directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran contradiu Felip Puig i defensa el cara a cara en castellà que proposa el PSC

El líder l'Unió proposa que s'emeti el debat per tot l'Estat · Montilla defensa tres debats, dos amb Mas i un amb tots els candidats

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimecres que si ell fos candidat a la presidència de la Generalitat acceptaria un debat cara a cara en castellà i que fos emès per a tot l'Estat. En una entrevista a Antena 3, Duran ha replicat així les paraules de Felip Puig, que aquest dimarts considerava un 'insult a la intel·ligència dels electors' la proposta del PSC per celebrar un dels dos cara a cara en castellà. Per Duran, les eleccions del 28-N 'no només tindran conseqüències a Catalunya', sinó que també són 'importants' per al conjunt de l'estat espanyol, i per això creu que seria positiu un debat entre els dos candidats que es pogués veure a nivell estatal.

Comparteix
   


Etiquetes
Per la seva banda, José Montilla s'ha mostrat partidari de reobrir les negociacions pel cara a cara, i ha proposat fer tres debats televisius durant la campanya: un cara a cara en català, un altre en castellà que tinguin lloc en un mitjà privat d'àmbit estatal, i el debat a sis bandes. Duran i Lleida ha fet aquestes afirmacions poques hores després que el PSC hagi donat per trencades les negociacions per a la celebració d'un debat entre els candidats de CiU i PSC, Artur Mas i José Montilla, per unes declaracions del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, que ha considerat 'un insult a la intel·ligència' demanar que un dels dos debats es fes en castellà.

Preguntat sobre si ell estaria disposat a fer un debat en castellà i que es pogués veure a nivell estatal, Duran i Lleida ha afirmat que n'estaria. 'Crec que és molt important que aquest debat es vegi en el conjunt de la societat espanyola', ha dit, ja que creu que les eleccions del 28-N 'no tindran només conseqüències a Catalunya, són molt importants per a Catalunya i per al conjunt espanyol'.

Per això, Duran veu 'lògic' que 'la ciutadania espanyola pugui ser un debat entre els dos candidats i que pugui conèixer el contingut del debat, el perquè de certes propostes dels candidats'. 'A mi personalment, que no estic en l'aparell de la campanya electoral, em sembla lògic i jo per suposat, si fos candidat, que lamentablement saben que no sóc, n'estaria a disposició', ha assegurat.

El secretari general de CiU ha afegit que 'cal refer tots els esforços per recompondre aquestes teòriques relacions trencades i intentar que els dos debats se celebrin, perquè crec que són clarificadors'. 'Jo soc prodebats', ha assegurat, tot insistint en la importància d'aquests comicis tant per a Catalunya com per a l'Estat.

Duran ha remarcat que ell no s'ocupa de la campanya electoral i que és el director d'aquesta, David Madí, 'qui negocia amb els socialistes' aquests cara a cara. 'No conec les claus del perquè no, pel que he llegit és una excusa del PSC, nosaltres estem a disposició de mantenir els dos debats i tant de bo es reprenguin les negociacions, a mi em semblen molt oportuns aquests debats', ha afegit, tot dient que 'el pretext sembla més aviat situar-lo el PSC que CiU'.

Montilla, a favor de tres debats

Per la seva banda, el president de la Generalitat i el candidat del PSC, José Montilla, s'ha mostrat aquest dimecres disposat a fer tres debats televisius durant la campanya: un cara a cara en català, un altre en castellà que tinguin lloc en un mitjà privat d'àmbit estatal, i el debat a sis bandes. Segons el president, l'objectiu és arribar al màxim de ciutadans.

