directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torrent posa el filibusterisme de Ciudadanos al seu lloc

El partit taronja demana la reconsideració de l'acord de JxCat, ERC i la CUP i el president del Parlament ho rebutja

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció | El president del Parlament, Roger Torrent, recorda que aquest tipus de petició es presenta sobre acords de Mesa i assegura que no hi ha hagut cap entesa sobre les esmenes transaccionals
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
El ple del Parlament d'aquest dijous ha començat amb picabaralla. Després que la Mesa hagi ratificat la tramitació de les polèmiques esmenes de la CUP -que s'ha negat a retirar-les-, el president de la cambra, Roger Torrent, ha donat el tret de sortida a la sessió plenària. A l'inici, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, i el vicepresident segon de la Mesa, José María Espejo-Saavedra (també de Cs), han demanat la paraula per demanar la reconsideració de l'acord entre JxCat, ERC i la CUP -sobre la ratificació de la tramitació de les esmenes dels anticapitalistes-, una petició que Torrent ha rebutjat.

El president de la cambra ha recordat que les reconsideracions es presenten sobre acords de la Mesa, i ha assegurat que no hi ha hagut pas cap entesa en la reunió d'aquest òrgan parlamentari sobre les esmenes transaccionals.
 
Carrizosa ha apuntat que una de les esmenes transaccionals té punts que fan referència a donar "validesa" al referèndum de l'1-O, un fet que segons el dirigent de Cs "vulnera" l'auto del Tribunal Constitucional (TC). Així mateix, Carrizosa ha assegurat que el ple no podia començar fins que no es resolgui la reconsideració interposada per Cs sobre la ratificació de la tramitació de les esmenes de la CUP. A això, Torrent ha replicat que el ple ja havia començat, i que per tant ja havia decaigut la possibilitat de presentar reconsideracions.

Visita als escons de Cs
 
En aquest moment, Espejo-Saavedra, que s'asseu al costat de Torrent com a vicepresident segon de la Mesa, ha baixat als escons de Cs, ha agafat el micròfon de la presidenta del grup, Inés Arrimadas, i ha sentenciat que la petició de reconsideració s'havia presentat abans que comencés el ple, i ha instat Torrent a comprovar el registre. El president del Parlament ha demanat "tranquil·litat", "ordre" i "educació", i ha constatat que la reconsideració de Cs fa referència a acords d'admissió a tràmit de les esmenes que "no s'han pres a la Mesa". "S'ha parlat de tot però no hi ha hagut acords d'admissió a tràmit, i tampoc no n'hi ha mai en les transaccions", ha justificat Torrent.
 
Espejo-Saavedra ha insistit en preguntar si la Mesa havia acordat o no admetre a tràmit l'esmena transaccional de la CUP, i ha asseverat que si és així el seu grup té el dret de reconsiderar-la. I, si no, ha reiterat que no es podria votar. A continuació, Torrent ha repetit que "no hi ha hagut admissió a tràmit formal de les transaccions", i ha fet una crida a l'ordre. Carrizosa ha tornat a prendre la paraula per demanar que els lletrats es pronunciessin sobre si és admissible o no la transacció. Aquí, Torrent ha conclòs que els serveis jurídics de la cambra ja havien parlat en la reunió de la Mesa, i ha ordenat que el ple procedís.
 
Finalment, el líder de Catalunya En Comú Podem, Xavier Domènech, ha agafat la paraula al faristol del saló de sessions per iniciar el debat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
1 de març de 2018, 17.12 h

LA VESÀNIA DELS C's, ÉS LA CRIMINALITAT FUNDACIONAL DE LA "FINCA ESPAÑA", ELS SUGGEREIXO QUE CADA AGOST VAGIN A CERVERA A CELEBRAR LA INAUGURACIÓ DE LA UNIVERSITAT DE CERV ERA EL 1717, PER FELIPE V, EL TERRORISTA, DESPRÉS DE TANCAR-NE SET (7) DE CATALANES ESPOLIANT-LES PER FER LA DE CERVERA,.EL RECTOR D'AITAL ENS NAZI, DIGUÉ "LEJOS DE NOSOTROS LA NEFASTA COSTUMBRE DE PENSAR" FEU-HO, EN EL CLÍMAX ARRIBAREU FINS UN PROFUND ORGASME, VEIENT AL CEL ROJIGUALDES ADORNADES AMB EL JOU I FLETXES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
1 de març de 2018, 15.15 h

Caixabank traslada a Madrid 154 fondos de pensiones.
También se exilia de Cataluña el gigante publicitario Omnicom Media Group.

N.B. # 1 : LI RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTA. BON DIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
1 de març de 2018, 14.20 h




NAZIUDADANOS, LA CATALANOFOBIA US ESCLATARA A LES MANS





Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.