directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Aclaparadora majoria per la independència en la cinquena onada de consultes

Punxa la participació a Tarragona i Rubí, les ciutats amb més població que han votat aquest diumenge, amb un 5% i un 8,5%

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tarragona ha registrat la pitjor participació de les sis poblacions que aquest diumenge han participat a la cinquena onada de consultes independentistes. Un dels portaveus de la Coordinadora Nacional, Juli Carbonell, ha detallat que Tarragona ha registrat una participació de només un 5% del cens, Gósol un 37,83%, Olesa de Bonesvalls un 9,84%, Rubí un 8,5%, Vilallonga del Camp un 16,35% i la Bisbal del Penedès un 15,05%. Com ha passat als més de 500 pobles que han celebrat consulta, en tots els casos el 'sí' ha resultat majoritari. La portaveu de la plataforma Tarragona Decideix, Lorda Marauri, ha explicat que l'objectiu de la plataforma s'ha 'complert' ja que totes aquelles persones que han volgut exercir el seu dret a votar han pogut fer-ho, tot i la proximitat de les eleccions al Parlament.
consultes, col·legi electoral, rubí, decideix
Comparteix
   


Etiquetes
Enmig de la polèmica sobre la conveniència de la col·laboració de la Generalitat en les consultes sobre la independència, gairebé 200.000 persones han estat cridades a les urnes aquest diumenge en una nova onada de consultes. Amb Tarragona, Rubí, La Bisbal del Penedès, Gósol, Olesa de Bonesvalls i Vilallonga del Camp ja seran més de 500 municipis i gairebé 600.000 persones que hauran tingut l'oportunitat de participar en aquest procés iniciat el 13 de setembre de l'any passat a Arenys de Munt i que culminarà el 10 d'abril de 2011 a Barcelona. Les urnes que s'han utilitzat a Rubí hauran estat cedides per Governació.

Tarragona, seu central d'aquesta nova tongada de consultes i amb una població amb dret a vot de més de 141.000 persones, ha obtingut una participació molt per sota de la mitjana de les consultes fetes fins aquest diumenge, situada en un 20% de mitjana. Des de la Coordinadora Nacional han destacat un cop més la feina feta pels voluntaris que han aconseguit, tot i les dificultats comentades amb els ajuntaments de les poblacions de Rubí i Tarragona, fer arribar la consulta a la ciutadania.

Pel que fa als percentatges de vot a favor de la independència, a Gósol el 95% dels vots eren per l'Estat propi, a La Bisbal del Penedès n'era partidari el 86,9%, a Olesa de Bonesvalls un 92%, a Rubí un 87,5%, a Vilallonga del Camp un 93,5%, i a Tarragona hi ha hagut un 91'89 de vots pel 'sí'.

Juli Carbonell ha insistit que encara falten uns 400 municipis per acabar d'aconseguir la totalitat dels país. Carbonell ha detallat també que les consultes no són propietat de cap partit i que l'objectiu és que la societat aprengui a decidir quin rumb vol agafar de cara al futur.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
19 d'octubre de 2010, 09.47 h

Xavier majo, "por na t'esnojas", "paca bras nacio" A ver alma de cantaro, "saltacabras agarrado en circulo los domingos, con musica que mata de aburrimiento" , "calcetin rojo en la cabeza semipuesto y caido de lado cual lengua de vaca cansada", ( COÑO QUE INSULTILLOS MAS LARGOS, JA,JA). Faltando el 40 % de municipios, a donde podeis llegar, a un millon?. En total un 16 % de la poblacion catalana. Como vais a convencer con vuestras patrañas y vuestra falsificacion historica constante y ya muy ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
19 d'octubre de 2010, 09.40 h

A ver tu...., inepto de los cojones, alma de cantaro, "saltacabras agarrado en circulo los domingos, con musica que mata de aburrimiento" , "calcetin rojo en la cabeza semipuesto y caido de lado cual lengua de vaca cansada", ( COÑO QUE INSULTILLOS MAS LARGOS, JA,JA). Faltando el 40 % de municipios, a donde podeis llegar, a un millon?. En total un 16 % de la poblacion catalana. Como vais a convencer con vuestras patrañas y vuestra falsificacion historica constante y ya muy visto el plumero co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Xavier fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2010, 18.29 h

#42 Tu aniràs a votar???
Si no hi vas no et queixis dels resultats.
Opines que la gent no vol la independencia??
doncs ajuda a la plataforma de la teva ciutat a muntar una consulta, i a vore que vota la gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Jordi fletxa Tarragona
18 d'octubre de 2010, 18.25 h

