directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'independentisme torna al Suprem

Marta Rovira i Marta Pascal declaren aquest dilluns davant Llarena

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ja està al Suprem per declarar davant del magistrat instructor Pablo Llarena per haver participat en les reunions de la cúpula independentista i investigada pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. A les 11 del matí està citada la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, arribant a la seu del Tribunal Suprem per declarar davant el jutge Pablo Llarena
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, arribant a la seu del Tribunal Suprem per declarar davant el jutge Pablo Llarena
© Javier Barbancho

Comparteix
   


Etiquetes
Rovira ha arribat al Tribunal Suprem aquest dilluns al voltant de dos quarts de nou del matí acompanyada d'una nombrosa representació del seu partit.
 
Aquest dimarts estan citats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Llovera. El jutge els va imputar perquè els seus càrrecs sortien com a membres de l'anomenat 'comitè estratègic' per aconseguir la independència, organisme que apareix al document 'EnfoCATs' intervingut a l'exsecretari general de la Vicepresidència Josep Maria Jové el 20 de setembre.
 
Dimecres està citada Anna Gabriel, a qui es va endarrerir la declaració prevista aquesta setmana passada. No obstant això, encara hi ha dubtes sobre si compareixerà o no, després que aquest dissabte s'hagi confirmat que l'exdiputada i militant de la CUP s'ha desplaçat a Ginebra per preparar l'estratègia de defensa i contribuir a donar "dimensió internacional" a la causa general.

Apareixen com a membres del comitè estratègic
 
Els noms dels nous investigats apareixen com a membres d'aquest comitè estratègic. Segons la Guàrdia Civil, "tots van ser copartícips de dissenyar l'estratègia que havia de conduir a la independència, van dissenyar, orientar, dirigir i controlar la implementació dels seus plans per la creació d'un estat sobirà, i van mobilitzar els recursos humans i materials necessaris".
 
En la seva resolució, Llarena indicava que tots ells van "idear i conjuminar el procés de ruptura que s'investiga" i considera que van tenir un paper "destacat i principal". Apunta que han donat "suport polític a l'actuació parlamentària per portar a terme la declaració d'independència".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.