directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Treballadores de RTVE denuncien que la direcció vol vulnerar el seu dret a vaga aquest 8-M

Prohibeixen la paraula "feminista"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| Les dones periodistes seran molt presents a la vaga feminista d'aquest 8-M, amb actes propis com la lectura del manifest "Les periodistes fem vaga" demà al matí als Jardins Montserrat Roig de Barcelona. Professionals de la comunicació de l'àmbit privat i públic han decidit sumar-se a aquesta jornada de reivindicació, entre elles moltes treballadores de RTVE que han denunciat joc brut de la direcció per evitar-ho. 
Treballadores de RTVE
Treballadores de RTVE

Comparteix
   


Etiquetes
En tractar-se d'una cadena pública, RTVE ha d'assegurar uns serveis mínims de cobertura informativa en jornades de vaga que han de pactar-se entre els sindicats, la direcció i el comitè de vaga; però per aquest 8-M aquest acord no ha tingut lloc. Així, segons ha avançat 'Vertele', la direcció ha destinat majoritàriament dones a cobrir els serveis mínims de seccions en les quals treballen normalment més homes com -per exemple- Esports. En aquest sentit, les treballadores han denunciat que l'adjudicació de serveis mínims s'està fent de manera arbitrària i -en alguns casos- s'està penalitzant les dones "amb l'objectiu de boicotejar la vaga". 

Prohibició de la paraula "feminista" 

Sobre la manca d'acord que ha propiciat aquest joc brut, una treballadora de RTVE i membre del Comitè de Vaga per CGT, Teresa Rodríguez, ha explicat a 'Vertele' que la principal causa hauria estat la negativa de la direcció d'usar el terme vaga "feminista" per informar sobre el fet que la programació quedava alterada, tal com demanava el Comitè de Vaga de la corporació. Finalment, ha estat el ministeri d'Hisenda qui a través d'una disposició publicada al BOE ha establert els percentatges de treballadors que ha d'haver-hi a cada àrea, però qui decideix qui ha de treballar és la direcció. 

Rodríguez ha avançat a 'Vertele' que des del Comitè de Vaga es presentarà una denúncia. "Sembla clar que hi ha hagut mala fe i es vulnera el dret de vaga", diu. I és que diverses treballadores han denunciat també que els estan demanant avançar peces per emetre aquest dijous, cosa que no es podria fer segons el mateix Comitè de Vaga. 
 
RTVE, amb el Gobierno
 
En relació a les denúncies de les treballadores, el sindicat CGT ha denunciat amb un comunicat que la direcció de RTVE "ha mostrat nul·la voluntat de negociació i ha deixat clar que se suma a l'estratègia del Govern i del PP que pretén invisibilitzar tant la vaga com el moviment feminista". 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
7 de març de 2018, 20.20 h

Talen una vintena d’arbres fruiters que tenien llaços grocs.

Diu l’unionisme que el procés trenca famílies... el que és segur és que tala arbres. Una nova forma d’agressió que fins ara no s’havia computat en la llarga llista d’actes violents contra la reivindicació democràtica de la llibertat dels presos polítics i del dret d’autodeterminació. El propietari d’una finca a La Valldan (Berga) s’ha trobat amb una vintena d’arbres fruiters que han estat talats amb una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de març de 2018, 20.16 h

Molt en la línia del que és l'espanya 'estat de dret' que és una democràcia a l'espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.