directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas vol preguntar a Espanya què està disposada a fer perquè Catalunya es quedi

'Després d'haver contestat durant tants anys preguntes, ara nosaltres ens atrevirem també a fer-ne', afirma

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, va apostar ahir al vespre perquè Catalunya pregunti a Espanya si realment està disposada a reconèixer i protegir la nació, la cultura, la llengua i la identitat catalanes, a fer el possible perquè Catalunya formi part d'un projecte 'compartit'. 'Després d'haver contestat durant tants anys preguntes, ara nosaltres ens atrevirem també a fer-ne. Som nosaltres que preguntem si estan disposats a organitzar un Estat espanyol que reconegui i protegeixi els drets nacionals de Catalunya', va indicar Mas durant el lliurament del Premi Ramon Trias Fargas d'Assaig Polític, remarcant que 'qui mana és el que fa les preguntes' i toca que Catalunya assumeixi aquest paper.
Artur Mas, CatDem
Comparteix
   


Etiquetes
'Ha arribat un moment en què des de Catalunya ens hem d'acostumar a preguntar als altres fins a on nosaltres podem confiar en què el que facin ells és suficient perquè puguem quedar-nos dins d'un projecte més o menys integrat o compartit'. Així es va expressar Mas durant La nit del Pensament, vetllada que la Fundació CatDem celebra per entregar el Premi Ramon Trias Fargas d'Assaig Polític.

Mas es va referir a paraules que anteriorment havia pronunciat en el mateix acte Xavier Rubert de Ventós i hi va coincidir, assegurant que ha arribat el moment en què Catalunya sigui la que faci les preguntes a Espanya. 'Després d'haver contestat durant tants anys preguntes, ara nosaltres ens atrevirem també a fer preguntes', indicà el líder convergent, que va subratllar que 'qui mana és el que fa les preguntes'.

'Som nosaltres que preguntem si estan disposats a organitzar un estat espanyol que reconegui i protegeixi els drets nacionals de Catalunya, la voluntat de ser i d'exercir com a nació, i que protegeixi la cultura, la llengua, la identitat i la personalitat catalanes', considerà.

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat també va subratllar que sempre és Espanya qui pregunta als catalans fins a on volen arribar, i ell mateix s'ha trobat a Madrid amb moltes preguntes en aquest sentit, ja sigui sobre el projecte nacional, com també sobre llengua o sobre qualsevol altra cosa. 'Ara som nosaltres els que també tenim dret a fer preguntes', va reiterar.

El periodista Marçal Sintes va ser distingit aquest dimecres amb el Premi Ramon Trias Fargas d'Assaig Polític per l'obra Periodistes contra polítics. El conflicte contemporani entre el poder dels mitjans de comunicació i la política. Es tracta de l'edició catorze del premi de la Fundació CatDem, vinculada a CDC.

El llibre de Sintes qüestiona fins a quin punt els mitjans acompleixen satisfactòriament les funcions que els sistemes democràtics els assignen. Marçal Sintes és professor i director del Departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, i ha col·laborat o col·labora en diaris com 'Avui', 'El Mundo' i 'El Periódico de Catalunya'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Joan Morenilla fletxa L¨Hospitalet
14 d'octubre de 2010, 17.57 h

Després de tants anys...ara en Mas vol fer aquesta pregunta???Si saben la resposta desde fà més de 300 anys.Amb aquesta argumentació,en Mas,sembla un nen inocent....La millor pregunta sería....Esta disposada Espanya a que Catalunya sigui un estat independent en el marc de l´unió europea???...Aquesta si que sería una pregunta intel.ligent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
ei! fletxa Valldoreix
14 d'octubre de 2010, 16.27 h

Llegint el sr Mas arribo a la conclusió que els catalans som endarrerits mentals. Espanya no farà una merda per nosaltres... el que farà serà continuar amb l'espoli fiscal i el genocidi cultural cap al nostre poble. Prou ja de fer el paperina... diguem adéu a Espanya !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
jaume fletxa Badalona
14 d'octubre de 2010, 16.24 h

A mi tota aquesta gent es que m' encèn... he entrat un moment al seu blog i es un conjunt de bajanades contra Catalunya si tant lega és, per que no fa el mateix exercici amb Espanya? Ell diu que als catalans tindre autogovern ens surt car, però per que no ens parla del que ens costa mantenir a les el·lits de Madrid, Andalusia...? Saps el que m' enfarta? tindre que aguantar a gent com aquesta que ens vol veure arrossegants i expoliats i encara així seriem el blanc dels seus insults.
Per sor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Salva fletxa Països Catalans
14 d'octubre de 2010, 16.11 h

#12 No només ets incult si no que ets dropo... i això si que no té remei...

