mal catalans, els que us dieu independentistes només per enganyar la gent i obtenir-ne els vots.Sou la malaltia de Catalunya, vosaltres aconseguireu mantenir-nos dins d'espanya millor que els vostres eterns aliats del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 de febrer de 2018, 19.53 h


#16 Bejota, si encara segueixes amb aquesta cançò és que ets tan o més ruc que en Tallafilferros. Cosa gens estranya en un feixista com tu.

Tampoc m'estranya que en Tallafilferros, que sempre ataca ERC, a tu mai et contradigui. És un convergent, només els interessa manar i el 3%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bejota fletxa bcn
18 de febrer de 2018, 14.28 h

El Mobile World Congress se plantea trasladar el evento de Barcelona a Dubai.
El MWC se instaló en 2006 en la capital catalana, que podría perderlo si no desaparece la inestabilidad política causada por el ‘procés’.

Fujifilm y Montefibre tambien se quedan en Catalunya.
Mas de 30 compañias han decidido "quedarse" en Catalunya, no les
afecta el 'proces'.
Ordesa, eDreams,Josa y Hotel Axel "tambien" se quedan en Catalunya.
La mayoria de empresas valoran la estabilidad economica y politica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de febrer de 2018, 12.09 h


#11 EN COMPTES D'INSULTAR ELS ALTRES, PRESENTA TU ARGUMENTS, SI ÉS QUE SAPS QUÈ SÓN, DESGRÀCIA HUMANA CONVERGENT. AL MENYSEL #2 , EL #5 #6 I EL #7 RAONEN. TU NOMÉS INSULTES, DESGRACIAT !! ELS CONVERGENTS SEMPRE HEU FET EL MATEIX, HEU ENFONSAT CATALUNYA, MENTINT, ENGANYANT I INCLÚS ROBANT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.