directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alts comandaments de l'exèrcit espanyol fitxen per armamentístiques beneficiades per contractes públics milionaris

Tot i que hi ha una llei que no ho permet, l'Oficina de Conflicte d'Interessos no ha vist cap irregularitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| La llei estableix, des del 2015, que els alts comandaments "no poden prestar serveis en entitats privades que hagin resultat afectades per decisions en què hagin participat" durant els dos anys següents al seu cessament com a responsables públics; però és freqüent que la cúpula de l'exèrcit espanyol no respecti aquesta norma. El darrer cas -que no l'únic, perquè només s'ha vetat el pas a l'empresa privada d'alts càrrecs en un 2% dels casos- és el de tres generals de l'Exèrcit de l'Aire que han passat a treballar per empreses d'armes entre desembre de 2017 i el gener d'enguany. Empreses que, mentre exercien els seus càrrecs de responsabilitat, havien rebut sumes milionàries del Ministeri de Defensa.  
Un membre de l'exèrcit espanyol, en una imatge d'arxiu
Un membre de l'exèrcit espanyol, en una imatge d'arxiu
© Roger Segura

Comparteix
   


Etiquetes
L'Oficina de Conflicte d'Interessos, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions públiques, hauria autoritzat Javier García Arnaiz, ex cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de l'Aire a fitxar per la companyia Global Training Aviation; Eduardo Gil Rosella, ex segon del cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de l'Aire a incorporar-se al Grup Oesía i Eugenio Ferrer Pérez, Cap del Comandament Aeri de Combat, a realitzar activitats privades amb la tecnològica Indra. Tots tres han entrat com assessors externs o consellers; essent Gil Rosella a punt d'incorporar-se a l'empresa privada i amb el permís del Ministeri només un mes després del seu cessament com a alt comandament de l'exèrcit. 

El problema rau en que dues de les tres companyies (Indra i Grupo Oesía) van rebre almenys 695 milions d'euros en 463 adjudicacions del Ministeri de Defensa mentre els generals exercien les seves funcions; segons dades de la Plataforma de Contractació de l'Estat i el BOE que ha avançat 'eldiario.es'.  Tot i que Global Training Aviation no va ser beneficiada directament per contractes públics del Gobierno durant aquest període, està participada en un 35% per Indra. 

De fet, Indra és una de les empreses que més es beneficia dels contractes públics del Ministeri de Defensa i, durant el període en que Eugenio Ferrer Pérez -ara contractat per la companyia- va ser cap del Comandament Aeri de Combat va rebre 680 milions d'euros. Pel que fa al Grup Oesía, va rebre 23,7 milions d'euros mentre Gil Rosella comptava amb una alta responsabilitat al Ministeri.
 
Contractacions opaques

D'altra banda, dels 695 milions d'euros adjudicats a empreses que més tard han fitxat alts comandaments de l'exèrcit espanyol, 640 van ser adjudicats mitjançant un procediment que permet al Gobierno prescindir del concurs públic i negociar directament amb les empreses. Segons la investigació 'Qui Cobra l'Obra', de la Fundació Civio, feta pública el 2016; la majoria de les adjudicacions de Defensa es fan seguint aquest procediment que escapa de tot control i representa una de les maneres menys transparents de gestionar els diners públics. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de febrer de 2018, 16.05 h

Cada U roba d'allà a on pot, els polítics de les empreses privatitzades i dels amics dels amics, portes giratòries i els % i les comanes públiques, els militars, del mateix però militar, és com una mena d'arranjament entre amics de les propietats públiques, o sigui dels diners de tots! Des de fa tants segles funciona a espanya que ja és com l'ocupació de Catalunya per Castella, un dret adquirit! Per netejar tanta merda caldrà molta sang!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.