directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP també portarà al TC les lleis del Cinema i del Consum

Els populars s'uneixen a Ciutadans per intentar tombar les quotes de català al cinema aprovades pel Parlament

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest dimecres que interposaran dos recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei del cinema i la Llei del Consum portant-la així al Tribunal Constitucional espanyol. D'aquesta manera, els populars s'arrengleren al costat de Ciutadans, que aquest cap de setmana també anunciava que recorrerien la llei que ha de garantir el 50% de català als cinemes. Sánchez-Camacho ha argumentat que les dues lleis 'vulneren el dret als catalans ha utilitzar la nostra llengua castellana amb llibertat i s'han aprovat la marge de l'Estatut constitucional'. La candidata del PP català ha anunciat que si el seu partit 'és decisiu en un pròxim Govern es compromet a realitzar les reformes necessàries perquè aquestes dues lleis inconstitucionals deixin d'estar en vigor i vetllar perquè les pròximes lleis respectin el marc comú de convivència i la llibertat de les dues llengües'.
mariano rajoy sànchez camacho
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa a la seu del partit, Sánchez-Camacho ha criticat que les dues lleis 's'han aprovat al marge del nou Estatut constitucional'. Segons la dirigent del PP català, aquesta 'decisió és meditada pel PP català i és la única possible davant la irresponsable actitud del Govern en el moment d'aprovar dues lleis derivades d'un Estat al marge de la Constitució'.

Sánchez-Camacho ha ressaltat que el PP 'vol garantir que el desenvolupament de l'Estatut constitucional es faci d'acord a la Constitució'. Ha lamentat que el president de la Generalitat, José Montilla, vulgui 'incomplir la Constitució per la porta del darrera'. 'Vam demanar públicament i vam donar un temps perquè no impulsessin les lleis del Cinema i del Consum', ha apuntat. Ha criticat que la del Cinema 'obliguen a les empreses del Cinema el 50% de català i el Codi de Consum estableix sancions lingüístiques importants que no es poden posar a Catalunya'.

En aquest sentit, ha dit que les dues normes 'no respecten el marc comú de convivència de la Constitució, no ha tingut voluntat d'ajustar-se a la llei i no garanteixen els drets d'igualtat del català i del castellà a Catalunya'. 'No volem', ha explicat, 'que ara Catalunya es converteixi en una comunitat de la prohibició, de la sanció per qüestions lingüístiques, la imposició i els possibles acomiadaments també per qüestions lingüístiques'.

Ha ofert un pacte a les forces polítiques catalanes 'per actuar amb responsabilitat en el desenvolupament de l'Estatut constitucional que es faci des del consens i la responsabilitat, ajustant les lleis a la Constitució i garantint la igualtat dels catalans'.

Sánchez-Camacho ha anunciat que 'si el PP és decisiu en un pròxim Govern de la Generalitat es compromet a realitzar les reformes necessàries perquè aquestes dues lleis inconstitucionals deixin d'estar en vigor i les lleis respectin el marc comú'. Per això, ha afirmat que el PP 'és la única garantia que la pròxima legislatura l'actual Llei del Consum i del Cinema siguin modificades i reformades pels populars catalans si són decisius per garantir que a Catalunya no hi haurà ni una sanció ni una multa lingüística'.

Lleis que defensen el català

El passat 30 de juny el Parlament va aprovar la Llei del Cinema i la del Consum. Pel que fa a la del Cinema, el text aprovat garanteix l'equiparació del català i el castellà a les sales i preveu que, quan s'estreni un llargmetratge estranger a Catalunya, les empreses distribuïdores ho facin doblant o subtitulant la meitat de les còpies en català i l'altra meitat en castellà. Mentre, la del Consum millora i adequa la defensa i protecció dels consumidors a la realitat actual del mercat, i garanteix el dret dels consumidors 'de ser atesos oralment i per escrit en la llengua oficial que escullin'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
14 d'octubre de 2010, 19.43 h

-per intentar anul·lar les quotes de català. No 'tombar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 d'octubre de 2010, 14.43 h

#5 T'ho dire sempre, la teva ignorancia em commou i em fa vergonya al.liena. Pero t'estic agrait a tu i als teus, cada paraula que dieu, cada accio que feu, plena de por, d'odi i desagraiment es una demostracio de que la nostra llibertat esta molt aprop. Gracies, continueu aixi. sou la demostracio viva de que Catalunya i ecspaña no en tenen res en comu, son dos mons. Afortunadament jo soc catala.
Ja tens pensat on viuras?
Visca Catalunya lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
XAVIERBCN fletxa BCN ESPAÑA
14 d'octubre de 2010, 11.17 h

LOGICO NO PODIA SER DE OTRA FORMA , YA VASTA DE QUE LOS CONDES DE BARCELONA DIRIJAN LA VIDA DE TODO EL MUNDO Y EN SUS NEGOCIOS SEA CINE O UN ACHARCUTERIA SON LIBRE DE PONER Y HHACER LO QUE QUIERAN, BASTA DE FASCISMO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 d'octubre de 2010, 11.03 h

Abundaré en el tema preguntant: Com és possible que hi hagi algú amb el cap sobre les espatlles, el qual no solament serveix per a portar-hi el barret i les ulleres, sinó principalment per a pensar, raonar i meditar, que encara tingui la barra de combregar amb les rodes de molí de CiU i dels sociates o de qualsevol altre partit que pugui volguer anar de bracet amb les ecspanyes cavernícoles ???. Com és possible que no s'adonin doncs, aquests que he esmentat que, llei que es promuga a Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 09.31 h

I aquests del PP són aquells amb qui CiU va fer el pacte del Majestic fins que van deixar de sumar? Com és que aquest cop no han tornat a anar al notari? Com és que, en lloc de tornar al notari, el Mas a sobre diu que hi pactarà de nou? De què serveix un president dit "nacionalista", si acaba fent les polítiques espanyolistes del PP? M'hi jugo un pèsol que si CiU i PP sumen, el Mas farà marxa enrera en la llei del cine i el codi de consum, tal com vol el PP. Ja ho vam veure el 1998.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 d'octubre de 2010, 08.14 h

Aneu tots a prendre pel cul, fills de la gran puta! ¿Com voleu que estiguem a Espanya, amb una colla de feixistes com vosaltres? Qque si fos per vosaltres només parlaríem castellà i seríem toreros.
Portar totes les lleis aprovades per majoria al TC: això és democràcia?? A la meeeeeeeeerda!!
Ni el 50%, i parleu de llibertat de les dues llengües? Imbècils hipòcrites! Que estem a Catalunya, el català hauria d'estar molt pel sobre del 50%.
A veure quan comencen a aprendre català a l'Es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
14 d'octubre de 2010, 07.22 h

Senzillament i clar i català els del PP SÓN UNS FILLS DE PUTA NO SÓN CATALANS. JA ESTÀ TOT DIT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.