directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El País Basc demanarà divendres al Gobierno l'aixecament del 155

Comptarà amb els vots a favor del PNB i EH Bildu

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | El Ple del Parlament Basc demanarà divendres que ve, amb els vots a favor del PNB i EH Bildu, que el Govern del PP, així com el PSOE i Ciutadans deroguin l'article 155 de la Constitució, i a l'Executiu de Rajoy que no posi obstacles a candidats catalans que es van presentar a les eleccions del 21 de desembre i estan a l'estranger o empresonats, perquè realitzin la seva "labor institucional". A més, reclamaran que s'excarceri als exmembres del Govern que es troben a la presó, així com a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
Imatge del Parlament Basc
Imatge del Parlament Basc
© @PVasco_EuskoL

Comparteix
   


Etiquetes
La coalició sobiranista ha presentat una proposició no de Llei en aquest sentit per al seu debat en la propera sessió plenària, que se celebrarà el 16 de març, i que serà recolzada per la formació jeltzale, segons han informat a Europa Press fonts del PNB.
 
En la seva iniciativa, el parlamentari d'EH Bildu Unai Urruzuno recorda que l'1 d'octubre de 2017 es va celebrar la consulta independentista a Catalunya i que, "a pesar que es va dur a terme dins de la Llei de Referèndum establerta pel mateix Parlament, el Govern d'Espanya no li va atorgar cap legitimitat, i va començar a anul·lar els seus resultats i conseqüències".
 
Entre les mesures adoptades per l'Executiu popular, la coalició sobiranista destaca que "la més significativa ha estat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, com a conseqüència de la qual, a més de l'empresonament d'alguns membres del Govern i de la societat civil, es va establir directament des de Madrid la derogació de l'autonomia de Catalunya i es van imposar eleccions autonòmiques el 21 de desembre".
 
Després d'assegurar que les eleccions catalanes "han estat antidemocràtiques, sense tenir en compte les decisions i opinions de les institucions vigents instituïdes de manera democràtica a Catalunya, imposades en contra de la seva voluntat", indica que, després dels comicis, "encara resulta més incomprensible que es mantingui en vigor l'article 155".
 
Per això, reclama que el Parlament Basc exigeixi, "tant al Govern de Madrid com als partits polítics que es van mostrar a favor de l'aplicació de l'article 155", que es derogui l'esmentat article i l'excarceració dels exmembres del Govern, i dels d'Òmnium i de l'ANC empresonats.
 
Així mateix, insta al Govern del PP "al fet que no posi obstacles als candidats que es van presentar a les eleccions autonòmiques i estan empresonats o a l'estranger, per iniciar el seu treball institucional, seguint la voluntat expressada per la majoria de catalans en les eleccions".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
bejota fletxa bcn
13 de març de 2018, 12.37 h

Engel & Völkers y otras 14 empresas se exilian hoy de Cataluña

Las firmas se marchan de Alpicat, Barcelona, Blanes, Camarles, Centelles, Cornellà de Llobregat, Hospitalet, Riudellots de la Selva, Sant Boi de Llobregat y Viladecans


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
magrab fletxa Barcelona
13 de març de 2018, 11.53 h

Ho sento, serè jo la cínica, però el País Basc, sempre es trova on es pot treure més suc i més diners. El 155, questió de principis? No ho sé. Corren per aprobar els presupostos de l'estat i cobrar del govern de Rajoy. El "pressing Puigdemont" com agent de l'estat (o com ells ho diuen, ser "intermediari") no els va sortir bé, però no passa res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.