Ieps, ja hem superat la barrera de les 600.000 persones que han votat en els referemdums sobre la independencia de catalunya, endavant!!!!!
Falten encara per votar més de 400 municipis!!!!!!!
A Tarragona va anar molt malament, però l'important es que es va tirar endavant, la oportunitat per votar la tenia la gent, si no ho van fer es pk no ho sabien o pk no van voler, això s'hauria de discutir, igualment la plataforma ha recollit més vots que el PP de tarragona, que ja es dir i MOLTISSIMS M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
18 d'octubre de 2010, 16.24 h

CLARO HIJO, AQUI TODO EL QUE NO PIENSE COMO TU, ES UN FACHA UN TRAIDOR Y NO SE QUE MAS.....TE DAS CUENTA DE LA ENFERMEDAD MNTAL QUE PROFESAS. SEGURO QUE ERES UN CHARNEGAZO DE COJONES DE LA PUTA PERIFERIA BARCELONESA, DE ESOS QUE SE ESTAN AHOGANDO TODOS LOS DIAS CON LA MIERDA DE LA POLUCION QUE SUELTAN LAS FABRICAS DE LA ZONA. NO????. ESTAS DE MIERDA HASTA EL CUELLO Y SIN ESPAÑA AUN MAS, INCAUTO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
18 d'octubre de 2010, 16.04 h

JORDI TENS TOTA LA RAÓ, PERDONA SI T'HE OFÉS, PERÒ ÉS QUE ESTIC UN POC FART D'ESTE CIRC INDEPENDENTISTA QUE TANT MAL FA A CATALUNYA I TAN RADICAL S'ESTA TORNANT. TINC AMICS I FAMILIARS MOLT AFECTATS SERIOSAMENT PER ESTE TEMA I TOT ESTA MOLT A FLOR DE PELL. DISCULPA'M, DE VERITAT I GRÀCIES. VICA CATALUNYA LLIURE D'INDEPENDENTISTES INGERENTS!!!!!!!!!!!. VIVA ESPAÑA!!!! I VOTA CIUTADANS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
18 d'octubre de 2010, 15.58 h

Aqui hi ha un fals debat : insults entre indepes ? Cap. Insults als intoxicadors que cobren per vomitar aqui els eslògans que els hi dona CiU o Espanya...i tant !
I el Josep de Reus és clarament un provocador, no sé si es indepe o un troll, però no m´estranya que el Quim li digui 4 coses, se les mereix.
Si voleu, el deixem al David Madí i als seus mercenaris que ens inundin de merda, ens divideixin, ens confonguin i nosaltres calladets....si els que dieu això feu el mateix en clau nac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Salva fletxa Països Catalans
18 d'octubre de 2010, 13.14 h

#27 ALBERT, SENSE TREURA'T GENS DE RAÓ, PENSO QUE TOT I EL QUE DIUS, VAL LA PENA L'EXERCICI PER TOT EL QUE COMPORTA... NORMALITZAR UNA CONSULTA D'AQUEST TIPUS EN AQUESTES CIUTATS TAN "ESPANYOLES" NO ÉS GENS DOLENT I CREEN UN BON PRECEDENT DE CARA AL FUTUR. D'ALTRE BANDA NO COSTA GAIRE PREVEURE LA TENDÈNCIA DE LES CONSULTES... LES PRIMERES POBLACIONS EN CELEBRAR-HO SON LES MÉS "INDEPES" I LES ÚLTIMES LES QUE MENYS... PERÒ MÉS QUE EL RESULTAT, COMPTA SOBRETOT DUR A TERME LA INICIATIVA.

SA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Salva fletxa Països Catalans
18 d'octubre de 2010, 13.01 h

#4 Quim, a veure si no et deixes portar tant per la ràbia i no faltes a les persones... l´´unic que diu el Josep de Reus és que ERC és a l'Ajuntament de Tarragona i tot i així, aquest NO dona suport a les consultes... llavors ell "questiona" el suport d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona i el seu independentisme... (això últim no ho hauria de posar en dubte...)

Només faltaria que ERC no donés suport a les consultes!!!

Disculpa't al Josep i no tornis a insultar cap més independentista ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
jaume fletxa Badalona
18 d'octubre de 2010, 12.22 h

Xavier, viendo tu nivel, como sea el nivel medio del españolazo en Catalunya la independencia está muy cerca... Distingue entre inmigrante y emigrante, no por que nos importe tu opinión, que a la mayoría nos la sopla pero al menos para que tu ridículo sea menos espantoso y por si alguién entra a este foro y se cree realmente que no te llamas Javier se lleve una decepción.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.