directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Obstacles consistorials i bretolades al carrer, avantsala de les consultes del 17-O

Ciutadans de Tarragona i Rubí votaran el proper diumenge enmig de les dificultats creades per ajuntaments i vàndals

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les consultes sobre la independència arriben de nou aquest diumenge. Sis municipis de Catalunya donaran veu als seus ciutadans sobre el futur que volen per a Catalunya encapçalats per Tarragona, Rubí i Gavà. La festa de la democràcia en què s'han convertit els referèndums iniciats a Arenys de Munt, topa frontalment amb diversos col·lectius i consistoris que pretenen posar traves amb l'objectiu de fer fracassar les consultes. És el cas de l'Ajuntament de Tarragona, governat pel socialista Josep Fèlix Ballesteros, que ha impedit mitjançant lloguers abusius que la plataforma ciutadana Tarragona Decideix utilitzés els locals municipals per ubicar-hi les urnes. El fet, que és considerat pels organitzadors com un 'atac directe als tarragonins', se suma als boicots repetits a la plataforma Rubí Decideix que ha vist com han estat destrossades les pancartes disposades en diferents llocs del municipi per animar el vot el proper diumenge.
Els pals a les rodes han estat una constant en diversos municipis que votaran en la sisena jornada de votacions sobre la sobirania de Catalunya. D'aquesta manera, el consistori tarragoní encapçalat per Ballesteros no ha complert la seva paraula de cedir els espais municipals si la plataforma assolia més de 25 entitats adherides, i ha demanat lloguers que oscil·len entre 500 i 800 euros. Segons creu Lorda Marauri, portaveu de l'entitat, l'Ajuntament no podrà 'evitar la consulta' ja que 'es celebrarà igual' encara que, assegura, 'amb més problemes dels esperats'. Segons declara, l'únic que fa el consistori és 'dificultar el vot de molts ciutadans' que s'hauran de desplaçar cap al centre de la ciutat per poder exercir el dret a vot ja que en diversos barris del municipi no s'hi ubicarà cap urna.

Marauri afirma també que des de la plataforma tarragonina no es pot fer front als diners reclamats per l'Ajuntament, però es mostra satisfeta que Tarragona Decideix hagi complert amb l'objectiu de fer arribar les paperetes de la consulta a totes les cases de la capital del Tarragonès. Marauri creu que Tarragona 'ha de tenir dret a explicar i fer conèixer la seva opinió sobre la independència dels Països Catalans' i ha destacat que la Plataforma hagi aconseguit trencar la 'passivitat' en la que viu la ciutat.

Pancartes destrossades a Rubí
La voluntat del consistori tarragoní de dificultar la tasca de la plataforma s'uneix al boicot practicat per diversos col·lectius del municipi vallesà de Rubí, que ha vist com s'han despenjat les diverses pancartes ubicades en diversos indrets del municipi per animar a votar als ciutadans del municipi. El portaveu de l'entitat vallesana, Ignasi Mir, es lamenta que els cartells només varen durar 'quatre dies' i que no es tingui informació sobre els responsables de les destrosses de les pancartes de Rubí Decideix. Mir exposa però la voluntat de treballar per aconseguir uns bons resultats el proper diumenge, fet que serà complicat degut al complex teixit associatiu del municipi i els prop de 75.000 habitant de la localitat. El més del 2% dels vots emesos ja mitjançant el vot anticipat fan pensar en uns resultats que s'encaminen similars als d'altres municipis amb la demografia de Rubí, segons exposa el portaveu.

Gavà, La Bisbal del Penedès, Vilallonga del Camp i Gòsol, també voten
La jornada de consultes es viurà també a aquests altres quatre municipis catalans d'entre els quals destaca Gavà, que compta amb una població de prop de 50.000 habitants. Els problemes han aparegut també en aquests municipis a l'hora de tirar endavant les consultes. D'aquesta manera, els organitzadors de la consulta del La Bisbal del Penedès, (Baix Penedès), es queixen de la passivitat del consistori municipal, que s'ha mantingut al marge de les activitats realitzades al municipi.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
ALEX fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2010, 09.09 h

1.000.000 persones a Passeig de Gràcia cridant independència és la Catalunya virtual? Molt virtual em sembla que no és...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 d'octubre de 2010, 19.54 h

