directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amnistia Internacional posa Espanya al seu lloc

L'ONG carrega contra l'Estat pels atacs a la llibertat d'expressió

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Redacció | Amnistia Internacional torna a carregar contra Espanya, aquest cop per les restriccions a la llibertat d'expressió en condemnes per tuits, cançons o altres obres artístiques. En un informe titulat 'Tuiteja...si t'atreveixes', l'organització recorda a l'Estat que com a signant de tractats internacionals de drets humans té l'obligació de "respectar, protegir i promoure" drets fonamentals com la llibertat d'expressió.
D'esquerra a dreta: Valtònyc, Pablo Hasél i Elgio en la taula rodona al casal Can Capablanca de Sabadell, el 3 de març del 2018
D'esquerra a dreta: Valtònyc, Pablo Hasél i Elgio en la taula rodona al casal Can Capablanca de Sabadell, el 3 de març del 2018
© Jordi Bataller

Comparteix
   


Etiquetes
En el document, l'ONG alerta que Espanya fa ús de l'article 578 del codi penal -que prohibeix l'enaltiment del terrorisme i la humiliació de les víctimes de delictes terroristes- per "reprimir les expressions d'índole política", sobretot a les xarxes socials i a la comunitat artística.
 
La "limitació" de l'espai de debat públic i la crítica representa una "amenaça" a llarg termini per la capacitat de garantir la defensa dels drets humans fonamentals, denuncia AI. Entre els casos que es recullen en l'informe hi ha el del raper lleidatà, Pablo Hasél, o el de l'estudiant de Múrcia, Cassandra Vera.

Exigeix a l'Estat que cessi la censura
 
L'ONG destaca que l'ús "abusiu" de les lleis antiterroristes condueix a les persones a l'autocensura "per por a patir la repressió". "La criminalització d'un ventall tan ampli d'expressions té un efecte paralitzant", segons exposen, i pot crear un entorn en què les persones "temin" expressar opinions poc populars o fins i tot fer acudits polèmics.
 
Per tot plegat, AI recomana a les autoritats espanyoles derogar l'article i garantir que només es penalitzin les expressions "que animin a altres persones a cometre un delicte reconeixible amb la intenció d'incitar-les a cometre un acte i amb una probabilitat raonable que el duguin a terme".
 
Reivindiquen també que es garanteixi que es retiren els càrrecs formulats en aplicació del 578 contra qualsevol persona "només per l'exercici pacífic del seu dret a la llibertat d'expressió" i demanen la llibertat "immediata i incondicional" de totes les persones empresonades o detingudes en virtut del mateix article i pel mateix motiu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
13 de març de 2018, 10.59 h



Amb la Llibertat d'expressiò i el 155 al complert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de març de 2018, 10.33 h

espanya és un pais que no respecta ni les seves lleis què vols que faci amb una ONG????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.