directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PSC acusa CiU de no voler fer el debat entre els sis caps de llista

Els socialistes consideren insuficients les explicacions de Felip Puig i l'acusen de 'torpedinar' la taula de negociació

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha acusat aquest dimecres CiU d'haver posat com a condició per celebrar dos cara a cara entre el candidat de la federació nacionalista, Artur Mas, i dels socialistes catalans, José Montilla, no fer el debat entre els sis caps de llista de les forces amb representació parlamentària. Collboni ha assegurat que CiU va plantejar als socialistes que aquest debat fos de 'segon nivell' i ha dit que, pels socialistes, aquesta és una condició que no poden acceptar. El cap de campanya del PSC ha acusat Felip Puig d'haver 'torpedinat' la taula de negociació i no creu suficients les explicacions que ha donat aquest dimecres el número dos de CDC.
José Montilla, Artur Mas, Montilla-Mas
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a Catalunya Ràdio, RAC1 i COMRàdio, Collboni ha explicat els motius pels quals el PSC va decidir aquest dimarts donar per trencades les negociacions amb CiU sobre la celebració de dos debats cara a cara Montilla-Mas, després que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, afirmés que era un 'insult a la intel·ligència' plantejar que un d'aquests debats fos en castellà. 'Quan un està negociant o mantenint unes converses que han de ser discretes i estar fora de la pressió sobrevinguda que representaria fer-ho en públic, un ha de respectar els continguts de les negociacions', ha dit, mentre Puig va fer 'unes declaracions absolutament impresentables' i afirmava 'autèntiques bajanades'.

Explicacions insuficients per reobrir les negociacions
De fet, després que Puig hagi rectificat i hagi admès el seu 'error' en 'jutjar' les intencions legítimes del 'PSC', el PSC creu que no és suficient. 'Crec que el que Puig fa és refermar la seva opinió que va expressar ahir de forma més clara i més rotunda, i ara la matisa', ha dit Collboni, 'en el fons és el mateix'. Així, en aquests moments els socialistes catalans mantenen com a trencades les negociacions amb CiU.

Collboni ha assegurat que CiU va condicionar la celebració dels dos cara a cara a que 'no fer el debat a sis', és a dir, amb la resta de candidats dels grups amb representació parlamentària. El cap de campanya del PSC ha assegurat que la federació 'plantejava que fos un debat de segon nivell' en el qual no hi fossin els caps de llista dels dos principals partits.

'Nosaltres des del principi no hem acceptat aquesta proposta', ha assegurat, ja que creu que els dos tipus de debats són 'compatibles'. Collboni ha recordat que el debat a sis forma part de la 'tradició' de les convocatòries electorals al Parlament de Catalunya i ha recordat que Catalunya té 'un sistema multipartidista'. Per això, ha assegurat que el posicionament del PSC passa per celebrar dos cara a cara i també aquest debat a sis.

En aquests moments, el PSC manté que els contactes estan trencats i que, per reprendre-ho, caldria acceptar celebrar dos debats cara a cara, un d'ells en castellà, i no posar en qüestió el debat entre els sis candidats. A més, com ja es va demanar en el comunicat d'aquest dimarts, Collboni ha insistit en demanar a Puig que es 'retracti'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 d'octubre de 2010, 17.20 h

Pura demagògia sociataconvergent..!! foteu pena tan els convergents com els socialistes. Ho teniu ja pactat des de fa temps tot. I tot plegat per donar mes expectació al cara a cara entre dos personatges que no aportaran res de nou i res que engresqui a la societat catalana. Aquest cara a cara si es fa, serà una estafa mes a la societat catalana plural i que preteneu convertir.la en una societat dual sense cap so nou i sense cap mena de debat. Segresta la pluralitat nacional catalana., es l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.