directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tresserras defensa que la Llei del cinema és 'escrupolosa i radicalment democràtica'

Després que el Partit Popular hagi anunciat que la recorrerà davant del Tribunal Constitucional espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha defensat aquest dijous la constitucionalitat de la Llei de cinema, responent així l'anunci del PP d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la norma. Tresserras ha lamentat que es vegi com un perjudici 'una norma de voluntat democràtica que intenta proporcionar oportunitats equivalents en les dues llengües oficials de Catalunya' i ha senyalat que el redactat és 'escrupolós i radicalment democràtic'. El conseller ha qualificat l'anunci del PP d'absurd i forassenyat, i ha considerat que 'només es pot interpretar' en un context preelectoral.
sala cinema
Comparteix
   


Etiquetes
L'anunci que dimecres va fer la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, manifestant la seva intenció d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del cinema, ha motivat la reacció del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. El conseller ha defensat la constitucionalitat d'una llei que ha definit com 'escrupolosa i radicalment democràtica'. Segons Tresserras, la llei 'proporciona oportunitats' perquè la gent esculli si vol consumir cinema en una llengua o en l'altra. A més, ha senyalat que la norma parteix 'd'un forat negre en què el mercat en català no ha funcionat com a tal perquè estava condicionat per la posició dominant d'unes empreses'.

Tresserras considera que la reacció del PP 'només es pot interpretar' en un context preelectoral en el qual 'algú entén que pot treure rèdits d'anar en contra i perjudicar la llengua específica i distintiva de Catalunya'.

D'altra banda, el conseller ha lamentat que la reacció vingui de qui 'no ha dit res durant tots els anys que no s'ha disposat de cinema en català' i en què 'per la força dels fets i de la llei' només era accessible el cinema en castellà.

Finalment, Tresserras ha recordat que 'tots els països europeus' tenen normes que regulen per raó de llengua l'accés al cinema. 'De fet, fins ara ja n'hi havia una, la que obligava a doblar en llengua castellana tot el que s'emetia a tot l'Estat', ha reblat el conseller.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
capsigrany fletxa riumors
14 d'octubre de 2010, 20.37 h

CiU ha adopatat durant tot el proces legislatiu de la llei del cinema un paper galdós. l'ara no toca, obligació sense sancions, no a la imposició cal seduir ,etc aquets era la seva posició i ara si tornen al govern que faran? la reformaran, no l'aplicaran Mal futur si guanya CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'octubre de 2010, 17.28 h

CIu anava donant idees i al final els bèsties del PP i Ciutadans han comprat. Felicitats Oriol Pujol


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.