directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Multa de 1.800 euros per exhibir la bandera republicana espanyola

El de Bunyol és el segon consistori condemnat per l'exhibició de la bandera

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció| Un jutjat de València ha multat amb 1.800 euros l'Ajuntament de Bunyol (País Valencià) per haver exhibit la bandera de la segona república espanyola. Segons han confirmat fonts de l'ajuntament, el jutjat condemna el consistori al pagament de les despeses de defensa i representació de la delegació del govern espanyol al País Valencià, que va interposar la denúncia contra Bunyol i vuit municipis valencians més per penjar banderes republicanes el passat 14 d'abril en commemoració de l'aniversari de la proclamació de la Segona República. 
Imatge de les banderes republicanes que va exhibir l'Ajuntament de Bunyol el passat mes d'abril
Imatge de les banderes republicanes que va exhibir l'Ajuntament de Bunyol el passat mes d'abril
© Ajuntament de Bunyol

Comparteix
   


Etiquetes
Bunyol és el segon consistori condemnat per l'exhibició de la bandera després que el passat desembre un jutjat condemnés Barxeta (Costera). Municipis com Algemesí (Ribera Baixa), Benifaió (Ribera Alta) Paiporta (Horta Sud), Sagunt (Camp de Morvedre) i Silla (Horta Sud), Tavernes de la Valldigna i Xeraco (a la Safor), tots ells a la demarcació de València, també varen ser denunciats. La sentència, que pot ser recorreguda, incideix en què l'exhibició de la bandera republicana vulnera el principi de neutralitat, objectivitat i respecte. Així mateix remarca que no és oficial i, que per tant, no pot ser utilitzada per les institucions. 
 
Fonts de l'Ajuntament de Bunyol han explicat que en el seu cas es va col·locar dues banderes en una façana lateral amb una fotografia de l'escriptor i polític Vicente Blasco Ibañez per commemorar el seu 150è aniversari del seu naixement i recordar que l'any 1898 va publicar al diari 'El Pueblo' un article dedicat al municipi. Les mateixes fonts assenyalen que cada any recorden l'aniversari de la Segona República i l'especial significat que va tenir a Bunyol, més enllà de les connotacions polítiques. 
 
La delegació del govern espanyol al País Valencià va presentar les denúncies el passat mes d'abril després d' enviar una circular advertint que acudiria a la via judicial contra els ajuntaments que exhibeixin la bandera republicana per una vulneració la normativa que regula l'ús de banderes. En la seva denúncia citava la Llei 39/1981, sobre l'ús de la bandera espanyola i altres banderes, i remarcava que als edificis consistorials la bandera d'Espanya ha d'estar "en l'exterior i ocupar un lloc preferent". Així mateix, recordava que l'article 8.3 del Decret 116/1994 de la Generalitat Valenciana indica que els consistoris "no poden enarborar com a pròpia una altra bandera que no sigui l'oficial" i que utilitzar una bandera no constitucional "vulneraria el principi de neutralitat i objectivitat que ha de regular l'activitat de les administracions públiques", d'acord amb l'article 103.1 de la Constitució i el 6.1 de la Llei 7/1985 sobre les Bases del règim local. 
 
A més, el govern espanyol recordava l’existència de diverses sentències, com la del TSJ de Castella i Lleó de 2015, que estableix que en un edifici públic no es pot fer ús de la bandera republicana ni al balcó principal, ni en qualsevol de les façanes o finestres, es tracti o no d'un pal o qualsevol altre tipus d'exhibició pública. Segons aquesta sentència "no es nega el dret que té qualsevol partit o grup polític en la seva seu o altres dependències pròpies a utilitzar la bandera que cregui convenient" però limita l'ús en el cas d'un edifici públic.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
27 de febrer de 2018, 18.31 h

Si consideren que no és legal la bandera republicana per el que un jutge va condemnar a una multa per exhibir-la, perquè no multa també per el mateix fet els llocs públics com restaurants i a les concentracions en els quals tenen exposada o porten la bandera d'Espanya amb la gallina que és anti constitucional. ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de febrer de 2018, 19.22 h

A Franco se le ataca por Dictador? o po CATÓLICO?,y poner n práctica Nuestra PSC o DSI
No. Por ser un genocida. 200.000 fusilados una vez acabada la guerra. Y en nombre de Dios se ahorcaban Niños. https://twitter.com/roisordo/status/967714730675720192


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de febrer de 2018, 19.15 h

1800? Una ganga. Per què no proven de imposar una multa de 18 milions? No seria millor un bombardeig? Pot ser cremar el poble i enviar els habitants a galeres? Srs. Ocupants, hem dit prou, i cada dia o direm més fort, fins que algú escolti el nostre clam per justícia i llibertat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa Barcelona
26 de febrer de 2018, 17.17 h

Botiflers! Espanyolistes! Encaixistes! Republicans! Traïdors! Durans! FORA, FORA, FORA, LA REPÚBLICA ESPANYOLA!!! VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.