1.- Et deu vagar d'observar les errades gramaticals i fer-ne comentaris... jo no ho faria mai... m'interessa més el misstage que no pas la forma...

2.- Podria ser que fos xarnego...Què és un xarnego per tu?? no en tens ni puta idea!!

3.- Els botifarrendums que tu dius els financien les entitats que les organitzen i els particulars que hi estan d'acord... no pateixis que no es toquen els teus asquerosos diners.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 d'octubre de 2010, 16.02 h

La pregunta hauria de ésser:
Que estas disposat a fer per la llibertat de Catalunya?

Els de CiU, amb en Mas al cap davant sempre tenen a Espanya al cervell! Són unionistes i se'ls hi nota.

Els que volen la llibertat per a Catalunya mai preguntaran a Espanya si estaria disposada a rés. Això seria indigne!

El que cal és preguntar-nos, que estem dispossats nosaltres a fer per tal d'assolir la llibertat i ser el quart Estat d'Europa, rés més!

Cap vot als unionistes enganya "tontos"!
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi-80 fletxa València
14 d'octubre de 2010, 15.41 h

#19 Manel, Mas i CiU enganyen a 2 nivells. A uns fent-los creure que volen anar més enllà i independitzar-nos si cal. A altres, fent-los creure que en realitat no se n'adonen de com de dolenta és Espanya, però si ho feren voldrien la independència.

Però el que hem de tindre clar, és que CiU NO VOL LA INDEPENDÊNCIA PER A RES, lluitarà contra ella. I el paper que li toca fer és aquesta farsa de titelles per a mantindre l'status quo. És un dels actors més necessaris d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Manel fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2010, 15.34 h

Que no n'ha tingut prou amb la sentència del TC, per no parlar de tot el reguitzell d'exemples que ens han donat els espanyols durant tres segles? Cada cop em recorda més aquell penjat que intenta convidar una noia a una copa en un bar, i quan ella li deixa anar un no rotund, ell li contesta: "d'acord. I què tal si anem al llit, doncs?".

La pregunta que hauria de respondre Mas, si de cas, és: què li cal a ell per reconèixer que amb Espanya no hi ha res a fer, un cop que la majoria de ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi-80 fletxa València
14 d'octubre de 2010, 15.30 h

#16 Jaume, no t'enganyes. Ell no és cap nacionalista espanyol. ELL ÉS UN IMPERIALISTA. L'espanyolisme que patim no és cap nacionalisme, és un imperialisme espoliador. NOSALTRES SOM ELS NACIONALISTES, els que volem la reunificació i la independència de la nostra pàtria.

Però si no entenem a quin joc estem jugant, l'imperialisme espanyol sempre guanyarà. Per això s'arriba a escoltar simpleries d'alguns independentistes que diuen "jo no sóc nacionalista".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jaume fletxa Badalona
14 d'octubre de 2010, 15.27 h

Por otra parte señor Petritxol, le apremiaría a que montara morcillaferendums en las mismas poblaciones donde se han hecho lo que ud. conoce como botifarrendum. Para que salieramos de dudas, tendría que preguntar: Cree usted que CataluÑa debe dejar de exisistir y convertirse en una provincia sin voz ni voto integrada en la Sacro Santa España? Supongo que esos referendumos montados sin apoyo institucional, con voluntarios, pagando de su bolsillo la infraestuctura necesaria... arrasarían...... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
jaume fletxa Badalona
14 d'octubre de 2010, 15.20 h

Petritxol, te voy a hablar en la lengua de Cervantes (que tanto te gusta poner en tu blog) que es mi lengua materna y a la que quiero tanto como a la catalana que es la lengua de mi país: Catalunya. Por lo que he visto por encima en tu blog, tu eres uno de esos que se proclama como antinacionalista o no nacionalista... vamos, el votante tipo de Ciudadanos o UPyD. Pero no engaña a nadie usted es tan nacionalista como cualquiera que escribe aquí, sólo que como es nacionalista español, sabe q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.