#7 Aquest tiparraco no deu tenir ni idea del que són les balances fiscals,entera't tros de quòniam:per a que extremadura,la comunitat amb més funcionaris de l'estat els pugui pagar,per a que els andalusos disfrutin del PER,es necessiten diners que aquestes comunitats no tenen,i com que Catalunya genera més riquesa que la resta una part dels diners que paguen els catalans va destinat a mantenir aquestes comunitats.Per cert,de moment,per desgràcia,i si Deu no ho repara,els actuals Comptes de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 d'octubre de 2010, 19.44 h

#8 Com domines el caní!! ja es veu que els teus amos espanyols t'han ensinistrat bé...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Marcel fletxa Gavà
14 d'octubre de 2010, 14.30 h

A Gavà el 95% de la gent no té ni idea que aquest diumenge es farà la Consulta sobre la independència de Catalunya, en tot el municipi no he vist ni una sola pancarta, ni una!!! Ni xerrades, ni anuncis ni res... això no és seriòs no hi ha informació per enlloc hi ha molta gent que hi votaria en aquesta consulta però quan s'ho dic a algú es sorpren, diuen que no ho sabien que es feia aquest diumenge... tan sols hi ha el boca orella... així no es pot aconseguir ni un 10% de participaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
benet xvi fletxa varticà city
14 d'octubre de 2010, 13.27 h

#10 una mica d'humor no ens va màlament a ningú, que en aquest fòrum sobra mala baba home, que sembla que mon s'acavi demà...
no sé si te n'adones, però, el 99,9% dels post en aquesta plana web són en un to apocalíptic què fan ganes d'anar-se a unaltre planeta, ningú se n'adona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 12.55 h

#8 Roger, no saps com n'és d'entendridor veure com els anticatalanistes sense arguments no podeu resistir la temptació de venir aquí a mostrar públicament la vostra manca total de raons, disfressada amb una pretesa iornia que només fa augmentar la vergonya aliena que provoqueu.

Si tot el que teniu en contra de la independència és això, és que la llibertat és més a prop del que pensava. I creu-me, sóc un optimista empedreït.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 12.50 h

#7 Mira, si els diners dels teus impostos no reverteixen en servies allà on vius, hi ha dèficit fiscal. Si aquest dèficit és del 10%, quan el Constitucional alemany, per exemple, considera que el dèficit fiscal no ha de sueprar el 4%, aleshores estem paralnt de ROBATORI. Que tu hi consentis no el fa menys robatori. I no vol dir, encara menys, que la resta ho haguem d'aguantar. De fet, els que penseu com tu cada cop sou menys: quan la crisi entra per la porta, el nacionalisme espanyol surt ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
roger fletxa gavà-mar
14 d'octubre de 2010, 11.24 h

algú sap si la meva gosseta Laika podrà votar, és una independentista de "tomo y lomo", mireu, un exemple:
pregunta:Laika, qui roba més a Catalunya?
resposata: Guau guau (traducció: Espanya, of course)
pregunta: Laika, qui són els unionistes?
resposta: Guau guau (traducció: tots els habitants del món que no són independentistes catalans)
apa, vinga Laika, ja pots anar a cremar la bandera espanyola...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
XAVIERBCN fletxa BCN ESPAÑA
14 d'octubre de 2010, 11.15 h

#6 a mi no me roba españa , yo pago mis impuesto como todos los ciudadanos de este pais españa, no es cataluña quien paga , son los ciudadanos i INDIVIDUALMENTE LOS QUE PAGAMOS , CATALUÑA NO PAGA NADA SOY YO EL VECINO Y EL DE LA MOTO NO CATALUÑA, ESO ES LA PROPAGANDA INDEPE, Y PREFIERO QUE SE GESTIONE DESDE MADRID Y QUE LO REPARTA A QUE S E LO QUEDE LOS NUEVOS CONDES DE BARCELONA Y SE LO REPARTAN ENTRE SUS FAMILIARES Y MOMIUNS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 10.57 h

#4 Amb el que s'estalvia amb el tancament de la Maison de la Catalogne, es paguen quatre de les delegacions a l'estranger, entre elles la de Nova York.

Amb el que ens estalviaríem si Espanya ens deixés de ROBAR 22.000 milions d'euros l'any, podríem pagar moltes més coses, i gastar-nos els diners en allò que creguem més convenient, com fan tots els altres estats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.