directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP, preocupat per si el govern valencià permetria ''referèndums de separació''

Bonig retreu a la Generalitat Valenciana si "està reconeixent trencar amb el principi d'unitat d'Espanya"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, està preocupada per si la proposta de reforma de la Constitució espanyola que va presentar aquest dimarts el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "pretén donar cobertura als referèndums il·legals de separació i trencament com hem vist a Catalunya". 
ximo puig, generalitat valenciana, logo
Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Així li ho ha preguntat aquest dimecres, quan també ha interrogat Puig sobre què opinarà el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de "la proposta que Espanya sigui plurinacional" i ha preguntat -escandalitzada- a Puig si "està reconeixent trencar amb el principi d'unitat d'Espanya". En aquest sentit, li ha retret que sembla que no s'ha llegit la Constitució actual, que "garanteix la igualtat dels espanyols davant la llei, els drets, la solidaritat entre territoris i el principi de lleialtat institucional".
 
Sobre la reforma, ha assegurat que "no és competència del president de la Generalitat, que no només afecta els valencians sinó al conjunt d'Espanya i és inaudit que no s'hagi comptat amb el PP, que no només és el principal partit de la Comunitat, sinó d'Espanya. Qualsevol reforma constitucional necessita d'amplis consensos i per tant necessita del PP ", ha assenyalat.
 
"Diu Puig que presenta aquesta reforma per sortir de la paràlisi nacional, i el que ha de fer és sortir de la paràlisi valenciana", ha assegurat la també presidenta del PP valencià davant la solució que -almenys- proposa Puig. "Hem vist que el Consell no només es dedica a enfrontar als valencians, sinó que a més ara vol fer un pas més i dividir al propi PSOE. Quan parla d'estat federal asimètric a què es refereix? Quina diferència hi ha entre un estat autonòmic i un estat federal? Quan parla d'asimetria ¿vol dir que tots els espanyols no som iguals davant la Llei? ", s'ha demanat. 
 
Model 'federalitzant' i plurinacional
 
La Generalitat Valenciana va presentar aquest dimarts el seu document 'Proposta política sobre la reforma de la Constitució Espanyola', que aposta, entre altres qüestions, per un model territorial "federalitzant" que reconegui els fets diferencials a través de la "plurinacionalitat" i que articuli una distribució territorial del poder "a partir del principi de subsidiarietat". Entre altes coses, també es proposen elements per incrementar la proporcionalitat del sistema electoral; establir compromisos d'integritat per als càrrecs públics; facilitar la celebració de referèndums consultius i la realització d'iniciatives legislatives populars o reforçar la imparcialitat de la Fiscalia General de l'Estat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
1 de març de 2018, 08.37 h




Tal com diuen els castelladres:"Cuando veas las barbas de tu vecino afeitar, pon las
tuyas a remojar".





II*II VISCA ELS PAISSOS CATALANS LLIURES DE
PARASITS ESPANYOLS II*II




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.