directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'independentisme s'uneix i s'expandeix arreu de l'Estat

Una iniciativa ciutadana vol condicionar la política espanyola "des de dins" basant-se en el dret a decidir de tots els pobles de l'Estat

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | A Catalunya pot semblar aigua passada però a l'Estat espanyol les simpaties i anhels que desperta el procés català a diferents pobles d'Espanya cada cop és més gran. Andalusia, Galícia, les Canàries i el País Basc han iniciat moviments semblants a l'Assemblea Nacional Catalana, des de la societat civil, i ara es volen unir per plantar cara a l'Estat.
pedro altamirano, asamblea andaluza
Pedro Altamirano

Comparteix
   


Etiquetes
Un dels promotors d'aquest moviment ciutadà que lluitarà pel dret a l'autodeterminació dels pobles espanyols és Pedro Altamirano, president de l'Asamblea Andaluza i que està capitanejant un moviment independentista i republicà a Andalusia. Fa pocs dies i sota una gran pluja, va aconseguir reunir en una manifestació més de 90.000 persones a Sevilla.
 
Altamirano explica que cada cop han aconseguit ser més gent a Andalusia i que aquest sentiment s'està despertant a altres pobles d'Espanya i és el moment d'unir-se amb la vista posada a futures eleccions, europees, municipals, autonòmiques i estatals. L'objectiu és tenir veu a Brussel·les i, sobretot, a Congreso per a condicionar un govern espanyol i forçar-lo a deixar decidir els pobles que integren l'Estat espanyol.
 
"La idea és que Catalunya sola no podrà" explica Altamirano. "La unitat de tots els demòcrates ens farà tenir poder polític a Madrid per a forçar a l'Estat cedir al dret a decidir". És per això que ara mateix està bastint ponts per a "crear una confluència/coalició d'electors per les eleccions" així aconseguir tenir una "força comú per arribar als comicis estatals i ser decisius en un govern espanyol".
 
Altamirano explica que el discurs és el d'"implantar la democràcia a Espanya" que ara "no existeix" i diu que aquesta és la via, ja que "no s'aconseguirà cada un pel seu cantó: la unilateralitat et porta un 155". Ha volgut destacar que és un moviment que no neix dels partits polítics tot i que qui s'hi vulgui sumar és benvingut. Ara començarà una gira per diferents ciutats per a explicar el projecte i sumar adeptes.
 
A Catalunya ja comença a funcionar
 
A Catalunya s'està gestant el "Moviment per la Llibertat" que ja està en contacte amb altres moviments que Altamirano comentava. De fet, preparen un acte per al 23 de març amb personalitats de renom del sobiranisme català per presentar-se en públic i on es tractaran temes com els de quin model econòmic o educatiu són els més adients a la República, els pros i contres de la sanitat pública i la privada, temes d'energia i seguretat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
bejota fletxa bcn
8 de març de 2018, 18.30 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
bejota fletxa bcn
8 de març de 2018, 18.28 h

La Cámara de Comercio de EEUU en España augura deslocalizaciones masivas con la independencia de Catalunya.

Malet ha asegurado que estas compañías, que emplean a más de un millón de personas, están preocupadas no solo porque muchas de ellas están instaladas en Catalunya para un mercado de 47 millones y no de 7 millones, sino también por "una segura inestabilidad política y económica que se prevé" en los próximos años.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 de març de 2018, 17.44 h

I DE L'ASSEMBLEA ANDALUSA, L'ADREÇA LA TINC DIRIGIDA PER ALTAMIRANO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de març de 2018, 17.43 h

M'HE DEIXAT ELS MEUS AMICS REPUBLICANS VALENCIANS, CONSTITUÏTS EN PARTIT FA TEMPS I MOL ACTIUS. ÉS LA MANERA D'ANAR CAP A LA DEMOCRÀCIA, VENCENT DEMOCRÀTICAMENT LA FEMTA DEL GANGSTERISME INSTITUCIONAL. DEL REI FINS MASSA AVALL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de març de 2018, 17.40 h

EM COMUNICO AMB L'AJUNTAMENT DE MARINALEDA, HAURIEN SI TINGUESSIN VERGONY, , ELS COMUNS PODEMOS, I GOVERN ILU, DE DÈCADES, 2 COOPERATIVES TOT EL POBLE TÉ FEINA FIXA, I BEN RETRIBUÏDA, CASES MAGN´ÇIUFIQUES PER 15 EUROS MENSUALS, AVANTATGES SOCIALS,DIVERSOS, I ELS INDEPENDENTISTES ANDALUSOS DE L'ASSEMBLEA, MARINALESD,A LA JUNTA VOL DESNONAR-LOS DIENT QUE EL CONTRACTE AMB EL DUQUE DEL INFANTADO ÉS IL·LEGAL?, SÓN AMICS DE TOT EL FEUDALISME. A MADRID HI HA DOS GRUPS QUE DONEN SUPORT A LA EE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
bejota fletxa bcn
7 de març de 2018, 12.46 h

Els empresaris alemanys critiquen aTorrent que parli de “presos polítics”.
Aplaudiments a la petició de presó per al president del Parlament que fa un comensal en un tibant dinar al Círculo Ecuestre.

N.B. LA BANCA HA DIT NO I, LA BANCA SEMPRE GUANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 de març de 2018, 10.57 h

També agrair les correccions en les expressions gramaticals. El no haver pogut estudiar en català, o haver-ho fet tard (quan es va permetre), fa que tot sovint la influència del castellà quedi ben palesa. Dissortadament hem hagut de lluitar molt en la defensa del català (tot i que es pot llegir en l’article 3 de la sacrosanta Constitució espanyola que s’han de respectar i protegir les llengües de l’Estat espanyol), però encara queda molt per fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de març de 2018, 10.48 h

Per cert, insisteixo en que s'hauria de fer campanya per referir-nos habitualment a la llengua castellana, que no espanyol, ja que aquesta denominació és un pseudònim del castellà, llengua que no pot ser erigida per damunt de les altres llengües germanes de la península ibèrica. Res d'uniformització en cap dels territoris amb llengua pròpia. Prou de minoritzat el gallec, el basc, el català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de març de 2018, 10.42 h

El govern espanyol segueix cometent errors polítics molt greus. Persisteix en castigar, humiliar, empresonar. Ja és hora de plantar-li cara a aquests incompetents impresentables que s'erigeixen en salvadors de la pàtria espanyola sense adonar-se que són ells mateixos, amb les seves perverses decisions, els que han començat el desmembrament de l'Estat espanyol (que no nació). Tan sols és qüestió de temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
7 de març de 2018, 09.10 h

Bé com sempre del tema no es comenta massa. És bò saber que españa o els españolitos desperten també gràcies a tots els CATALANS represaliats, empresonats, torturats, estobats, exiliars etc...

ENDAVANT POBLE. NOSALTRES VERS LA NOSTRA REPÚBLICA:::


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.