directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Una regió de l'Alemanya de l'Est admet que no podrà continuar rebent sempre tantes ajudes dels Länder rics

Les regions més riques d'Alemanya critiquen el fons per a l'equilibri financer i es plantegen denunciar-ho al TC

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'Estic convençut que l'any 2020 ja no serà possible que només paguin tres o quatre Länder i la resta rebin diners', reconeix Stanislaw Tillich, president de Sachsen, un Land alemany que havia format part de l'antiga República Democràtica (RDA). L'any 2009 Sachsen va rebre més de 912 milions d'euros, i el conjunt de les regions que havien format part de l'RDA, un total de 5.800 milions. Tillich, però, recorda que no només és l'Alemanya de l'Est la que rep ajuda econòmica: Berlín i quatre Länder occidentals també compten amb un suport econòmic provinent d'un fons per a l'equilibri financer d'Alemanya. Els Länder que han de lliurar el finançament solidari han denunciat aquesta situació.


Comparteix
   


Etiquetes
Els Länder, els estats federats, econòmicament més potents d'Alemanya - Baviera, Hessen i Baden-Württemberg- van lliurar gairebé 6.800 milions d'euros l'any 2009, segons dades del ministeri de Finances. Aquests diners van destinats a reactivar les zones menys pròsperes d'Alemanya. 'Estic molt agraït per la solidaritat de l'oest amb l'est', explica Tillich. 'Som plenament conscients que les normes que han valgut fins ara ja no es podran aplicar després de 2019', ha dit el president de Sachsen. Tillich es mostra convençut que, en un futur, el fons solidari ja no es donarà en funció de l'origen d'una regió, sinó que s'aplicarà amb una visió geogràfica general, sense etiquetes d'est i oest.

'Si no hi ha canvis en el Fons de Compensació Interterritorial que està vigent actualment anirem al Tribunal Constitucional (TC) alemany', va assegurar Karl-Heinz Weimar, ministre de Finances del Land alemany Hessen, aquest juliol en declaracions a l'ACN, sumant-se així a les queixes d'altres ministres del sud d'Alemanya. L'any 2020 es replantejaran les bases per a una nova llei del Fons de Compensació Interterritorial, ja que l'actual conclou el 2019. Actualment, cinc Länder paguen mentre tota la resta reben suport financer. La llei està per sobre de la classificació territorial d'oest i est, però les circumstàncies han fet que siguin les regions de l'antiga RDA les que més diners perceben.

Una unió sense precedents
'Va ser un procés de transformació. Un canvi per a totes les condicions de vida de les persones que probablement no s'hagi produït enlloc més', explica Tillich, en recordar la reunifiació de les dues Alemanyes de 1990. 'Després de 20 anys ho pots viure i pots notar que gairebé hem aconseguit tenir les mateixes condicions de vida', comenta el president de Sachsen, tot i que alhora reconeix que 'encara hi ha moltes diferències'.

Vint anys després que l'Alemanya occidental i l'RDA s'unissin de nou encara es discuteix sobre el terme 'reunificació'. Alguns sectors parlen d''annexió', com si el l'oest hagués incorporat l'est dins del seu sistema polític i econòmic. Tillich creu que la unió va ser 'una reunificació entre dos socis igualitaris', malgrat que les circumstàncies d'una Alemanya i de l'altra eren completament diferents.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
xddd fletxa xddd
23 de novembre de 2010, 19.49 h

XDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
xddd fletxa xddd
23 de novembre de 2010, 19.47 h

xddd


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ANTON fletxa san jose
16 d'octubre de 2010, 15.10 h

LA DIFERENCIA ENTRE UN PAIS SERIO Y UNO DE RISA COMO ESPAÑA EN DONDE LO QUE IMPORTA ES LA "CULTURA" DE LOS TOROS Y NO LA DE LOS LIBROS LO QUE IMPORTA ES LA SOLIDARIDAD IMPUESTA Y NO LA PRODUCTIVIDAD Y EL TRABAJO, DONDE PRIMAN LOS INTERESES BANCARIOS Y NO LOS DEL CIUDADANO, DONDE ES MEJOR LA UNIFORMIDAD QUE LA DIVERSIDAD, DONDE CADA DIA NOS RECUERDAN QUIEN SON LOS VENCEDORES Y QUIEN LOS VECINOS, DONDE LA IGUALDAD ES SIEMPRE MAS PARA UNOS QUE PARA OTROS, DONDE.............. AL FINAL A ESTE ENGE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 d'octubre de 2010, 14.27 h

XAVI QUE NO VEUS el "chist"de la martina ,si noia estic am tu SO LICITEM ASIL POLÍTIC AQUET LANDER ALEMANY a camvi els si donem platja cervesa lloret i sol ,es que no ens resta res mes ens an fotut tot lo que teniem els ecspañols


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavi fletxa Sabadell
16 d'octubre de 2010, 12.41 h

Aquest "escut amb quatre barres" és la bandera del l'antic Regne de Saxònia, actualment un dels Estat autònoms que conformen la República Federal Alemanya. No té res a veure amb Catalunya ni amb la Senyera; si t'hi fixes veuràs que el fons és verdós, que les barres són negres (i no pas vermelles com a la Senyera) i que porta una banda de color verd fosc. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Martina Raventós fletxa Katalonien und Deutschland
16 d'octubre de 2010, 05.54 h

Què hi pinta, a la bandera suposadament alemanya del fons de la foto, un escut amb quatre barres? Jo vull que Catalunya sigui un Länder alemany també! Prometo aprendre alemany! Prometo integrar-me! Però si us plau, ajudeu-nos a sortir d'aquesta maleïda península de cavernaris!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.