directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president de 'Profesores por el Bilingüismo' denunciat per afinitats amb l'extrema dreta, homòfob i masclista

Els seus alumnes critiquen la seva actitud a les classes d’història d’Espanya que imparteix a un institut públic

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| Els alumnes de Batxillerat de l’Institut públic Joan Boscà de Barcelona han començat una campanya contra el seu professor d’història d’Espanya, Francisco Oya, també president de la 'Asociación de Profesores por el Bilingüismo' (nascuda el 1994 per lluitar contra un suposat “adoctrinament” a l'escola catalana). Segons avança 'El Món', faria comentaris “homòfobs, racistes i sexistes” a classe, enfocant també el temari des d'aquesta perspectiva. A més, Oya parlaria de manera inapropiada sobre la situació política a Catalunya en una de les escoles on la policia espanyola va carregar el passat 1 d'octubre. 
Una imatge de l'institut Joan Boscà
Una imatge de l'institut Joan Boscà

Comparteix
   


Etiquetes
'El Món' també ha tingut accés a un document que el professor va facilitar als estudiants on es defensa que el nacionalisme català és supremacista. S'hi llegeixen, per exemple, paraules d'un publicista i dramaturg poc conegut, Pompeu Gener, que va escriure el 1887 que “la població d’Espanya es pot dividir en dues races, l’ària (celta, grecollatina, goda) o sigui de l’Ebre als Pirineus; i la que ocupa de l’Ebre a l’Estret, que, en la seva major part, no és ària sinó semita, presemita i mongòlica [gitana] (...) Nosaltres els catalans, que som indogermànics, d’origen i de cor, no podem patir la preponderància de tals elements de races inferiors”. Oya també hauria fet comentaris sobre la validesa única del cristianisme com a religió.   
 
Francisco Oya va ser ''convidat d'honor'' de l'extrema dreta a una manifestació espanyolista el passat 4 de febrer a Manresa, organitzada per Democracia y Unidad Española (DUE) amb el lema “No a l'adoctrinament als col·legis, som catalans i espanyols". A més, concedeix entrevistes sobre l'associació que presideix al grup d’extrema dreta Somatemps.

 
El centre -que està al corrent de tot- ha confirmat a ‘El Món’ que existeix “un conflicte” entre els estudiants i el professor. També està assabentada del cas la Generalitat, que ja ha enviat una inspectora a una de les seves classes. Caldrà veure si decideix o no obrir-li un expedient.  

D'altra banda, el president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCDH) ha mostrat el seu suport als alumnes i s'ha posat a la seva disposició. Al seu torn,  el portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font, ha dit a ‘El Món’ que “té tot el dret a ser espanyolista, si exposa la seva visió política amb respecte". El problema és que sembla que no ho fa. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
un català fletxa català
5 de març de 2018, 15.55 h

Millor seria dir-los Talibanesos, ja que son talibans d´Ñ. Quina bravada té aquest mot, ufff!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
5 de març de 2018, 14.04 h

Y LO QUE NOS ESTAMOS DIVIRTIENDO LOS TABARNESES CON ESTA CHARLOTADA . . . .


JUA JUA JUA JU JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
5 de març de 2018, 12.35 h

I no n'és l'únic. Sense arribar a aquests extrems, tots coneixem professors de secundària (a primària no hi entren tant en els temes aquests) que no se n'estan d'expressar opinions masclistes, anticatalanes, homòfobes i xenòfobes.

Per no parlar dels que no els dona la gana de fer la seva classe en català, malgrat estar-ne facultats i habilitats, "porque no me pasa por los cojones", com em va reconèixer un a qui li vaig dir que, si tan "bilingüífil" era, per què no donava la meitat d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de març de 2018, 09.58 h

FCO.OYA, PACO CAJA, INDIVIDUS AMB ELS PÒSITS D'ODI SEDIMENTAT D'ENÇÀ EL XVI, PER AFERMAR EL IMPERIO ESPANYOL, LA SUPREMACIA DEL CATELLANO, ELS ÉS UN PUNTAL ESTRUCTURAL, PER MAN TENIR LA COLÒNIA CATALANA, LA SUPREMACIA, ELS VE PERQUÈ PARLEN AMB DÉU AMB LA DEÏFICADA LLENGUA,, L'ORGULL PATRIÒTIC GUERRER I TANMATEIX METAFÍSIC, FELICITAT EXTREMA, RACISTES, NACIONALISTES SANGUINARIS, O SIGUI UNS NAZIS EXACTES PER L'AMISTAT HILER FRANCO, I LA COL·LABORACIÓ PER ASSASSINAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
5 de març de 2018, 09.50 h



Em miro i remiro aquest quadre de l'institut Joan Boscà de la foto, i no entenc per què, però em fa pensar en algun quadre d'Oskar Kokotschka com ara https://www.invaluable.com/auction-lot/oskar-kokoschka-1886-1947-239-c-64ozzpqonm o bé https://img.culturacolectiva.com/content... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de març de 2018, 09.46 h

Aquest home és una MALA PERSONA.

He tingut oportunitat de parlar amb veïns seus i pel que sembla ha fotut uns merders de cal déu d'històries per a no dormir. Si algú de vosaltres té previst estudiar grec modern a la EOI de drassanes, no ho faci: hi treballa la seva dona. No vull ni imaginar-me com pot ser algú que dorm amb tal corcó, però no m'hi jugaria 5 hores a la setmana de la meva vida per esbrinar-ho!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
5 de març de 2018, 09.17 h





Son de raça mongolica, sense cap dubte i talibans.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
5 de març de 2018, 09.14 h


La impunitat amb què el FEIXISME es mou i exhibeix a l'estat esPPanyol està en consonància amb el triomf de la dreta a tota Europa i als USA.


A la "col·lecció" formada per Donald Trump, Putin, Angela Merkel, Theresa May, Paolo Gentiloni, Andrzej Duda etc., ara diuen que potser s'hi afegirà "il cavaglieri" Berlusconi . . .


Qui és el responsable d'aquest gir cap a la dreta que ha fet el món en els darrers anys?


Tots aquests liders dretanistes HAN ESTAT ELEGITS DEMOCRÀTICAMEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.