directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mèxic queda ''fascinat'' amb el cinema català

Espectadors valoren molt positivament films com 'Vivir y otras ficciones', 'La mort de Lluís XIV' o 'Alcaldessa'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El públic mexicà del Festival de cinema de Guadalajara s'ha mostrat "fascinat" amb el cinema català. Així ho han explicat a l'ACN diferents espectadors que han passat pel certamen i que han valorat molt positivament films com 'Vivir y otras ficciones' de Jo Sol, 'La mort de Lluís XIV' d'Albert Serra o el documental 'Alcaldessa' de Pau Faus. Aquestes pel·lícules formen part de la delegació catalana que ha desembarcat en aquesta edició del certamen, de la qual Catalunya n'és la convidada d'honor. 
Imatge d'espectadors acudint a un dels cinemes del Festival de cinema de Guadalajara
Imatge d'espectadors acudint a un dels cinemes del Festival de cinema de Guadalajara
© Pere Francesch

Comparteix
   


Etiquetes
Priscila Salcedo és delegada de Cinemex Sania, on es projecten algunes de les pel·lícules del certamen, i ha apuntat, en declaracions a l'ACN, que la majoria del públic que ha anat a veure les pel·lícules catalanes li ha comentat que els ha "fascinat perquè és un cinema diferent al que es fa a Mèxic". Ha explicat que en aquest cinema que ella representa han projectat el documental 'Penélope' d'Eva Vila, 'Con el viento' de Meritxell Colell i 'Julia ist' d'Elena Martín i a la gent "li va agradar molt".
 
Juan José és de Guadalajara i és dissenyador de professió i va veure 'Alcaldessa' de Pau Faus sobre la victòria d'Ada Colau. "Aquí som molt sensibles al tema que toca i tècnicament està molt ben feta, cada enquadrament i la fotografia. Em va agradar molt". 
 
Rafael Paz, de Ciutat de Mèxic, ha vist al festival 'Vivir y otras ficciones' de Jo Sol. Cada dia mira el programa i pels títols es deixa portar i escull a partir d'aquí diferents films. 'Vivir y otras ficciones' de Jo Sol és "molt valuosa" perquè té com a protagonista un paraplègic que vol plenitud física per a la seva vida. Paz ha destacat que la cinta retrata dos pols que estan tractant de trobar la forma de tenir aquest camí i sentir-se com a persones completes i la societat no els hi ho permet, a un per la seva malaltia mental i l'altra per la part física. "La societat veu estrany que algú amb les limitacions del protagonista tingui la necessitat de tenir sexe". 

El cine català s'obre camí
 
També és "valuosa" per la forma amb la que està feta, és una ficció que sembla un documental i no es deixa portar per una narrativa molt convencional i encara així troba moments de comèdia i melodrama. Paz ha dit que la pel·lícula aconsegueix que un se senti com el protagonista se sent. 
 
El periodista Praxedis Razo, de la revista Filme Magazine , ha vist al Festival de Guadalajara 'La mort de Lluis XIV' d'Albert Serra i ha considerat que el cineasta "és un eix tremend del nou cinema català". "És un film antiemotiu que emociona" i té com a protagonista l'actor fetitxe de Truffaut Jean-Pierre Léaud . Ha considerat que l'actor va assumir que era la seva darrera pel·lícula i la va actuar com a tal. "És un rèquiem d'una cultura, una era... en l'arribada del segle XIX i és un homenatge obert a Molière".
 
Praxedis Razo ha dit que és un gran seguidor d'Albert Serra i ha citat films com 'Honor de Cavalleria' i 'Història de la meva mort'. Ha reiterat que el director català "és una revelació del nou cinema català". 
 
Set produccions catalanes competeixen en diferents seccions del Festival de cinema de Guadalajara, on també s'exhibiran una trentena de produccions, entre pel·lícules, documentals i curtmetratges. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jerome fletxa Tabarnzania, capital Farlopolís
14 de març de 2018, 17.09 h

#1 Que passa tens ràbia i enveja? és molt típic de vosaltres els espanyols, sempre teniu enveja dels èxits dels altres, per cert que saps tu el que ha recaptat? probablement haurà recaptat el triple del que una peli espanyola homosexual com soleu veure vosaltres, d'aqui ve la vostra obsessió gay cap a nosaltres sobretot tu.

Per cert, estic segur que les pelis catalanes han recpatat el triple, perquè ho entenguis d'una manera més simple per una ment de baix nivell com la teva, les pel.l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*IIa
14 de març de 2018, 14.56 h




MEXICO, PAIS DONDE UNA PERIODISTA ES--PATRAÑOLA, SE "CEPILLABA", LA MITAD

DE LA PRENSA DEL PAIS

ALGUIEN RECUERDA SU NOMBRE............JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS

NO PROBLEM, EL MARIDO ES " PALOMO'



JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS JUAS





Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS THE EXILED PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS, PONGO REPUBL r/E PONA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA. NO DEJEIS DE TOMAROS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. EL DIA QUE EL PUCHI DICE TONTERIAS EN RUEDA DE PRENSA, DOSIS DOBLE.
14 de març de 2018, 13.38 h

jua jua jua jua jua jua


las recaudaciones de esas pelis son ridiculas

solo se pueden hacer gracias a los llepasubvenciones


pero no las ven ni la madre del director

QUERIDOS NAZIS,

MITAD DE MARZO, M. RAJOY SIGUE SIENDO EL PRESIDENTE DE LA GENERALIDAD CATALANA

PERSONAJILLOS QUE HAN ACABADO EN LA PAPELERA DE LA HISTORIA EN LOS ULTIMOS MESES:

MASS
PUIGTONTON,
SANTI VIDAL,
SANTI VILA
JORDI SANCHEZ
JORDI CUIXART,
JOAQUIN FORN
RAUL ROMEVA,
CLARA PONSATI,
TURRUL Y RULL, LOS PERE Y PERES DEL P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.