directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Treballadors de TVE denuncien ''una nova purga en contra de la pluralitat'' a les tertúlies

Veten dos periodistes crítics amb el Partit Popular

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

M.B| Nova protesta dels treballadors de TVE per la mala praxi periodística dels directius de la cadena. Després que, en els darrers mesos, hagin denunciat en diverses ocasions la manipulació informativa del procés; ara, el Consell d'Informatius de TVE ha fet públic un comunicat criticant que la direcció d'informatius hagi vetat els periodistes Fernando Garea i José Maria Calleja. 
El logo de TVE
El logo de TVE

Comparteix
   


Etiquetes
El Consell que els reconeix una "dilatada trajectòria”, els darrers passos de la qual passen per les tertúlies del programa 'Asuntos Públicos' (Canal 24 horas), ha posat de manifest que "en una decisió sense precedents, el director d'informatius José Antonio Álvarez Gundín, va sol·licitar al director del Canal 24 horas, Álvaro Zancajo, l'expulsió immediata de les tertúlies dels dos periodistes".

El Consell ha titllat la decisió de la direcció de la televisió pública espanyola de "censura" i retreu al director d'Informatius no haver informat ni respost les preguntes dels treballadors sobre el cas. I és que la principal sospita sobre els motius del veto recau en el fet que ambdós periodistes són crítics amb el Partit Popular, justament al contrari que Carme Tomás i Ana Samboal, que els han substituït. Els nous fitxatges són molt més properes a la línia del Gobierno. 
 
“Amb el veto a José María Calleja i Fernando Garea, i la seva substitució per Ana Samboal i Carme Tomás, es constata la deriva que tots els programes d'opinió i anàlisi de TVE han experimentat amb l'actual direcció d'informatius, mancats de la preceptiva pluralitat i ancorats cada cop més en posicions progovernamentals en detriment de les veus crítiques”, conclou el comunicat. 

 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.