Els canals de Televisió de Catalunya es podran veure a la Franja de Ponent en un mes
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i el conseller de la Presidència del Govern d'Aragó signen un conveni per garantir les emissions en territoris limítrofs
Les sis comarques que conformen la Franja de Ponent podran veure en aproximadament un mes els canals de Televisió de Catalunya: TV3, Canal 33, 3/24 i Súper 3. Les emissions es garanteixen a través d'un conveni de col·laboració que aquest dimecres han signat a Arenys de Lledó (Matarranya) els consellers de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de la Presidència del Govern d'Aragó, Javier Velasco. L'acord de reciprocitat televisiva farà també que les zones de Catalunya limítrofes (bàsicament de la demarcació de Lleida) puguin veure la Televisió d'Aragó. Actualment, TV3 ja es pot veure a les illes Balears, Andorra, i la Catalunya del Nord, gràcies a acords similars.
El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys i es desenvoluparà per mitjà d'un altre acord que subscriuran ambdues corporacions, estableix la creació d'una comissió mixta de seguiment integrada per representants d'ambdós governs. Aquesta comissió podrà acordar l'ampliació del conveni en la seva cobertura i estendre'l també a les ràdios de totes dues corporacions.Actualment, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja es poden veure a les illes Balears i a Andorra, fruit de sengles acords de reciprocitat televisiva entre els respectius governs, i a la Catalunya del Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals, i a particulars d'aquest territori.
D'aquesta manera, el Govern completa les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en tots els territoris de parla catalana a excepció del País Valencià que, segons el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, 'per raons polítiques del seu govern encara no ha estat possible'.
L'acord respon, segons Mundó, a l'interès de tots dos governs. D'una banda, per la voluntat de l'Aragó de desenvolupar la seva Llei de Llengües aprovada recentment i donar cobertura de mitjans de comunicació a les comarques aragoneses on els parla català, una llengua que a la Franja considera pròpia. De l'altra, a la voluntat del Govern de la Generalitat i la CCMA de fer arribar els seus continguts als territoris de parla catalana.