Redacció| No pensàvem escriure sobre l'assassinat del petit Gabriel. Per molt compungit que ens hagi deixat el cor, el cas s'allunya de la informació política que oferim al diari i -a més- la idea era apartar-se tot el possible dels periodistes que usen una situació tan dolorosa pel seu profit. Però precisament això, l'espectacle al voltant de la mort de l'infant i la politització que hi ha inclòs la caverna mediàtica per treure'n alguna mena de rèdit és el que ens ha fet canviar d'opinió.
Losantos és un dels periodistes que ha volgut treure profit del cas d'en Gabriel
Diversos són els exemples dels mitjans de comunicació i periodistes que han usat el cas d'en Gabriel al seu favor. ‘La Razón’ -per exemple- es recolzava en l'assassinat del menor per fer una editorial en favor de la presó permanent revisable, que el PP no pot tirar endavant per manca de suports polítics. Altres -com 'Mediterraneo Digital' o 'Alerta Digital'- s'atrevien a més a incloure elements propis de la ideologia d'ultra dreta descrivint el primer a la presumpta assassina d'en Gabriel com a "Dona. Immigrant. De color. I, segons el seu Facebook, d'esquerres" i titllant el segon el crim contra el nen de "crim racista".
També deixa molt a desitjar el missatge de Federico Jiménez Losantos al seu programa a esRadio relacionant la mort del nen amb "la idea dels comunistes i socialistes de carregar-se la presó provisional revisable". A més, Losantos ha aprofitat també per anar contra el feminisme -ha dit coses com "aquest assassinat ens fa plantejar que el 8-M ens van convèncer que tots els homes som uns assassins" o "però no havíem quedat que les dones no maten? No era que els homes som dolents per definició i les dones patien la nostra brutal violència?"- o Podemos i altres partits afins.
També ho ha fet la periodista a 'La Gaceta Europea', Yolanda Couceiro, que ha relacionat la mort de Gabriel amb la ideologia del seu pare per una fotografia on apareix enganxant cartells de Podemos. I, no sabem si per un lapsus involuntari o no, la presentadora Mamen Mendizabal s'ha referit fins a quatre vegades a la presumpte assassina del nen com Anna Gabriel (realment, es diu Ana Julia) al programa ‘Más Vale Tarde’ de La Sexta.
El morbo pel morbo
D'altra banda, una de les facetes més tristes del periodisme -si se li pot dir així- ha quedat reflectida en el tractament morbós que han fet programes com el d'Ana Rosa Quintana o Susanna Griso del cas de Gabriel; entrevistant qualsevol persona amb un mínim de relació amb l'infant i els familiars o -fins i tot- pares d'altres nens assassinats.
Tant se val que la mare d'en Gabriel hagi demanat públicament que no es parli més de l'assassinat del seu fill, premsa com 'El Español' continuarà publicant articles explicant "els quatre minuts d'estrangulament de Gabriel". Per no parlar de la fotografia de portada ahir a 'El Periódico', un 'selfie' d'en Gabriel amb la seva presumpta assassina. Es comença a notar l'apropament a l'ABC.
Tot per l'audiència
Aquest diumenge, quan es coneixia la notícia de l'assassinat del nen, el programa 'Viva la Vida' de Telecinco ja dedicava moltíssim espai al cas -duplicant l'audiència que sol tenir- i, a la nit, 'Expediente Marlasca' de La Sexta també va aprofitar l'assassinat per triplicar les seves xifres de teleespectadors.
Deixant apart aquests del PP, això dels crims ho usen les feministes i tot el què controlen, que ho és tot (mitjans, governs i partits).
El feminisme (que no és igualitarista) fa creure que només els homes maten, però el pitjor dels assassinats, el dels propis fills, en un 66% és la mare qui els mata. També el mateix percentatge en els maltractaments de fills.
Això no es diu perquè el feminisme ho mana tot. Ningú públicament pot dir-ho si no vol ser linxat.
Com que la gent no te gai... Llegir més
Quin fàstic la premsa cavernícola caspanyola, no tenen ni el més mínim respecte ni tant sols per les vícitmes ni els seus familiars i amics.
Això no és periodísme, és una puta merda del qual més d'un no deu tenir cap mena de formació periodística ni tant sols el més bàsic. Hi han periodistes de formació professional que no de carrera que saben ser més professionals i tenir més respecte en segons que, que aquesta colla de carronyaires de la rojigualda del valle de los caídos
Amnistia denuncia l'ús de "l'enaltiment del terrorisme" a Espanya per "reprimir" la llibertat d'expressió.
L'organització adverteix que casos com el del raper Pablo Hasél reflecteixen una "intolerància creixent i perillosa" cap a qualsevol manifestació.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.