Twitter canalitzarà la primera ronda d'entrevistes simultànies als candidats
S'ha batejat la iniciativa com la 'Twittervista' · Podria ser la primera vegada que es realitza arreu del món
No es té constància que a cap altre indret del món s'hagi dut a terme una iniciativa com aquesta. Dilluns vinent, de 19 a 20 del vespre, tots els internautes que ho desitgin podran adreçar preguntes als candidats a les pròximes eleccions del Parlament. Els caps de llista dels partits parlamentaris es connectaran des de les respectives seus i, no parlaran entre ells, sinó que dedicaran tota la seva atenció als usuaris de Twitter. La Twittervista és una iniciativa de l'associació Stic.cat, els organitzadors dels Premis Blocs. Per dur a terme la 'Twittervista' -així l'han batejat- han creat un programari específic que té com a base Twitter però que en simplifica la interfície per poder arribar a més gent.
Per participar a la Twittervista, els internautes hauran de connectar-se al web Twittervistic.cat. Els que no siguin usuaris habituals de Twitter, hauran d'haver-se donat d'alta abans per poder accedir-hi. Segons ha explicat en declaracions a l'ACN el vicepresident d'Stic.cat, Francesc Grau, una vegada posats el nom d'usuari i contrasenya, podran seleccionar a quin candidat volen adreçar la seva qüestió i escriure-la en una caixa de text.Stic.cat ha dissenyat una aplicació per poder dur a terme la Twittervista aprofitant la xarxa Twitter. Aquest programa permetrà canalitzar les preguntes que facin els internautes i les respostes dels candidats. Per fer una pregunta als candidats no fa falta saber el llenguatge que es fa servir a Twitter. Un assessor de cada partit s'encarregarà de codificar les diferents preguntes i, al mateix temps, d'escollir quines proposa al seu candidat per respondre.
Amb només una hora els organitzadors del projecte calculen que els presidenciables no ho podran respondre tot. És per això que donaran una setmana de marge a cada partit per poder respondre les preguntes que hagin quedat pendents. Es publicaran, juntament amb la resposta, al web d'Stic.cat.
Stic.cat i els partits polítics -entusiasmats amb la iniciativa, segons l'associació- han pactat cinc grans blocs temàtics en torn els quals els usuaris podran fer preguntes: polítiques socials, democràcia i participació, economia i crisi, identitat i nació i temes generals.
La Twittervista s'ha presentat aquest dimecres a la seu de Barcelona Activa, a la capital catalana. En l'acte hi ha assistit membres d'Stic.cat, periodistes i alguns blocaires.
Twitter és una eina d'Internet que permet que els internautes interactuïn entre ells amb missatges de 140 caràcters. Cadascú que en forma part disposa d'un nom d'usuari. La principal gràcia de l'aplicatiu és que permet ordenar els missatges que els piuladors -usuaris de Twitter- hi publiquen mitjançant uns canals als quals s'accedeix mitjançant una paraula clau o 'hashtag'.