directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Cercle d'Economia veu l'independentisme a un pas de ser 'ideològicament hegemònic' a Catalunya

Un primer esborrany del comunicat sobre la situació política alertava l'Estat espanyol que es troba davant l''última oportunitat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El Cercle d'Economia va sorprendre dies enrere donant per liquidat l'estat de les autonomies i va obligar a tots els líders polítics a posicionar-se al respecte. El comunicat (pdf) lamentava el 'tracte injust per part d’Espanya, tant econòmic com en la manca de reconeixement de les seves legítimes aspiracions, que llasten el progrés del país' i apostava per refer el pacte constitucional. Aquest pronunciament que pot semblar agosarat, encara ho era més en un inici ja que el primer esborrany del text donava per fet -alhora que alertava- que l'Estat espanyol està davant l''última oportunitat' per impedir que 'la independència acabi guanyant l'hegemonia ideològica a Catalunya'. Aquest primer document destacava l'augment de l'independentisme i, en canvi, no feia cap esment a la situació de crisi econòmica.
Artur Mas, Cercle d'Economia, Salvador Alemany
Comparteix
   


Etiquetes
Segons revela La Vanguardia, aquesta anàlisi sobre el creixement de l'independentisme al Principat va 'caure' del primer esborrany tenint en compte la proximitat de les eleccions. Segons les informacions del diari del Grupo Godó, la majoria de l'empresariat va optar per suprimir aquestes referències tement que 'una sobrereacció a Catalunya tingués repercussions econòmiques a Espanya'. Així, es va preferir suavitzar la redacció del text per parlar d'una campanya electoral centrada en 'el debat sobre l'encaix de Catalunya a Espanya'.

També s'hauria suprimit una proposta que instava a donar suport a la 'flexibilitat' de la Constitució espanyola, cosa que no implicaria necessariament la reforma del text.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
antiidiotes fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2010, 17.10 h

resumint doncs, pere de calella: l'esquerra que defensa la independència i els drets de al gran majoria de gent que forma el pobel català, és a dir treballadors, pensionistes, etc, és culpable de la violència de l'estat per impedir els drets nacionals catalanas, oi?

quina poca vergonya, xaval... seguiu confiant en els empresaris, encara que hagueu de fer notícies tant forçades com aquesta, on hagueu de parlar de l'esborrany que, significativament, va ser després modificat per esborrar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Calella
18 d'octubre de 2010, 13.20 h

Tothom que no vulgui mentir sap que els grans canvis pacífics en una democràcia només es produeixen amb el vist-i-plau dels pòder econòmics. Per això els qui creuen que només amb moviments socials i per l'esquerra antisistema es pot aconseguir la independència aconsegueixen l'efecte contrari. Amb totes les distàcies i matisos és com el terrorisme a Euskadi que ha actuat en contra del procés d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.