directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP vol frenar a València "l'adoctrinament a les aules"

Els populars consideren que la política educativa de la Generalitat Valenciana intenta crear "un sentiment de menyspreu al castellà".

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El PP ha iniciat una campanya de mobilització d'alcaldes, portaveus i responsables d'Educació a la demarcació de València "per a frenar les intencions del govern valencià d'implantar el nacionalisme lingüístic". 
La diputada del PP a les Corts Valencianes Beatriz Gascó mostra un mapa dels Països Catalans per il·lustrar el que considera adoctrinament al sistema educatiu valencià
La diputada del PP a les Corts Valencianes Beatriz Gascó mostra un mapa dels Països Catalans per il·lustrar el que considera adoctrinament al sistema educatiu valencià
© José Soler

Comparteix
   


Etiquetes
Segons que ha comunicat la formació a través d'una nota de premsa, l'acord s'ha produït durant una reunió mantinguda entre la secretària d'Educació del PP valencià, Beatriz Gascó i la vicesecretària i representant de la gestora del PP a València, María José Català, amb més mig centenar de membres del partit en els diferents municipis de la demarcació, en una estratègia que el partit seguirà també a Castelló i Alacant.
 
Els populars consideren greu que el PSPV-PSOE no hagi defensat "el compliment de la llei a Catalunya", perquè l'aplicació de l'article 155 "només pretén que es compleixi la legalitat i que es retorni a les famílies el dret a decidir l'educació que volen per als seus fills".
 
Durant la reunió han explicat que aquesta iniciativa pretén "acabar amb la imposició lingüística a les aules ja que sota aquest pretext s'intenta crear entre els joves i la societat valenciana un sentiment de menyspreu al castellà".
 
Així mateix, han assenyalat que la nova llei valenciana no representa el sentir de la comunitat educativa i "els margina. No és lliure, voluntària ni oberta perquè només representa una minoria nacionalista davant l'alarmant seguidisme del PSPV. Estem en contra de l'engany a la gent i de l'adoctrinament catalanista ".
 
Centres d'ideologització catalanista 
 
En aquest sentit, el PP plantejat una ronda de trobades pels diferents municipis i alhora ha anunciat que presentarà una bateria d'iniciatives perquè la Generalitat Valenciana actuï i no utilitzi les escoles com "eines d'enginyeria ideològica" així com per evitar que Compromís "converteixi les nostres escoles en centres d'ideologització catalanistes".
 
Així, el PP ha avançat que mantindrà trobades amb la comunitat educativa, reunions a les comarques i nomenarà responsables en cada zona perquè serveixin de llançadora amb les associacions de pares amb l'objectiu de conèixer de primera mà la situació i centralitzar les queixes, unes denúncies que posarà en coneixement de les institucions pertinents per "posar fi a la manipulació dels nostres fills".
 
En opinió dels populars, els socialistes valencians són "responsables de la intolerant situació que s'està vivint" i recorden que el TSJ valencià va suspendre el primer decret plurilingüe i que "el segon el varen retirar perquè eren conscients que era inconstitucional". En relació a la nova llei aprovada la setmana passada, han assenyalat que té els mateixos fonaments jurídics que les dues anteriors, de manera que "els augurem el mateix final".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 de febrer de 2018, 16.51 h

Un dirigent de Somatemps denuncia finançament de Madrid per organitzar manifestacions de SCC.
Diu que les manifestacions del 8 i el 12 d’octubre a Catalunya estaven políticament dirigides pel govern espanyol i pagades amb diner públic.
Javier Barraycoa, actual dirigent de l’entitat d’extrema dreta Somatemps i un dels fundadors de la plataforma unionista Societat Civil Catalana (SCC), de la qual se’n va desvincular, ha denunciat en un apunt al seu blog que les manifestacions que va l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.