Per aquest motiu ha defensat l'opció de fer-ne un en castellà, però ha rebatut les crítiques de CiU. 'No tinc interès en negar o ignorar que una part importantíssima de la societat catalana veu televisions en castellà, però d'aquí a que diguin que només vull un debat en castellà com ha fet algun representant de CiU en to desqualificatiu hi ha un abisme'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
14 d'octubre de 2010, 13.29 h

MIREU YA NO ES POT AFEGIR RES MES ALS DESPROPÒSITS D AQUEST IGNORANT DEL DURAN DUMES DEMOSTRAR-LI EL DIA 28 QUI MANA AQUI, ELS INDEPENDENTISTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 d'octubre de 2010, 13.05 h

#1 Com gosa tenir la barra d'insultar la intel·ligència dels catalans o d'aquells que no sent-ho, respecten i estimen la terra que els ha rebut, amb la frase que acaba d'escriure ???. El castellà no és ni de lluny la majoritària a Catalunya. Potser ho serà a Barcelona o a gavà. Després de l'entrada dels nacionals a Catalunya, sí home els feixistes assassins, éls que vostè sembla que troba a faltar, fins i tot es parlava el català molt més que ara. A més què cony aquí !!! No són... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 d'octubre de 2010, 12.35 h

Ja, ja, ja, ja, ja!!! Ha sortit de l'armari el què faltava pel duro. Valga'm Déu quin home. En el fons és natural que un home de tarannà feixistoide opini com opina. Fixeu-vos en quines cadenes mediàtiques sol ser entrevistat: Onda Cero, Punto Radio, Antena 3. Quan anirà a Intereconomia Sr. Duran ????. Se'n recorda que no fa masses mesos quan a Punto Radio digué: Soy buen catalan, pero también soy buen español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Xavi fletxa Sabadell
14 d'octubre de 2010, 07.09 h

Si vol que el debat se senti a nivell estatal que els posin subtítols però la política catalana s'ha de fer en català; altrament, tornaríem a estar com en el temps del Franquisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 01.03 h

#16 Els espanyolistes més obtuosos encara no us heu adonat que ja hem passat el punt de no retorn: us penseu que venint a desfogar les vostres frustracions per aquí potser espantareu algú, quan en realitat només feu que reafirmar a favor de la independència els que encara en podien dubtar. En canvi, difícilment fareu que un independentista ho deixi de ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 00.58 h

#17 Doncs posats a recordar, jo penso recordar que, gràcies a ERC, per primer cop els partidaris de la independència ja som més que els contraris. Per no dir que, gràcies a ERC, i si CiU no fa marxa enrera, podrem veure cine en català, tindrem la immersió blindada a les escoles, l'acollida dels immigrants serà en català, ens podrem treure de sobre la divisó provincial imposada per Espanya, tindrem una xarxa de "ambaixades" que faran la tasca imprescindible de projecció internacional, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 d'octubre de 2010, 00.01 h

Recordeu aquell día llunyà en que aquests d'ERC van issar la bandera espanyola a Governació? quina humiliació, oi? quina vergonya! ... recordeu aquell día que malgrat la confiança que en ells vam dipositar van decidir, pel seu compte, que preferíen poltrona a país?... és això el dret a decidir? han passat díes, oi? és d'aquelles coses d'inici de legislatura que tendeixen a passar mig inadvertides cap al final, però mira per on, ... no obliem, ... i ara s'acosta el moment de passar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
viva españa fletxa ARRIBA ESPAÑA
13 d'octubre de 2010, 23.47 h

#4 ESO DE QUE TODOS ENTENDEMOS EL CATALAN NO SE YO QUE DECIRTE POR QUE POR AQUI HAY CADA UNO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SE HACE EN CASTELLANO POR QUE CIU Y PSOE SABEN QUE HAY ESTA EL SILLON , Y NO CON DISCURSOS DE FICTICIAS NACIONES Y PATADAS A LA HISTORIA Y MENTIRAS Y TAL Y TAL , DE EL DISCURSO FASCISTA INDEPENDENTISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
viva españa fletxa ARRIBA ESPAÑA
13 d'octubre de 2010, 23.44 h

es logico en castellano o español ,ya que es lo que habla el 80% de los que vivimos en cataluña ,catalanaes y no catalanes , lo siento por los cuatro fascistas intolerantes pero es lo que hay ESPAÑA ES VUESTRA UNICA NACION POR ENCIMA DE MATRIX PARTICULARES QUE SE INVENTAN POR HAY


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Nimfa fletxa Lanós
13 d'octubre de 2010, 22.58 h

En Duran no entén com un paio que a casa parla en castellà i que va tenir de nòvia una Garcia Valdecasas pot tenir por a debatre en castellà i de passada recordar-nos que en Felip és un individu que la caga cada vegada que obra la boca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.