directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

200.000 euros anuals en limusines, begudes i àpats: això costava la seu de Junta de Castella i Lleó a Brussel·les

Ho diuen els documents que ha hagut de facilitar el Govern Regional al jutjat que investiga el cas Perla Negra

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| 200.000 euros anuals en -entre altres coses- àpats en restaurants de luxe, lloguers de limusines per a les visites de consellers i directors generals, ampolles de vi o el manteniment del palauet on s'ubicava l'oficina a partir de 2006. Això ha costat -almenys entre 2006 i 2007- la seu comercial que la Junta de Castella i Lleó té a Brussel·les des de fa 14 anys. 
 
 
Logo de la Junta de Castella i Lleó
Logo de la Junta de Castella i Lleó

Comparteix
   


Etiquetes
Segons els documents que ha hagut de facilitar el Govern Regional al jutjat que investiga el cas Perla Negra -un cas de corrupció al voltant de l'edifici de la Conselleria d'Economia de la Junta de Castella i Lleó, pel qual es va imputar part de la cúpula del departament- la societat instrumental belga a la qual s'hauria llogat el palauet on s'ubicava l'oficina a Brussel·les amagava al darrere els administradors d'Urban Projecta PM3, la promotora del Perla Negra. Ha avançat 'eldiario.es' que, de moment, els tribunals només estan investigant aquesta relació però que la documentació requerida pel jutge ha fet públics nombrosos escàndols. 
 
El lloguer del palauet, per exemple, suposava una despesa de més de 15.000 euros mensuals a finals del 2006; juntament amb 
entre 800 i 1.200 euros de neteja cada mes o 3.063, 38 euros en sis mesos per jardineria. A més, els tràmits per traslladar-se de la primera oficina al palauet van suposar uns 21.350 euros, als quals cal afegir un "estudi de l'estat del local" per 596, 53 euros, mampares per més 2.000 i un timbre de més de 300 euros.
 
D'altra banda, la directora de la oficina va comprar bitllets d'avió amb diners públics -segons va apuntar- per a reunions a Valladolid. Curiosament, la majoria dels viatges d'anada van ser un divendres i els de tornada un diumenge. També la inversió en material d'oficina sembla absurda (més de 1.000 euros en un mes) o la de telèfon (més de 7.000 euros en tres mesos); així com les "atencions amb convidats". 

Destaquen les despeses de "cotxe amb conductor" del 2007: limusines per consellers i directors generals de la Junta per moure's a Brussel·les. Entre els noms que apareixen relacionats amb aquests cotxes de luxe hi ha el de l'aleshores director general d'Economia de la Junta, Víctor Valverde (que és qui aprovava totes les despeses de la seu a belga i que es va suïcidar al setembre de 2017), el del director general d'Indústria, que en aquell moment era Carlos Martín Tobalina (ara investigat del cas Perla Negra), el del conseller d'Educació, Juan José Mateos, i el de la consellera de Cultura, Maria José Salgueiro (que actualment és la delegada del Govern a Castella i Lleó) o les sigles AAEE, que podrien referir-se a Afers Exteriors. L'empresa Breugelmans Limousines es refereix a diverses "disposicions de limusines i de minibús amb xofers" el 2007; en ocasions durant horari nocturn, cosa que difícilment pot justificar-se per motius laborals. 
 
I, per si no fos suficient, la Junta va pagar molts altres capritxos als que visitaven Brussel·les, com les cerveses -que, en ocasions, apareixen com "subministraments d'oficina"-  durant la visita de dos consellers a Brussel·les o la compra de vins (justificats com "atencions als convidats") en botigues especialitzades. Per no parlar dels àpats de luxe, que han arribat a valorar-se per 4.097,67 euros. Entre els beneficiaris, destaquen els noms de l'aleshores conseller d'Economia i president de l'Agència de Desenvolupament Econòmic (ADE), Tomás Villanueva o del director general d'Energia i Mines, Ricardo González Mantero.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
10 de març de 2018, 01.44 h

Es indignan cada día una noticia darrera l'altra i que no els hi fa vergonya, ja no dic a ells que passen de tot, ho dic per els que els votan que ademés diuen que son de clase treballadora, ja els val!! Quan despertin no quedarán ni las engrunes, potser llavors ens començarán a respectar una mica als catalans..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de febrer de 2018, 13.08 h

-capricis. No "capritxos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Tabarnopolis països marranils espanyolats de taverna
28 de febrer de 2018, 11.17 h

I la corrupció "elevada" després és a Catalunya es veu, hahahahahahahahahahahahaha, és ben bé que la puta espanya te tanta merda que li fot vergonya que tothom ho sàpiga lo corrupte i fill de puta que és.

A LA MERDA ESPANYA QUE LA DONIN PEL CUL!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
27 de febrer de 2018, 18.16 h



BEJOTORRAAAAAAAAAAAAAAAAA

TALI-BARNIA

ARAGONESESSSSSSSSSSDSSSSSS

CANALETA ORINALLLLLLLLLLLLLLL

LA VERITA DEL ESTERCOLEROOOOO


COM US XULEGEN LA PASTA ELS VOSTRES ES-PATRAÑOLS


PATIU EL SINDROME DE LA "CEGUESA ROJIGUARRA"


PALETOSSSSSSSSSS



JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS










Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.