Mas s'obre ara a negociar un debat en castellà si el PSC ho veu 'imprescindible'
Contradiu Duran i dubta que tingui cap interès a la resta de l'Estat un cara a cara de presidenciables a la Generalitat
Artur Mas ha obert la porta aquest dijous a negociar un cara a cara amb Montilla en castellà si els socialistes ho veuen 'absolutament important i imprescindible'. Després que les dues formacions trenquessin les negociacions per la manca d'acords sobre l'idioma dels debats, Mas es mostra disposat a tornar a la taula de negociacions per fixar els models televisius de la brega política entre ell i Montilla. En un dinar amb un centenar de quadres del sindicat, el líder de CiU ha contradit les declaracions de Josep Antoni Duran Lleida sobre la necessitat d'un cara a cara en castellà i per a tot l'Estat. En aquest sentit, Mas ha mostrat els seus dubtes sobre l'interès que pot tenir a Espanya.
El debat del debat ha donat una nova entrega aquest dijous amb la voluntat d'Artur Mas de tornar a obrir les negociacions per fer-ne un d'ells en castellà. El líder de CiU s'ha mostrat partidari de pactar aquest model si el PSC ho veu 'absolutament important i imprescindible', encara que ha acusat a la formació de Montilla de ser els 'culpables' del trencament de les negociacions. Segons Mas, CiU 'continua a la taula de negociacions'Debats en català per sentit comú
El líder convergent ha insistit en el fet que 'el sentit comú en unes eleccions al Parlament portarien a fer els debats en català', més tenint en compte que el debat parlamentari ha estat sempre en la llengua pròpia del país. 'Si ell i jo parlem en català al Parlament i això són unes eleccions al Parlament, el normal seria fer el debat en català', cosa que seria un sinònim de 'normalitat lingüística i democràtica del país'.Mas ha lamentat també que convertint aquest debat en una batalla lingüística s'està donant 'la raó' als que des de l'Estat insisteixen en veure un conflicte lingüístic a Catalunya que 'no existeix'.
Contradicció amb Duran
Mas també ha posat en dubte l'interès que pugui tenir a nivell estatal un debat entre candidats al Parlament català: 'Ara els ha agafat la dèria que a més s'ha de fer alguna cosa en castellà, se suposa que perquè volen fer aquest debat a tot Espanya. No sé quin interès tindrà per al conjunt d'Espanya seguir un debat d'una eleccions catalanes, però si per a ells és absolutament important i imprescindible, parlem-ne, no ens hi neguem'. Les paraules del candidat a la presidència de la Generalitat, xoquen amb les pronunciades aquest dimecres per Josep Antoni Duran Lleida, que apostava per un cara a cara a nivell estatal.