directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PSC afirma en el seu programa electoral que les sancions lingüístiques 'no són una bona pràctica'

Els socialistes aposten per la pedagogia abans d'imposar multes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC considera que les sancions lingüístiques 'no són una bona pràctica per a una política lingüística en positiu'. Així es recull en l'esborrany del programa electoral presentat aquest divendres i que s'haurà de tancar en la Conferència Nacional per al programa electoral d'aquest cap de setmana. Els socialistes catalans no plantegen canvis legislatius, però sí una política lingüística que prioritzi la pedagogia cap als ciutadans abans d'imposar-los una multa, per exemple, per no retolar en català al seu comerç. El programa electoral aposta per una política lingüística 'en positiu', treballant 'des del foment, no des de la coacció ni l'enfrontament'.

Comparteix
   


Etiquetes
El responsable del programa electoral, Pep Martí, i la diputada i membre del comitè de campanya del PSC, Rocío Martínez-Sampere, han explicat aquest divendres el text de la ponència sobre el programa electoral que se sotmetrà a debat i votació aquest cap de setmana, i al qual es mantenen vives més de 3.000 esmenes.En l'àmbit de política lingüística, s'aposta per fer-ho 'en positiu' i de forma 'adequada a les necessitats de la societat actual'. En aquest sentit, s'afirma: 'treballarem des del foment, no des de la coacció ni l'enfrontament. Les sancions no són una bona pràctica per a una política lingüística en positiu'.

Els socialistes han remarcat que això no vol dir que es plantegin un canvi en la llei de política lingüística per tal de suprimir les sancions, però sí proposen afrontar aquest tema d'una manera diferent. Així, prioritzen la pedagogia i 'mirar de convèncer' els ciutadans abans d'imposar una multa que arribaria en els casos més extrems en què, després de parlar-hi, no vulguin complir la llei. Segons els socialistes, la qüestió és no posar l'accent en què hi hagi un inspector, sinó en explicar als comerciants perquè han de retolar en català. A més, han afegit que són pocs els comerciants que s'oposen a complir amb la llei. Segons ha dit Martínez-Sampere, es tracta de 'desenvolupar una sèrie d'instruments per a una problemàtica que és petita i que anem a veure com solucionem amb altres tipus de mesures abans d'arribar a la sanció, que si ha d'arribar arribarà'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.