directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La persecusió a la llengua arriba a un poble de València

El gobierno insta Bellreguard a retolar en castellà els senyals de trànsit

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Nou intent del gobierno d'acabar amb la pluralitat lingüística a l'Estat. Aquest dilluns, la delegació del gobierno al País Valencià ha enviat requeriment a l'Ajuntament de Bellreguard (Safor) perquè en el termini d'un mes canviï la retolació de trànsit als carrers del municipi "almenys en castellà" i amenaça amb possibles infraccions. Per la seva part, l'Ajuntament ha manifestat "l'estupor de polítics i veïnat" i acusa el gobierno "d'imposar el castellà a tot el territori".
Protesta dels veïns de Bellreguard contra el requeriment del govern espanyol per retolar en castellà el senyals de trànsit
Protesta dels veïns de Bellreguard contra el requeriment del govern espanyol per retolar en castellà el senyals de trànsit
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El requeriment està motivat després que la delegació del gobierno hagi tingut coneixement de la petició d'anul·lació d'una multa d'aparcament interposada per un ciutadà, que al·lega incomprensió en estar el senyal retolat únicament en valencià.
 
L'Ajuntament de Bellreguard ha demanat a través d'un escrit de resposta al govern espanyol que reconsideri la decisió en favor de la pluralitat i el respecte a la diversitat lingüística. Així mateix, recorda l'elevat cost que tindria canviar tota la senyalística del municipi.
 
Tanmateix, argumenta que l'article 103.3 de la Constitució s'estableix l'obligació de les administracions públiques de servir amb objectivitat els interessos generals. Per això, recorda que en plenari de 1992 es va aprovar l'ús preferencial del valencià en la retolació sense cap esmena per a la modificació d'aquest, la qual cosa indica la voluntat general dels veïns i les veïnes de Bellreguard.
 
Persecució per l'ús de les llengües cooficials
 
La polèmica arriba enmig d'una persecució per part del govern de Rajoy de vetar l'ús preferent de les llengües cooficials a l'Estat.
 
En aquest sentit, el consistori afegeix en l'escrit que "la persecució per part del govern estatal als municipis i altres institucions per l'ús de llengües cooficials sí que atempta greument contra el que recull l'article 3.3 de la Constitució Espanyola: la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció".
 
En aquesta línia afegeix que les polítiques dutes a terme per l'executiu espanyol "pretenen acabar amb aquesta riquesa cultural, sense la diversitat cultural". I recorda que l'ús preferencial del valencià mai ha estat posat en dubte per cap equip de govern, ni tan sols els 4 anys que ha governat el PP.
 
Campanya de protesta a les xarxes
 
L'Ateneu popular La Roda de Bellreguard ha impulsat una campanya a través de les xarxes socials amb els lemes 'Sí al Valencià. Prohibit imposició', que s'ha fet viral.
 
La Plataforma per la llengua del País Valencià ha mostrat el seu suport a la iniciativa i es reunirà aquesta setmana amb l'alcalde del municipi per abordar diferents sortides al requeriment.

 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 de febrer de 2018, 18.48 h

I desprès, els del 155, neguen l'existència dels Països Catalans!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
19 de febrer de 2018, 18.26 h

bejota > bcn

Finicon, Montajes Abrera y Johnson Controls Hitachi se quedan en Catalunya. Otra
quincena de empresas se quedan en Catalunya, no les afecta el 'proces', debido a
la estabilidad economica.

N.B. RECORDO QUE A CATALUNYA "NO" ESTA PERSEGUIT EL CASTELLA, PARLAT
PEL 100% i PARLAT PEL 100%
SE DE QUE PARLO



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
19 de febrer de 2018, 18.06 h

Finicon, Montajes Abrera y Johnson Controls Hitachi se van de Cataluña. Otra quincena de empresas trasladan hoy sus sedes a destinos como Logroño, Teruel y Álava.

N.B. RECORDO QUE A CATALUNYA ES PERSIGEIX EL CASTELLÁ PARLAT PEL 57% I CONEGUT PEL 100%.
SÉ DEL QUE PARLO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de febrer de 2018, 17.27 h

DE SEGLES HI HA INSTITUÏDA L'ESTRATÈGIA MILITAR DEL SETGE ARREU EL CERCLE ÉS AMPLI, VAN TANCANT-LO I OFEGANT PER ARRIBAR AL GENOCIDI PROGRAMAT L'ÈTNIA DOMINANT, RACISTA PURA AMB LA SUPREMACIA PRÒPIA DELS ASES, QUE XERREN DE MANERS DIVERSES EL XISCLES DE RATES ELS ESGÜELLS DE CLAVEGUERES. EL PAÍS VALENCIÀ, HA ESTAT MOLT DEVASTAT, LA UCD. AMB EL "VAMOS A APUÑALAR EN VALENCIA EL CATALANISMO POPR LA E3SPALDA", JA VA MOSTRAR EL SEDIMENTAT ODI, QUE ÉS UN GRAN PUNTAL DE BRUTAL GOVERN. ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.