directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exjutge Elpidio José Silva vaticina al Marroc una ''democràcia més perfecta'' que l'espanyola

La justícia espanyola el va inhabilitar per investigar l'ex banquer Miguel Blesa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció| Elpidio José Silva és un jurista i jutge inhabilitat per la justícia espanyola durant la instrucció del cas Blesa, que investigava l'ex banquer Miguel Blesa. La decisió la va prendre el Tribunal Superior de Justícia de Madrid -per decisions com, entre altres, enviar-lo a la presó en dues ocasions-  i el seu cas va ser molt discutit entre els professionals del dret. Ara, Silva parla sobre la situació política a Catalunya i vaticina que "si això no canvia, és molt probable que, en cinquanta anys, el Marroc tingui una democràcia més perfecta que l'espanyola". 
 
  
 
elpidio jesus sulva
Elpidio José Silva, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a 'Revista Rambla', l'exjutge parla de la transició espanyola per assenyalar que "el seu efecte és allò que vivim ara". "La democràcia va haver d'arrossegar i salvar tot el franquisme antropològic. Això és el que ha generat la situació de corrupció galopant que hem viscut en els darrers trenta-cinc anys", explica. En aquest sentit, critica una democràcia "fallida" a Espanya. 

Segons Silva, l'Estat de dret a l'Estat espanyol "està dinamitat". "Tots els països que ens han envoltat han pogut culminar les seves històries polítiques i democràtiques. Nosaltres hem patit un retrocés de llibertats de trenta anys. Hi havia més llibertats en el període de 1978 a 1990 que avui", assegura. Sobre el futur de l'Estat espanyol, l'exjutge pronostica que "mentre el Partit Popular segueixi al poder, no hi ha sortida". "El problema d'Espanya ara mateix és polític. A la base hi ha una societat que no acaba de ser ben informada del que passa al país, però el problema és polític", conclou. 

Pel que fa al sistema judicial espanyol, Silva assenyala com el Tribunal Constitucional [...] és un òrgan liquidat sobretot arran dels successos que s'han desencadenat en relació a l'independentisme català". Segons ell, "ningú respecta aquest tribunal ni es creu la seva legitimitat, ni en l'àmbit jurídic ni en el extrajurídic". I afegeix: "avui dia, la dictadura no necessita cap tanc, amb una signatura del Tribunal Constitucional ja es dóna un cop d'Estat. Picant la informació, controlant determinats mitjans de comunicació, adulterant tot el sentit del relat i utilitzant com a titelles al poder judicial, des d'una dictadura que segueix sent bancària, ja et quedes amb el país".

Cap delicte al cas català

Pel que fa al cas català, el jurista assegura que el delicte de sedició "no s'ha comès a Catalunya, ni el de rebel·lió, ni el de malversació de cabals públics, ni tan sols tinc clar el de desobediència". "Els que estan actualment impulsant aquests delictes hauran de respondre, ja sigui a nivell judicial o de responsabilitats disciplinàries", diu. 

En aquest sentit, apunta a Ciutadans com una dreta que no és "clarament democràtica, sobretot a Catalunya". I sentencia que "el posicionament de la formació davant el moviment de l'1 d'octubre manca totalment de sentit i està basat en un gran relat propagandístic". El jurista també retreu a la Unió Europea no haver estat a l'altura dels esdeveniments a Catalunya. 

Per acabar, també té paraules per defensar els presos polítics que -diu- "estan a la presó per delictes que no han comès". Tenint en compte que "el magistrat Llarena els està retraient la seva ideologia", Silva no augura un judici just per a ells. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
27 de febrer de 2018, 16.38 h

Un bon home, no te lloc a la judicatura d'un país que premia als delinqüents prevaricadors i tanca als democrates!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de febrer de 2018, 16.13 h

Normal, i fins millor que Turquia, ben aviat. Algú ho dubta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.